Ζητείται αντίπαλος για υβριδικό SUV με 20.320 ευρώ

Οι επιλογές στη δημοφιλή και συνεχώς αναπτυσσόμενη κατηγορία των SUV είναι πλέον τόσες πολλές, που πραγματικά ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να μπερδευτεί και να έρθει σε αδιέξοδο.

Ζητείται αντίπαλος για υβριδικό SUV με 20.320 ευρώ

Οι επιλογές στη δημοφιλή και συνεχώς αναπτυσσόμενη κατηγορία των SUV είναι πλέον τόσες πολλές, που πραγματικά ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να μπερδευτεί και να έρθει σε αδιέξοδο. Αρχικά, για να κάνει ένα πρώτο «ξεκαθάρισμα», θα πρέπει να οριοθετήσει κατηγορία και τιμή. Κατόπιν να επιλέξει κινητήρα και να πραγματοποιήσει τις όποιες συγκρίσεις σε ισχύ, επιδόσεις, κατανάλωση και εκπομπές CO2.

Μία από τις πλέον δημοφιλείς κατηγορίες στην εγχώρια αγορά, είναι αυτή των μικρών SUV (B-SUV), αφού σχεδόν 1 στα 5 μοντέλα που ταξινομούνται ανήκουν σε αυτή. Και εδώ οι προτάσεις αγοράς είναι πολλές και ενδιαφέρουσες στην πλειοψηφία τους, ενώ την παρθενική του είσοδο κάνει ένα ακόμα άκρως ανταγωνιστικό μοντέλο, που αναμένεται να ταράξει για τα καλά τα νερά στα B-SUV.

Πρόκειται για το ολοκαίνουργιο Toyota Yaris Cross, για το οποίο έχουν ήδη ανοίξει οι παραγγελίες, ενώ τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένονται στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο. Οι τιμές του ξεκινούν από τις 17.300 ευρώ για το Active με τον 1.500άρη κινητήρα των 125 ίππων, ωστόσο η έκδοση που δεν έχει ουσιαστικά αντίπαλο, είναι υβριδική με το 1.5 λτ. μηχανικό σύνολο των 116 ίππων. Και λέμε ότι δεν έχει κάποιο απευθείας ανταγωνιστή, αφού είναι ένα από τα ελάχιστα και με διαφορά το πιο οικονομικό σε τιμή full hybrid (όχι mild hybrid) μικρό SUV.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη έκδοση Active διατίθεται στην πολύ συμφέρουσα τιμή των 20.320 ευρώ και με εξοπλισμό που περιλαμβάνει τα εξής: 8 αερόσακους, συστήματα αυτόνομης πέδησης και διατήρησης λωρίδας, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους καθρέπτες, αυτόματο κλιματισμό, ψηφιακό πίνακα οργάνων, δερμάτινο τιμόνι, προσαρμοζόμενο cruise control, ζάντες αλουμινίου, κάμερα οπισθοπορείας και οθόνη αφής 8 ιντσών.

Το μοντέρνο σχεδιαστικά Yaris Cross βασίζεται στην πλατφόρμα GA-B του Yaris hatchback με το οποίο παράγεται παράλληλα, στο εργοστάσιο της Toyota Motor Manufacturing France (TMMF). Το μεταξόνιο είναι ίδιο στα δύο Yaris (2.560 χλστ.), όμως το συνολικό μήκος είναι μεγαλύτερο κατά 240 χλστ. (4.180 χλστ.). Μαζί και με το περισσότερο πλάτος των 1.765 χλστ., έχουν ωφεληθεί οι χώροι για επιβάτες και αποσκευές (390 λτ.).

Το γνώριμο (από το νέο Yaris) υβριδικό σύνολο Dynamic Force με τη συνδυαστική απόδοση των 116 ίππων, αποτελείται από τον 1.500άρη κινητήρα βενζίνης, τον ηλεκτροκινητήρα και τη μπαταρία. To Yaris Cross Hybrid επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 11,2 δλ., η μεικτή εργοστασιακή κατανάλωση βρίσκεται στα 4,4 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 100 γρ./χλμ. Να σημειωθεί ότι διατίθεται και με τετρακίνηση AWD-i, σε τιμές που ξεκινούν από τις 26.070 ευρώ στην τρίτη εξοπλιστική έκδοση Style.

Πηγή: autogreeknews.gr