Έτοιμος για το WRC Junior ο Μαξ ΜακΡέι

Ο Μαξ ΜακΡέι στοχεύει στο να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα Άλιστερ και του θείου του Κόλιν στο WRC την επόμενη σεζόν.

Έτοιμος για το WRC Junior ο Μαξ ΜακΡέι

Ο 18χρονος δοκίμασε ένα Ford Fiesta Rally3 στην Πολωνία την περασμένη εβδομάδα και τώρα εργάζεται για να βρει την υποστήριξη για να τρέξει στο Junior WRC το 2023.

Ο ΜακΡέι Τζούνιορ έχει περάσει μεγάλο μέρος του χρόνου του αγωνιζόμενος στη Δυτική Αυστραλία αφού ξεκίνησε την καριέρα του εκεί το 2020.

Ήρθε στη Βρετανία και την Ιρλανδία αυτό το καλοκαίρι για να αυξήσει την εμπειρία του σε μια σειρά από αγώνες, συμπεριλαμβανομένου ενός γύρου βρετανικού πρωταθλήματος και του McRae Rally Challenge, που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του παγκόσμιου πρωταθλητή του 1995, Κόλιν.

«Ήμουν πολύ πρόθυμος να τρέξω στο Junior WRC ούτως ή άλλως, αλλά τώρα που οδήγησα το αυτοκίνητο, απλά ξέρω ότι εκεί πρέπει να είμαι», τόνισε ενθουσιασμένος ο ΜακΡέι. «Η ευκαιρία να οδηγήσουμε αυτό το αυτοκίνητο στους γύρους του WRC είναι ο καλύτερος τρόπος και γι' αυτό εργαζόμαστε πολύ σκληρά τώρα».

«Η μετάβαση από το ράλι στην Αυστραλία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι ένα βήμα προς τα πάνω, αλλά είναι επίσης μια απίστευτη ευκαιρία να αποκτήσεις εμπειρία ράλι στο υψηλότερο επίπεδο σε επιφάνειες και εκδηλώσεις όπως το χιόνι στη Σουηδία, η πίστα στην Κροατία και στη συνέχεια τραχύ και λείο γρήγορο χαλίκι σε μέρη όπως η Σαρδηνία και η Εσθονία.

Δεν ξέρω ποιο θα είναι το ημερολόγιο για την επόμενη χρονιά, αλλά τέτοια γεγονότα είναι το όνειρο και ένας ιδιαίτερος τρόπος για να αποκτήσετε εμπειρία».

Μιλώντας για το Fiesta Rally3 που κατασκευάστηκε από την M-Sport μετά την ολοήμερη δοκιμή του στην άσφαλτο, στην οποία θεωρείται ότι εντυπωσίασε τους παρατηρητές, ο ΜακΡέι πρόσθεσε: «Αυτό είναι ένα πολύ εντυπωσιακό αυτοκίνητο. Έχετε αυτή την εικόνα στο μυαλό σας για το πώς θα είναι το αυτοκίνητο και πώς θα αποδώσει.

Νόμιζα ότι είχα μια πολύ καλή ιδέα… αλλά ήταν ακόμα καλύτερη από ό,τι νόμιζα ότι θα ήταν. Αυτό που μου αρέσει πολύ είναι ότι είναι ένα αυτοκίνητο στο οποίο πρέπει να μπεις και να οδηγήσεις πραγματικά – όταν δουλεύεις λίγο πιο σκληρά, το αυτοκίνητο ζωντανεύει και προσφέρει τόσα πολλά».

«Έχουμε 245 ίππους και περίπου 400 Nm ροπής. Παρατηρείτε πραγματικά τη διαφορά στο πόσο γρήγορα φτάνεις μέχρι την πέμπτη ταχύτητα σε αυτό το αυτοκίνητο στο Rally4. Απλώς συνεχίζει να τραβάει».

Ο ΜακΡέι έκανε πολλές αλλαγές στο στήσιμο του αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια της δοκιμής των 160 χλμ.

«Η ομάδα της M-Sport Πολωνίας ήταν καταπληκτική», είπε. «Πήραμε τη βασική ρύθμιση και στη συνέχεια κάναμε αρκετές αλλαγές στο αυτοκίνητο, μόνο για να δούμε πώς θα αντιδρούσε και πώς θα αισθανόταν όταν το οδηγείς. Ήταν υπέροχο και πολύ ωραίο να περάσω τη μέρα δουλεύοντας με μια ομάδα όπως αυτή».

Ο Άλιστερ ΜακΡέι έτρεξε σε 77 αγώνες WRC, συμπεριλαμβανομένων αγώνων υψηλού επιπέδου με Hyundai και Mitsubishi. Ο αδελφός του, Κόλιν κέρδισε 25 ράλι WRC κατά τη διάρκεια μιας εξαιρετικής καριέρας στην οποία οδήγησε για τις Subaru, Ford και Citroën. Παραμένει ο νεότερος νικητής του τίτλου των οδηγών.