WRC: Γιατί ο Τάνακ θα λείψει στον Νεβίλ

Καθισμένος στην συνέντευξη τύπου μετά την λήξη του Ράλλυ Ισπανίας, ο Τιερί Νεβίλ εμφανίστηκε γεμάτος θαυμασμό για τον συνάδελφό του στην Hyundai Motorsport, Ότ Τάνακ.

WRC: Γιατί ο Τάνακ θα λείψει στον Νεβίλ

Ο Τιερί Νεβίλ μόλις είχε τερματίσει δεύτερος στην γενική κατάταξη στον προτελευταίο γύρο του φετινού WRC, ενώ ο Ότ Τάνακ, ο οποίος πάλευε να βρει μια άνετη αίσθηση στο i20 N του, δεν μπορούσε να ανέβει ψηλότερα από την τέταρτη θέση.

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, η Hyundai ανακοίνωσε ότι δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιο του Όλιβερ Σόλμπεργκ, ο οποίος μοιράζεται ένα i20 με τον οδηγό μερικής απασχόλησης Ντάνι Σόρντο φέτος, για το 2023. Αυτό άφησε ερωτηματικά -που παραμένουν ακόμα σήμερα- γύρω από το ποιος θα οδηγήσει το τρίτο αυτοκίνητο της ομάδας την επόμενη σεζόν.

Αυτό που φαινομενικά δεν περίμενε ο Νεβίλ, ωστόσο, ήταν ο Εσθονός συμπαίκτης του, Ότ Τάνακ να φύγει από την ομάδα. Αλλά αυτό ακριβώς συνέβη, λίγες ώρες αφότου τελείωσε το Ράλλυ Ισπανίας.

Ο Τάνακ χαρακτήρισε την πρόωρη αποχώρησή του, η οποία τίθεται σε ισχύ στο τέλος αυτής της σεζόν, ως προσωπική απόφαση. Τερμάτισε στην κορυφή του βάθρου πέντε φορές σε τρεις σεζόν για την ομάδα των Κορεατών κατασκευαστών και, προς το παρόν, δεν έχει αποκαλύψει ποια θα είναι τα επόμενα βήματά του.

Ο Νεβίλ έχει μείνει σιωπηλός από τότε που βγήκε η ανακοίνωση, αλλά, από ό,τι μπορούμε να συγκεντρώσουμε, ο 34χρονος θα προτιμούσε να κρατήσει τον Τάνακ στο πλευρό του.

«Το ερώτημα έχει τεθεί μερικές φορές», είπε ο Νεβίλ όταν ρωτήθηκε για τον αντικαταστάτη του Σόλμπεργκ - και πριν μάθει για την έξοδο του Τάνακ.

«Η απόφαση ελήφθη, δυστυχώς, αλλά αυτή είναι απόφαση της Hyundai τώρα. Υπάρχουν πολλοί έμπειροι και γρήγοροι οδηγοί - Αντρέας [Μίκελσεν], Έλφιν [Έβανς], αν και κατάλαβα ότι ο Έβανς δεν είναι διαθέσιμος.

«Δεν εναπόκειται σε εμένα να πάρω την απόφαση για τους οδηγούς. Αυτό που [θα ήθελα] είναι να έχω τον Ότ (Τάνακ) για συμπαίκτη μου γιατί είναι ο πιο δυνατός συμπαίκτης που είχα ποτέ. Αποτελεί μια πρόσθετη πρόκληση για μένα, αλλά είναι επίσης κίνητρο για μένα».

Ένα πράγμα που είναι σίγουρο είναι ότι η Hyundai έχει σίγουρα ακόμα πολλές επιλογές όσον αφορά τη γκάμα του 2023.

Η προοπτική να τσιμπήσει κάποιο από τα αστέρια της Toyota Gazoo Racing είναι πιθανότατα εκτός πλάνων, με τον αρχηγό της ομάδας Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα να λέει πως: «Αν κερδίσεις όλα τα πρωταθλήματα, υπάρχει νόημα στο να αλλάξεις κάτι;»