Νέα Jeep Renegade και Compass 1.5 e-Hybrid (+τιμές)

Με ένα εντελώς νέο υβριδικό σύστημα προσφέρονται οι νέες e-Hybrid εκδόσεις των Jeep Renegade και Compass, που είναι ήδη διαθέσιμες στην ελληνική αγορά!

Νέα Jeep Renegade και Compass 1.5 e-Hybrid (+τιμές)

Το νέο υβριδικό σύστημα της Jeep είναι κάτι ανάμεσα στα mild hybrid και τα ισχυρότερα πλήρως υβριδικά συστήματα. Αυτή η επιλογή κατορθώνει να προσφέρει τις δυνατότητες των δεύτερων, αλλά με σαφώς μικρότερο βάρος και λιγότερη πολυπλοκότητα. Το σύστημα αυτό έρχεται να πλαισιώσει το καινοτόμο Plug-in Hybrid σύστημα 4xe, το οποίο διαγράφει μια πολύ καλή εμπορική πορεία, μιας κι οι περισσότερες από το 25% των πωλήσεων της μάρκας στην Ευρώπη αφορούν εκδόσεις 4xe.

Η βάση του e-Hybrid συστήματος είναι ένας αποδοτικός 4κύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας με χωρητικότητα 1.5 λτ., η ισχύς του οποίου βρίσκεται στους 130 ίππους κι η ροπή στα 240 Nm. Αυτός συνεργάζεται με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Ο συγκεκριμένος θερμικός κινητήρας έχει αγαστή συνεργασία με έναν ηλεκτροκινητήρα 20 ίππων και 55 Nm ροπής. Αυτός δίνει τη δυνατότητα στα Jeep Renegade και Compass να κινηθούν κι αμιγώς ηλεκτρικά, χαρακτηριστικό που μειώνει την κατανάλωση καυσίμου κατά 15%, συγκριτικά με αντίστοιχα βενζινοκίνητα μοντέλα, με το σύστημα «Intelligent Brake System», να αξιοποιεί στο έπακρο την κινητική ενέργεια του οχήματος για τη μέγιστη δυνατή ανάκτηση ενέργειας κατά την επιβράδυνση. Ο βενζινοκινητήρας σχεδιάστηκε από την αρχή για υβριδική χρήση, λειτουργώντας σύμφωνα με τον κύκλο Miller, ο οποίος βελτιώνει τη θερμική αποδοτικότητα και προσφέρει τη δυνατότητα λειτουργίας με υψηλό λόγο συμπίεσης (12,5:1). Παράλληλα, το σύνολο διαθέτει σύστημα μεταβλητού χρονισμού και σύστημα άμεσου ψεκασμού υψηλής πίεσης, που φτάνει τα 350 bar. Τέλος, η επιλογή του κινητήρα/δυναμό BSG (Belt Starter Generator) προσφέρει άμεση και απόλυτα ομαλή ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του.

Το νέο υβριδικό σύστημα παρέχει μια ευέλικτη και άνετη εμπειρία οδήγησης, με χαρακτηριστικά που προσομοιώνουν τη χρήση ενός αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος, όπως:

Αθόρυβη εκκίνηση, όπου το αυτοκίνητο ξεκινά χωρίς τη χρήση του θερμικού κινητήρας

Ανάκτηση ενέργειας, μέσω της οποίας το όχημα αποθηκεύει την ενέργεια κατά την επιβράδυνση, είτε όταν ο οδηγός χρησιμοποιεί το σύστημα πέδησης (Regenerative Braking), είτε όταν απλώς έχει αφήσει το γκάζι (e-Coasting).

e-Boosting, όπου χάρη στον ηλεκτροκινητήρα αυξάνεται η ροπή που φτάνει στους τροχούς και παράλληλα βελτιστοποιείται ο ρυθμός λειτουργίας του θερμικού κινητήρα.

