WRC: Με την ίδια σύνθεση η Toyota το 2023

Η σύνθεση του πληρώματος της Toyota Gazoo Racing για το WRC 2023 είναι απίθανο να αλλάξει, σύμφωνα με την ανώτερη διοίκηση της ομάδας.

WRC: Με την ίδια σύνθεση η Toyota το 2023

Η ομάδα που εδρεύει στο Jyväskylä ηγείται τόσο του πρωταθλήματος των οδηγών όσο και των κατασκευαστών καθώς το WRC προχωρά στους τελευταίους τρεις αγώνες της σεζόν και το βλέμμα είναι στραμμένο στην διατήρηση της ομάδας στα ίδια επίπεδα την επόμενη σεζόν.

Τόσο ο Κάλε Ροβανπέρα όσο και ο Έλφιν Έβανς είναι κατανοητό ότι έχουν μακροπρόθεσμες συμφωνίες με την Toyota – το μεγαλύτερο ερώτημα επικεντρώνεται στο αν ο Σεμπαστιάν Οζιέ θα συνεχίσει να τρέχει και το επόμενο έτος.

Με τον οκτώ φορές παγκόσμιο πρωταθλητή να μιλά ήδη με ενθουσιασμό για την επιστροφή του στο αγαπημένο του Ράλι Μόντε Κάρλο, θεωρείται πολύ πιθανό ο ίδιος και ο Εσαπέκα Λάπι να συνεχίσουν να μοιράζονται ένα GR Yaris Rally1 για δεύτερη διαδοχική σεζόν - με τον Λάπι να επιβεβαιώνει ότι αισθάνεται «σίγουρος» για το μέλλον του στην ομάδα.

Ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα είναι χαρούμενος με τους οδηγούς που έχει στην διάθεσή του

Ο Τακαμότο Κατσούτα αναμένεται επίσης να τρέξει άλλη μια πλήρη σεζόν ως μέρος του προγράμματος Toyota Gazoo Racing WRC Challenge.

«Δεν έχουμε τίποτα να ανακοινώσουμε ακόμα, αλλά όταν κοιτάξετε πώς λειτουργεί η ομάδα αυτή τη σεζόν, θα μπορούσατε να ρωτήσετε αν πρέπει να κάνουμε την αλλαγή», είπε ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα.

«Το να έχεις έναν οδηγό με την εμπειρία του Σεμπαστιάν (σ.σ. Οζιέ) είναι φανταστικό. Ξέραμε ότι θα ήταν λίγο πιο απασχολημένος το καλοκαίρι με τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις, αλλά είναι υπέροχο να τον έχουμε στο αυτοκίνητο.

Η σεζόν του Κάλε (σ.σ. Ροβανπέρα) ήταν καταπληκτική και ο Έλφιν (σ.σ. Έβανς) έχασε λίγη τύχη. Πέρυσι κέρδισε στην Φινλανδία στο τέλος της σεζόν, δεν έχασε τίποτα από αυτή την ταχύτητα».