WRC: Στην M-Sport Ford ο Τάνακ το 2023

Με το Ford Puma Rally1 για την M-Sport Ford θα τρέξει στο WRC το 2023 ο Ότ Τάνακ

WRC: Στην M-Sport Ford ο Τάνακ το 2023

Ο Ότ Τάνακ, νικητής του πρωταθλήματος οδηγών το 2019 με την Toyota, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Hyundai Motorsport νωρίτερα αυτό το έτος, αφού η θητεία του τις τρεις τελευταίες σεζόν με τον κορεάτη κατασκευαστή δεν κατάφερε να παράγει άλλους τίτλους.

Στην πιο πρόσφατη εξέλιξη στην αγορά των οδηγών του 2023, η M-Sport Ford -η ομάδα που έδωσε στον Εσθονό την πρώτη του ευκαιρία στο κορυφαίο επίπεδο ράλι- επιβεβαίωσε ότι ο Τάνακ θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος της ομάδας της το 2023.

Ο Τάνακ θα οδηγήσει και στα 13 ράλι του 2023 και θα συνεργαστεί, ως συνήθως, με τον συνοδηγό Martin Järveoja. Ωστόσο, οι συμπαίκτες του για την σεζόν δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί.

«Η M-Sport είναι το μέρος που με μεγάλωσε ως οδηγό και το μέρος που μου δίδαξε όλα τα σκληρά μαθήματα και την εμπειρία για να γίνω παίκτης κορυφαίου επιπέδου στο WRC», είπε ο Τάνακ. «Από τότε που έγινα παγκόσμιος πρωταθλητής δεν μπόρεσα να υπερασπιστώ τον τίτλο και δεν θα μπορέσω να ηρεμήσω με τον εαυτό μου μέχρι να το κάνω!

Είχα πολλές συζητήσεις με τον Μάλκολμ και σίγουρα μοιραζόμαστε την ίδια φιλοδοξία για την επερχόμενη σεζόν. Θα είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμάς, αλλά γνωρίζω τους ανθρώπους στο Dovenby Hall, ξέρω τι είναι ικανοί και με τους πάθος να δώσουν ό,τι έχουν, μπορούμε να προκαλέσουμε για το πρωτάθλημα».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της M-Sport Μάλκολμ Ουίλσον επιβεβαίωσε ότι ο Τάνακ έχει ήδη δοκιμάσει το Puma. Είπε: «Ήταν στο Dovenby για να δει τις εγκαταστάσεις μας και να δοκιμάσει το Puma στο Greystoke Forest. Είναι δίκαιο να πούμε από την αρχική ανατροφοδότηση του Ότ ότι είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε το παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2023.

Με γεμίζει τρομερή ευτυχία και χαρά που βλέπω τον Ott πίσω εδώ μαζί μας στο Dovenby Hall. Παρακολούθησα στενά την καριέρα του από τα νεανικά του χρόνια και είμαι πολύ περήφανος που ήμουν μέρος των επιτευγμάτων του την τελευταία δεκαετία».

Ο διευθυντής της ομάδας Ριχ Μίλενερ επανέλαβε τα σχόλια του Γουίλσον - προσθέτοντας ότι ο στόχος είναι να βοηθήσει τον Τάνακ να εξασφαλίσει τον δεύτερο παγκόσμιο τίτλο του.

«Το να δούμε τον Ότ πίσω στα χρώματα της M-Sport θα είναι μια σημαντική στιγμή για όλους στο Dovenby Hall», παραδέχτηκε ο Μίλενερ. «Ο στόχος για το 2023 είναι ξεκάθαρος για εμάς και για τον Ότ: να κερδίσει το πρωτάθλημα οδηγών 2023.

Για να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο μαζί θα απαιτήσουμε πολλή σκληρή δουλειά και ενέργεια, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι και έτοιμοι για αυτήν την πρόκληση. Το να έχουμε έναν οδηγό όπως ο Ότ στην ομάδα είναι το κλειδί για να ανυψώσουμε το πνεύμα και τις επιθυμίες της ομάδας για να αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητές μας και ώθηση προς τα εμπρός το 2023».