WRC: Ο Ροβάνπερα νιώθει την πίεση από τον Τάνακ

Η πρωτιά του Κάλε Ροβανπέρα στο WRC απειλήθηκε από τον Οτ Τάνακ στο δεύτερο σκέλος των ειδικών διαδρομών του Σαββάτου (24/4). Σήμερα (24/4) στις 14:00 η τελευταία μάχη στην τρίτη μέρα του Ράλι Κροατίας.

WRC: Ο Ροβάνπερα νιώθει την πίεση από τον Τάνακ

Ο πρωτοπόρος του WRC, Κάλε Ροβανπέρα, ξεκίνησε την δεύτερη ημέρα στους λόφους κοντά στο Ζάγκρεμπ με ένα φαινομενικά απρόσιτο προβάδισμα σχεδόν 90 δευτερολέπτων έναντι του Εσθονού με το Toyota GR Yaris του.

Τερματίζοντας, το πλεονέκτημα αυτό είχε μειωθεί σε μόλις 19,9 δευτερόλεπτα και η επιμονή του Τάνακ δημιούργησε ένα συναρπαστικό κυριακάτικο φινάλε (16:00, Cosmote Sport 8 HD).

Ο Τάνακ είχε ήδη μειώσει το προβάδισμα του Ροβανπέρα όταν ο Φινλανδός τρύπησε το μπροστινό αριστερό ελαστικό του στην προτελευταία πρωινή δοκιμή ταχύτητας εν μέσω δυνατής βροχής και πυκνής ομίχλης στο χιονοδρομικό κέντρο Platak πάνω από την ακτή της Αδριατικής.

«Αυτή είναι η απάντησή μου», είπε ο Ροβανπέρα. «Ήταν μια καλή διαδρομή, με πλήρη ταχύτητα, αλλά έχουμε ακόμα μια δύσκολη μέρα να έρθουμε αύριο».

Ο Τάνακ παραδέχτηκε ότι το τεστ Platak ήταν μια δύσκολη αποστολή. «Σε αυτές τις συνθήκες δεν σε νοιάζει ο χρόνος, απλά χαίρεσαι να τα βγάλεις πέρα. Ήταν σαν ένα διαφορετικό μέρος στον κόσμο. Σήμερα το απόγευμα κατάφερα να φτάσω πραγματικά στα όρια», είπε.

Το WRC ταξιδεύει βόρεια του Ζάγκρεμπ για το φινάλε της Κυριακής του Πάσχα (24/4) και περιλαμβάνει δύο τεχνικές διαδρομές που οδηγούνται δύο φορές σε 54,48 χλμ.