Λάπι: «Έχω κάνει αρκετά για να κρατήσω την θέση μου»

Ο οδηγός της Toyota Gazoo Racing, Εσαπέκα Λάπι πιστεύει ότι έχει κάνει αρκετά αυτή τη σεζόν για να δικαιολογήσει την επέκταση του συμβολαίου για να οδηγήσει το GR Yaris Rally1 και το 2023.

Λάπι: «Έχω κάνει αρκετά για να κρατήσω την θέση μου»

Ο Φινλανδός μοιράζεται την θέση του με τον οκτώ φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Σεμπαστιάν Οζιέ αυτήν την σεζόν – μια συμφωνία που φημολογείται έντονα ότι θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά. Ο Οζιέ έχει ήδη μιλήσει για την επιθυμία του να τρέξει στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν, το Rallye Monte-Carlo με την Toyota.

Ο Λάπι έχει ξεκινήσει επτά γύρους της φετινής σεζόν και βρισκόταν κοντά στο τέταρτο βάθρο της χρονιάς προτού το Yaris του σταματήσει από μηχανικό πρόβλημα στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Παρά την αποχώρηση του Σαββάτου, επέστρεψε για να περισώσει έναν βαθμό από την Wolf Power Stage και παραμένει αισιόδοξος για τις πιθανότητές του να επιστρέψει στο αυτοκίνητο την επόμενη σεζόν.

Είπε: «Στους τελευταίους αγώνες, νομίζω ότι έκανα ό,τι μπορούσα για να κρατήσω αυτήν την θέση. Προσληφθήκαμε για να φέρουμε κάποιους βαθμούς για την ομάδα και το έχω κάνει, οπότε νομίζω ότι όταν βλέπεις έτσι, νομίζω ότι μπορούμε να συνεχίσουμε».

Όσο ο Λάπι θα ήθελε να επιστρέψει σε μια θέση πλήρους απασχόλησης, ξέρει ότι δεν υπάρχουν πολλές ευκαιρίες στο service park.

«Θα ήθελα να κάνω περισσότερα», είπε, «αλλά έτσι είναι. Ήξερα ότι ήταν έτσι όταν ξεκίνησα. Μπορώ να νιώσω ότι ο ρυθμός βελτιώνεται όταν οδηγώ πιο τακτικά, αλλά τώρα έχω διακοπές και θα χάσω τον επόμενο αγώνα [στην Νέα Ζηλανδία, όπου επιστρέφει ο Οζιέ]».