WRC: Θρίαμβος του Ροβανπέρα στην Κροατία!

Ο Κάλε Ροβανπέρα πήρε μια εντυπωσιακή νίκη στο Ράλι Κροατίας την Κυριακή (24/4) το απόγευμα με τον αγώνα να μετατρέπεται σε «θρίλερ» στο φινάλε. Επόμενη στάση... χώμα για το WRC.

WRC: Θρίαμβος του Ροβανπέρα στην Κροατία!

Ο Φινλανδός προηγήθηκε από την αρχή του τριήμερου όμως μια καταιγίδα στο προτελευταίο τεστ ταχύτητας έδωσε πλεονέκτημα 1,4 δευτερολέπτων στον αναγεννημένο Ότ Τάνακ, του οποίου τα μαλακότερα ελαστικά Pirelli ταίριαζαν καλύτερα στην άσφαλτο.

Η πλάστιγγα έγειρα ξανά προς το μέρος του Ροβανπέρα καθώς οι πιο στεγνοί δρόμοι στο κλειστό Wolf Power Stage έδωσαν πλεονέκτημα στο Toyota GR Yaris του. Με προσοχή στον άνεμο ανέτρεψε την διαφορά και έφθασε σε δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο WRC με διαφορά 4,3 δευτερολέπτων και αύξησε το προβάδισμά του στην βαθμολογία.

Ο Τάνακ τερμάτισε 2 λεπτά 16,7 δευτερόλεπτα μετά τον συμπαίκτη του στο Hyundai i20, Τιερί Νεβίλ.

Ο Ροβανπέρα κατέκτησε το Wolf Power Stage για να κερδίσει πέντε μπόνους πόντους. Ο Τάνακ σημείωσε τέσσερις πόντους στη δεύτερη θέση με τον Έλφιν Έβανς να παίρνει τρεις πόντους στην τρίτη σε ένα GR Yaris. Ο Κρεγκ Μπριν εξασφάλισε δύο βαθμούς στην τέταρτη θέση με Ford Puma, με τον Εμίλ Λίντχολμ να κερδίζει τον τελευταίο πόντο με την Skoda Fabia.