WRC: Θέλει να κάνει επανεκκίνηση ο Κατσούτα

Ο Τακαμότο Κατσούτα θα επιδιώξει να υιοθετήσει μια νέα νοοτροπία για την εκστρατεία του στο WRC, με στόχο να αντιμετωπίσει την έλλειψη συνέπειας που έχει βιώσει μέχρι στιγμής το 2023.

WRC: Θέλει να κάνει επανεκκίνηση ο Κατσούτα

Ο Τακαμότο Κατσούτα βρίσκεται στην όγδοη θέση της συνολικής βαθμολογίας του πρωταθλήματος οδηγών, έχοντας αντιμετωπίσει διάφορες αποτυχίες σε τέσσερα από τα έξι ράλλυ που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής στη φετινή σεζόν.

Την τελευταία φορά στο Ράλλυ Πορτογαλίας, ενώ είχε συγκεντρώσει βαθμούς στο πρωτάθλημα κατασκευαστών για την Toyota Gazoo Racing, ο Ιάπωνας οδηγός αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μετά από μόλις δύο ετάπ με βλάβη στον εναλλάκτη. Σκεπτόμενος τον αγώνα με έδρα το Matosinhos, αναγνώρισε την ανάγκη για μια επανεκκίνηση.

"Δεν ήταν τόσο καλό το ξεκίνημα της χρονιάς, οπότε είμαι απογοητευμένος φυσικά, αλλά επίσης ήταν δύσκολο", παραδέχτηκε. "Είναι και δικό μου λάθος φυσικά, οπότε δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν - φταίω εγώ.

Περίμενα πραγματικά πολλά [από την Πορτογαλία] και προετοιμαζόμουν πολύ, οπότε είναι απογοητευτικό φυσικά. Αλλά μερικές φορές συμβαίνουν αυτά τα πράγματα και έπρεπε να αλλάξω τη νοοτροπία μου για να αποκτήσω περισσότερες εμπειρίες και να μάθω για το μέλλον".

"Πρέπει να σηκωθώ δυνατά και, εντάξει, έρχονται μερικά όχι και τόσο εύκολα ράλι, αλλά πρέπει να συγκεντρωθώ για να πάρω καλά αποτελέσματα και να προετοιμαστώ καλά."

Ενόψει του Ράλλυ Σαρδηνίας (1 - 4 Ιουνίου), ο 30χρονος μπορεί να βρει παρηγοριά στην απόδοσή του σε όλη την τελευταία ημέρα της Πορτογαλίας, όπου κατέκτησε δύο χρόνους στην πρώτη τριάδα, καθώς και τη νίκη στην δοκιμασία Paredes.

"Το Σάββατο και η Κυριακή ήταν πραγματικά δύσκολες για τον καθαρισμό του δρόμου", πρόσθεσε. "Ακόμη και στο δεύτερο πέρασμα υπήρχαν πολύ στενά αυλάκια και έπρεπε να τα ανοίξω λίγο περισσότερο για τα μεγαλύτερα αυτοκίνητα, αλλά το στήσιμό μας ήταν εντάξει και το αυτοκίνητο είχε καλή αίσθηση".