Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-3: Η μπάλα ήταν καθαρά άουτ στην τελευταία φάση! (vid)

Ο διαιτητής Μπάμπης Παπαδογούλας, ο επόπτης Βασίλης Νικάκης και παρατηρητής διαιτησίας  Γιώργος Γεωργουλέας συμφωνούν ότι η τελευταία επίθεση του Παναθηναϊκού, της Οικονομίδου ήταν καθαρά άουτ...

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-3: Η μπάλα ήταν καθαρά άουτ στην τελευταία φάση! (vid)

Για πρώτη φορά σε αγώνα βόλεϊ γυναικών χρησιμοποιήθηκε το VAR, αλλά η κακή τοποθέτηση της κάμερας, σε συνδυασμό με το σώμα του επόπτη δεν διαφώτισαν τη φάση, όταν η Οικονομίδου κάρφωσε άουτ και τελείωσε το ματς Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-3!

Κύπελλο Βόλεϊ γυναικών: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-3: Δια πυρός και σιδήρου και 50-0!

Όλα ξεκίνησαν από τον αγώνα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στους άνδρες, όταν οι κάμερες του VAR ήταν σε σωστή θέση, αλλά από την πλευρά των οργανωμένων του τριφυλλιού, που στις τελευταίες φάσεις αχρήστευσαν τις κάμερες . Χτύπησαν τη μια με ένα κοντάρι και από την άλλη αφαίρεσαν το usb. Για να μη ξανασυμβεί το ίδιο στον αγώνα των ανδρών Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ τις έβαλαν από την απέναντι πλευρά, αλλά από εκεί υπήρχε ο κίνδυνος να τις καλύψει το σώμα του επόπτη.

Απίστευτες φωτό από το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-3 (pics)

Αυτό συνέβη και στην τελευταία φάση του αγώνα βόλεϊ γυναικών Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-3, όταν ο επόπτης Bασίλης Νικάκης και ο διαιτητής Παπαδογούλας έδωσαν κατηγορηματικά άουτ. Ο Παναθηναϊκός ορθώς ζήτησε χρήση του VAR, αλλά η μπάλα κρύφτηκε από το σώμα του επόπτη και δεν μπόρεσε να αποφανθεί ο διαιτητής Κουτσούλας.

Οι 50 σερί νίκες του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού

Σε αυτή την περίπτωση μετράει η απόφαση του διαιτητή Παπαδογούλα που ήταν σίγουρος για το σφύριγμα του. Το σφύριγμα του, ενίσχυσε και ο παρατηρητής Γιώργος Γεωργουλέας που ήταν στην ευθεία της πλάγιας γραμμής και είδε ξεκάθαρα τη φάση. Αυτό έλεγε μετά το ματς στις παίκτριες και των δυο ομάδων!

Μια λεπτομέρεια που πέρασε απαρατήρητη είναι η διπλή μπαλιά-πάσα που κάνει η Βεργίδου στην Οικονομίδου στην τελευταία φάση.

Απλά η λήψη από την πλάγια κάμερα της ΕΡΤ ξεγελάει και ο Παναθηναϊκός πιάστηκε από αυτό το γεγονός για να δικαιολογήσει την 50η συνεχόμενη ήττα του από τον Ολυμπιακό, στα αθλήματα του ερασιτέχνη (πόλο, βόλει ανδρών, βόλει γυναικών, πινγκ πονγκ, μπάσκετ γυναικών κ.λπ.).

Όσον αφορά το άρθρο 15 , αναφέρεται σε περίπτωση που ένας διαιτητής σφυρίξει φιλέ πριν ολοκληρωθεί η φάση και δεν αποδειχθεί από το video, η φάση είναι ως μη γενόμενη γιατί δεν έχει λήξει οριστικά. Σε μέσα-έξω, δεν υπάρχει περίπτωση επανάληψης.

15. Πιθανό σφάλμα το οποίο δεν επιβεβαιώνεται από το Video Check, θεωρείται ως μη γενόμενο και δεν προσμετράται.

Το άρθρο 16 εξάλλου αναφέρεται σε περίπτωση που πριν από την έναρξη του αγώνα διαπιστωθεί ότι είναι χαλασμένο το Var. Τότε χρησιμοποιούν την τηλεοπτική εικόνα. Όχι αν δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα σε κάποια φάση.

16. Σε περίπτωση βλάβης του συστήματος Video Check, ο 2ος Διαιτητής θα ενημερώσει τις ομάδες για τη βλάβη του συστήματος και ο επανέλεγχος θα γίνεται με βάση τις κάμερες της τηλεοπτικής μετάδοσης (εφόσον ο αγώνας είναι τηλεοπτικός) και των αιτημάτων που προβλέπονται για αυτό. Σε κάθε περίπτωση ο αγώνας θα συνεχιστεί κανονικά, με βάση τους κανονισμούς παιδιάς (χωρίς τη χρήση Video Check). Εάν επαναλειτουργήσει, θα γίνει ενημέρωση στις ομάδες και τα αιτήματα θα επιτρέπονται από το σημείο αυτό.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, αν το βίντεο ρέφερι δεν μπορεί να διαφωτίσει, μετράει η απόφαση του διαιτητή, που ήταν σύμφωνη με την υπόδειξη του επόπτη. Δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση"ως μη γενόμενη φάση", δεν επαναλαμβάνεται σε καμία περίπτωση σε μέσα-έξω και ουδείς συμβουλεύεται την τηλεόραση. Οι κανονισμοί είναι σαφείς.