WRC, Ροβανπέρα: «Η μάχη συνεχίζεται»

Ο πρωταθλητής του WRC, Κάλε Ροβανπέρα, δεν πρόκειται να χαλαρώσει στο κυνήγι του για περισσότερες νίκες ενόψει του Ράλλυ Ισπανίας (20-23 Οκτωβρίου). 

WRC, Ροβανπέρα: «Η μάχη συνεχίζεται»

Ο Κάλε Ροβανπέρα στέφθηκε ο νεότερος πρωταθλητής του WRC στην ιστορία κερδίζοντας το Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Παρά το γεγονός ότι έχει ολοκληρώσει την δική του αποστολή, ο 22χρονος Φινλανδός στοχεύει τώρα να προσφέρει μια άλλη τέλεια σεζόν για την Toyota.

«Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, δεν υπάρχει πρόβλημα με το κίνητρο», είπε. «Πάντα θέλεις περισσότερα και τώρα έχουμε το κίνητρο να αγωνιστούμε για το πρωτάθλημα των κατασκευαστών. Πρέπει να παλέψουμε για την ομάδα και να συνεχίσουμε ξανά τώρα».

Ο Ροβανπέρα παραδέχθηκε πως το βεβαρημένο πρόγραμμα δεν του έχει επιτρέψει ακόμα να πανηγυρίσει όπως θα ήθελε τον τίτλο του.

«Ήμουν αρκετά απασχολημένος με τα πάντα», συνέχισε. «Υπήρχαν πολλά ταξίδια μετά [την Νέα Ζηλανδία], αλλά μετά υπήρχε λίγος χρόνος για να απολαύσουμε αυτό που κάναμε».

Μερικές από τις πιο συναισθηματικές σκηνές από το Ώκλαντ ήρθαν όταν ο Ροβανπέρα και ο πατέρας του Χάρι –ο ίδιος κάποτε επίσης νικητής του WRC– αγκαλιάστηκαν στο τέλος της Wolf Power Stage.

«Νομίζω ότι ήταν αρκετά ανακουφισμένος», είπε ο οδηγός της Toyota, «αλλά νομίζω ότι ήμουν και εγώ επίσης αρκετά ανακουφισμένος. Ειλικρινά, νομίζω ότι αυτό ήταν ίσως μεγαλύτερο πράγμα για εκείνον από ό,τι για μένα!».

Γιατί ο Λάτβαλα πιστεύει πως το 2023 θα αποδειχθεί δυσκολότερο για τον Ροβανπέρα