«Διαστημόπλοιο» ο αντικαταστάτης του Renault Kadjar

Μετά το καμουφλαρισμένο εξωτερικό, η Renault έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη εικόνα και από το εσωτερικό του επερχόμενου Austral, που προγραμματίζεται να πάρει τη θέση του Kadjar στην γκάμα του Γάλλου κατασκευαστή.

«Διαστημόπλοιο» ο αντικαταστάτης του Renault Kadjar

Το νέο μεσαίο SUV δανείζεται πολλά από τα στοιχεία της καμπίνας του Megane E-Tech Electric, με το πλέον δεσποτικό να είναι η διαμόρφωση ανάποδου «L» που σχηματίζουν ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η οθόνη του συστήματος πολυμέσων.

Η Renault ανακοινώνει συνολική επιφάνεια οθονών στις 24,3 ίντσες δηλώνοντας παράλληλα πως ο έλεγχος του 90% των εφαρμογών γίνεται με 1-2 κλικ. Κάτι που βελτιστοποιεί την εργονομία και την οδική ασφάλεια, καθώς ο οδηγός δεν χρειάζεται να απομακρύνει το βλέμμα του από το δρόμο για χάρη του infotainment, πέρα από ελάχιστο χρονικό διάστημα. Το λειτουργικό OpenR Link θα διαθέτει τις κλασικές λειτουργίες συνδεσιμότητας Android Auto και Apple CarPlay, το Google Maps, ακόμα και το Google Search!

Πέρα από τεχνολογία και gadgets, ένα crossover της Renault δεν γίνεται να μη δίνει βάση στην πρακτικότητα. Οι Γάλλοι αναφέρουν πως στο εσωτερικό του Austral οι επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους πάνω από 30 λίτρα χώρων για μικροαντικείμενα, σε «μια ατμόσφαιρα που θυμίζει κουκούλι». Έξτρα πόντους πρακτικότητας χαρίζει το πίσω κάθισμα που, εκτός από διαιρούμενο και αναδιπλούμενο, είναι και συρόμενο. Τα χαρακτηριστικά αυτά, συναρτήσει των 4,51 μέτρων μήκους, συνηγορούν στην υπόθεση πως το Austral θα καταλάβει μια από τις κορυφαίες θέσεις -αν όχι την απολύτως πρώτη- θέση στην ευρυχωρία, για τα δεδομένα της κατηγορίας.

Από πλευράς κινητηρίων συνόλων γνωρίζουμε πως το Austral θα διαθέτει σίγουρα κινητήρες βενζίνης (1.3 TCe E-Tech hybrid με 12V ήπιο υβριδικό σύστημα και τον 1.2 TCe με mild hybrid 48V, απόδοσης έως 200 ίππων), ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο παρουσίας ντίζελ επιλογών.