Ο «Σκαραβαίος» με αστρονομική τιμή

Έχει «κυλίσει» μόλις 35 km στο οδόστρωμα.

Ο «Σκαραβαίος» με αστρονομική τιμή

Το Volkswagen Beetle είναι πραγματικά ένα θρυλικό μοντέλο, το οποίο έχει αφήσει ιστορία. Σχεδιάστηκε μετά από αίτηση του Αδόλφου Χίτλερ, ζητώντας ένα φθηνό όχημα που θα μπορούσε το μεγαλύτερο μέρος του γερμανικού λαού να το αγοράσει. Από το 1938 μέχρι και σήμερα παράγεται κανονικά, ωστόσο μέσα στο 2019 θα σταματήσει.

Ίσως το Volkswagen Beetle στις φωτογραφίες να φαίνεται όπως κάθε άλλον σκαραβαίο, αλλά η ιστορία του συγκεκριμένου έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Όταν αγοράστηκε, ο Rudy Zvarich οδήγησε μέχρι ενός φίλου του το γκαράζ και το Beetle έμεινε εκεί για δύο χρόνια. Μετά από εκεί οδηγήθηκε σε νέα εγκατάσταση, όπου παρέμεινε ανέγγιχτο από το 1966 έως το 2016. Ακόμα, εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι έχει μόνο 35 χιλιόμετρα στο… ιστορικό του.

Μιας και ο ήλιος δεν έχει δει ουσιαστικά ποτέ το συγκεκριμένο Beetle, το χρώμα του είναι σε άψογη κατάσταση και οι υαλοκαθαριστήρες δεν έχουν εγκατασταθεί πάνω στο αυτοκίνητο, όπως και οι καθρέφτες, αλλά βρίσκονται σε ένα κουτί, όπως τα έδιναν από την αντιπροσωπεία. Παράλληλα, το εσωτερικό του δεν έχει ίχνος χρήσης.

Όταν ο Zvarich πέθανε το 2014, ο ανιψιός του κληρονόμησε το Beetle και από τότε ανέβασε τα χιλιόμετρα κατά 1,6 km. 870.000 ευρώ είναι η αστρονομική τιμή που πωλείται ο ιστορικός Σκαραβαίος. Πολλά μας φαίνονται εμάς… εσάς;

Πηγή: gocar.gr

Διαβάστε επίσης:

ΝΕΟ SUZUKI JIMNY. ΗΡΘΕ!