WRC: Όλα έτοιμα για το Ράλι Πορτογαλίας! Δεύτερη «μάχη» Λεμπ-Όζιέ στην σεζόν

Οι δύο αστέρες του WRC, Σεμπάστιαν Λεμπ και ο συνονόματός του Οζιέ θα τεθούν αντιμέτωποι για δεύτερη φορά την φετινή σεζόν, αυτήν την φορά στο Ράλι Πορτογαλίας (19-22 Μαΐου).

WRC: Όλα έτοιμα για το Ράλι Πορτογαλίας! Δεύτερη «μάχη» Λεμπ-Όζιέ στην σεζόν

Δύο από τους πιο επιτυχημένους οδηγούς του WRC θα βρεθούν ξανά αντιμέτωποι μετά την τρομερή τους μονομαχία τον Ιανουάριο στο εναρκτήριο Ράλι της χρονιάς στο Μόντε Κάρλο. Εκεί, ο Λεμπ πήρε την νίκη και στα 47 του χρόνια έγινε ο γηραιότερος οδηγός στην ιστορία που το πετυχαίνει.

Τρεις γύρους μετά, επιστρέφουν για να προσθέσουν μια ακόμη «σπίθα» στον πρώτο αγώνα σε χώμα τόσο για την σεζόν όσο και για την «Υβριδική» εποχή του WRC στο Ράλι Πορτογαλίας.

Ο Λεμπ έχει πιο δύσκολη αποστολή καθώς ο εννιά φορές πρωταθλητής ξεκινά στους πρώτους γύρους της Παρασκευής (10:05, Cosmote Sport 5 HD) και σε στεγνό χώμα, η πρόσφυση θα είναι χαμηλή για όσους τρέξουν πρώτοι.

«Είμαι τέταρτος στο δρόμο και ο καθαρισμός του δρόμου είναι πάντα μια πρόκληση σε αυτό το είδος ράλι αν το χώμα είναι στεγνό», είπε ο οδηγός της M-Sport Ford Puma.

«Δεν ξέρω πραγματικά τι να περιμένω εκεί, οπότε πρέπει να κάνουμε μια καλή πρώτη μέρα, και για τις υπόλοιπες θα δούμε πού βρισκόμαστε. Μόνο μια μέρα δοκιμών δεν είναι πολλή όταν είναι η πρώτη φορά που οδηγείς αυτοκίνητο σε χαλίκι, αλλά στο τέλος ήμουν ευχαριστημένος με την αίσθηση που είχα».

Από την μεριά του, ο οκτώ φορές πρωταθλητής Οζιέ κυνηγά την έκτη νίκη του στην χώρα όπου πέτυχε την πρώτη του νίκη 12 χρόνια πριν και έχει το πλεονέκτημα ότι θα ξεκινήσει τέσσερις θέσεις μετά τον έτερο Γάλλο οδηγό.

«Η Πορτογαλία είναι ένα ξεχωριστό μέρος για μένα», παραδέχτηκε ο οδηγός της Toyota Gazoo Racing. «Θα είναι κάτι διαφορετικό για μένα να μην ξεκινήσω στους πρώτους γύρους και ελπίζω ότι αυτό μπορεί να είναι ένα μικρό πλεονέκτημα αν δεν βρέξει.

Η μεγαλύτερη πρόκληση θα είναι να επιστρέψουμε στον ρυθμό αμέσως μετά από μία μόνο ημέρα δοκιμής στο χαλίκι. Αλλά ταυτόχρονα, αυτά τα αυτοκίνητα είναι καινούργια για όλους στο χώμα».

Ο Οζιέ πλαισιώνεται στα αυτοκίνητα της Toyota από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Κάλε Ροβανπέρα, τον νικητή του περσινού Ράλι Πορτογαλίας Έλφιν Έβανς ο οποίος ξεκινά μια θέση μετά τον Οζιέ και τον Τακαμότο Κατσούτα.

Ο Ροβανπέρα έχει νικήσει σε δύο από τους πρώτους τρεις αγώνες συμπεριλαμβανομένης της νίκης στο «θρίλερ» της Κροατίας. Όμως αντιμετωπίζει και αυτός μειονέκτημα καθώς θα «ανοίξει τον δρόμο» στο χώμα για πρώτη φορά. Θυμίζουμε πως προηγείται με 29 βαθμούς.

Ο Λεμπ ανήκει στην λίστα πέντε οδηγών της Ford πλάι στους Κρεγκ Μπριν, Αντριάν Φουρμό, Γκας Γκρίνσμιθ και Πιερ-Λουί Λουμπέ.

Ο Ντάνι Σόρντο αντικαθιστά τον Όλιβερ Σόλμπεργκ στο ντεμπούτο του για το 2022 με την Hyundai ενώ στην ομάδα του είναι οι Οτ Τάνακ και Τιερί Νεβίλ, οι οποίοι ανέβηκαν στο βάθρο στην Κροατία.

Το ράλι θα έχει έδρα στην παραλιακή πόλη Matosinhos. Μετά την έναρξη της Πέμπτης το βράδυ στην Κοΐμπρα, οι αγωνιζόμενοι αντιμετωπίζουν 21 ειδικές διαδρομές που καλύπτουν 338,34 χιλιόμετρα στη βόρεια και κεντρική Πορτογαλία. Ολοκληρώνεται την Κυριακή το απόγευμα μετά από έναν τελικό στους εμβληματικούς δρόμους του Fafe.

Το ράλι σηματοδοτεί το κέντρο των εορτασμών για την 50ή σεζόν του WRC. Μάλιστα, αποτελεί την μεγαλύτερη συγκέντρωση πρωταθλητών οδηγών και συνοδηγών που θα έχουν παρευρεθεί ποτέ και σχεδόν 30 κλασικά αυτοκίνητα θα παρελάσουν σε διάφορα στάδια.