Αμιγώς ηλεκτρική κίνηση, με το όχημα να κινείται αποκλειστικά μέσω του ηλεκτροκινητήρα, με μηδενικό θόρυβο και μηδενικούς ρύπους.

Επιπλέον οι νέες e-Hybrid εκδόσεις των Renegade και Compass μπορούν να κινηθούν σε αρκετές περιπτώσεις αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα ανάλογα και με το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας.

e-Launch: το αυτοκίνητο ξεκινά μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα, όπως για παράδειγμα κατά την εκκίνηση από ένα φανάρι.

e-Creeping: όπου ο ηλεκτρικός κινητήρας προσφέρει ομαλή αίσθηση εκκίνησης όπως σε ένα αυτόματο αυτοκίνητο με μετατροπέα ροπής. Η λειτουργία είναι δυνατή τόσο στην κίνηση προς τα εμπρός, όσο και στην όπισθεν.

e-Queueing: με το αυτοκίνητο σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης το σύστημα δίνει τη δυνατότητα κίνησης στο συνεχές «σταμάτα-ξεκίνα» αμιγώς ηλεκτρικά.

e-Parking: το οποίο επιτρέπει την ολοκλήρωση των ελιγμών στάθμευσης αμιγώς ηλεκτρικά για απόλυτη ησυχία και ομαλή λειτουργία.

Upland: Ειδική έκδοση των Renegade & Compass που τονίζει τη βιωσιμότητα

Η ειδική αυτή έκδοση πλαισίωσε το νέο υβριδικό σύστημα της Jeep και προσφέρει μια σειρά χαρακτηριστικών που ενισχύουν τη φιλικότητα προς το περιβάλλον. Αρχικά οι βαφές που χρησιμοποιούνται είναι ειδικές, ενώ έχει γίνει κι εκτεταμένη χρήση «πράσινων υλικών». Πιο συγκεκριμένα η καμπίνα απαρτίζεται επίσης από ανακυκλωμένα υλικά, με τα καθίσματα να διαθέτουν την επένδυση SEAQUAL®. Αυτό είναι ένα καινοτόμο υλικό που κατασκευάζεται από ανακυκλωμένα πλαστικά που έχουν συλλεγεί από τους ωκεανούς. Τόσο στο Renegade, όσο και στο Compass, αρκετές από τις πλαστικές επιφάνειες είναι κατασκευασμένες από ανακυκλωμένα φωτιστικά σώματα αυτοκινήτων, ενώ αντίστοιχα φιλική προς το περιβάλλον είναι και η εντυπωσιακή «MetaKrome» βαφή τους.

Σαφώς και το infotainment Uconnect δίνει το παρόν στα νέα Jeep, με την οθόνη αφής να φτάνει έως και τις 10,1 ίντσες. Πλούσιος είναι κι ο εξοπλισμός ασφαλείας, μιας και προσφέρεται το πλήρες πακέτο προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης, όπου εκτός των άλλων περιλαμβάνει ενεργό cruise control, αυτόματο φρενάρισμα, σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού, και πολλά ακόμα! Μάλιστα το Compass ενσωματώνει επίσης τα διαθέσιμα συστήματα υποστήριξης του οδηγού που δίνουν τη δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, χαρακτηριστικό που αποκτά για πρώτη φορά μοντέλο της Jeep στην Ευρώπη.

Τα Jeep Renegade & Compass e-Hybrid θα προσφέρονται σε τέσσερις εξοπλιστικές εκδόσεις, τις Longitude, Limited, S και Upland. Η τιμή εκκίνησης για το Renegade με το e-Hybrid είναι στα 25.800 ευρώ, ενώ το Compass προσφέρεται από τα 31.100 ευρώ. Όπως όλα τα μοντέλα της Jeep καλύπτονται από 4ετη εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως 160.000 χλμ. και αντίστοιχης διάρκειας υπηρεσία οδικής βοήθειας.

Πηγή: Autogreeknews.gr