Λάπι για την αντικατάστασή του από τον Οζιέ: «Κανένα δράμα»

Η συμμετοχή του Σεμπαστιάν Οζιέ στους τρεις τελευταίους αγώνες της χρονιάς σημαίνει πως η σεζόν για τον Εσαπέκα Λάπι έφθασε στο τέλος της. Ο Φινλανδός εντούτοις παραμένει αισιόδοξος για το μέλλον του. 

Λάπι για την αντικατάστασή του από τον Οζιέ: «Κανένα δράμα»

Ο 31χρονος μοιράστηκε ένα από τα αυτοκίνητα GR Yaris της Toyota Gazoo Racing με μερική απασχόληση με τον οκτώ φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Σεμπαστιάν Οζιέ αυτή την σεζόν, με τα σχέδια του Οζιέ να αγωνιστεί με τη Νέα Ζηλανδία, την Ισπανία και την Ιαπωνία να θέτουν εκτός τον Φινλανδό για τα υπόλοιπα ράλι της χρονιάς.

Οι επτά εκκινήσεις του Λάπι για την ομάδα των Ιάπωνων κατασκευαστών έφεραν τρία βάθρα, με ένα θέμα που σχετίζεται με τα καύσιμα κατά τη διάρκεια του προτελευταίου σκέλους του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις νωρίτερα αυτό το μήνα, να του στερεί μια θέση στην κορυφαία τριάδα.

Μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου για το τέλος της σεζόν του, ο Λάπι επέμεινε ότι δεν έχει δυσάρεστα συναισθήματα για τον Οζιέ να πάρει το τιμόνι για τα τρία τελευταία ράλι.

«Το ήξερα για αρκετό καιρό», είπε ο Λάπι. «Συζητήσαμε το πρόγραμμα από νωρίτερα στη σεζόν και νομίζω ότι συμφωνήθηκε τον Μάιο ή τον Ιούνιο ότι ο Σεμπ (σ'.σ'. ο Λεμπ) θέλει να κάνει τα τρία τελευταία γεγονότα, οπότε δεν υπάρχει δράμα από αυτό.

Υπάρχουν δύο πλευρές σε αυτό (οδήγηση μερικής απασχόλησης)», συνέχισε. «Νομίζω ότι είναι μια καλή ισορροπία μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής. Από την άλλη, όταν έκανα back-to-back ράλι -όπως τα τελευταία τέσσερα στη σειρά- ένιωσα ότι με επηρέαζε και πραγματικά ένιωθα καλύτερα κάθε φορά που καθόμουν στο αυτοκίνητο.

Όσον αφορά αυτό, ναι, θα ήταν ωραίο να έχουμε περισσότερα γεγονότα γιατί είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσαμε να προχωράμε βήμα-βήμα όλη την ώρα. Τώρα θα είναι ένα μεγάλο διάλειμμα αν μπορέσω να συνεχίσω ξανά την επόμενη χρονιά, οπότε με αυτόν τον τρόπο δεν είναι καλό. Αλλά, όπως είπα, υπάρχουν δύο όψεις σε αυτό».

Η Toyota - μαζί με τη Hyundai και την M-Sport Ford - δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει τη σειρά οδηγών της για το 2023. Όπως διαβάσατε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας ο Λάπι ένιωθε ότι είχε κάνει αρκετά για να διατηρήσει τη θέση του στην ομάδα και ο Φινλανδός ενίσχυσε αυτούς τους ισχυρισμούς με τις νέες δηλώσεις του.

«Αισθάνομαι θετικά», παραδέχτηκε. «Αν νιώθω θετικός και θέλω να παραμείνω στην ομάδα και μετά ο Γιάρι-Μάτι (Λατβάλα, αρχηγός της ομάδας) λέει ότι με θέλει στην ομάδα, νομίζω ότι είναι ένας καλός συνδυασμός.

Αισθάνομαι αρκετά σίγουρος ότι μπορούμε να μείνουμε, αλλά για το πρόγραμμα, δεν ξέρω τίποτα απολύτως. Απλά πρέπει να περιμένουμε και να δούμε».