Κύριοι του ΠΑΟΚ η Ιεράπετρα είναι Ελλάδα, όχι Νότια Ελλάδα

Πλησιάζουμε στον ημιτελικό κυπέλλου βόλεϊ ανδρών της Παρασκευής Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, ο πρωταθλητής μετράει τις πληγές του, ενώ ο ΠΑΟΚ εμφανίζει ξανά το φαινόμενο της διγλωσσίας, με δηλώσεις λαϊκής κατανάλωσης.

Κύριοι του ΠΑΟΚ η Ιεράπετρα είναι Ελλάδα, όχι Νότια Ελλάδα

Ας ξεκινήσουμε από τις δηλώσεις του Κώστα Παϊσιάδη, που για πολλοστή φορά άλλα λέει στα Mέσα της Θεσσαλονίκης και εντελώς διαφορετικά πράγματα στην Αθήνα και στις συνεδριάσεις της ΕΣΑΠ. Θέλοντας για μια ακόμη φορά να φορέσει το μανδύα του αδικημένου τόνισε για το φάιναλ φορ της Ιεράπετρας «Το σημαντικό είναι ότι και φέτος γίνεται στη Νότια Ελλάδα, και αυτό αποτελεί ένα χάντικαπ για εμάς, καθώς ξέρουμε ότι σε διοργανώσεις που γίνονται σε αυτή τη μορφή, ευνοούνται πάντα οι ομάδες του νότου. Ελπίζουμε του χρόνου, η συγκεκριμένη διοργάνωση να έρθει στην Βόρεια Ελλάδα και όπως γνωρίζω γίνονται ενέργειες για να συμβεί αυτό».

Ο κύριος Παϊσιάδης μαζί με άλλους παράγοντες του ΠΑΟΚ είναι ο εμπνευστής της περσινής αθλιότητας, τότε που και καλά ξέχασαν τα δελτία των παικτών στο ξενοδοχείο της Ρόδου, προκειμένου να ελέγξουν πόσοι φίλοι του Ολυμπιακού θα βρίσκονται στις εξέδρες. Και μόλις παρήλθε ο προβλεπόμενος χρόνος, ως νέος …Χουντίνι τα εμφάνισε στη γραμματεία. Την επομένη του τελικού, οι εξέδρες του γυμναστηρίου της Ρόδου, ως δια μαγείας γέμισαν με οπαδούς του ΠΑΟΚ. Η ΕΟΠΕ πήρε το μάθημα, έμαθε από το πάθημα και άλλαξε τον κανονισμό για να μη… χαθούν πάλι τα δελτία.

Όταν όμως δυναμιτίζουν το κλίμα, ξεχνούν ότι ο ΠΑΟΚ έχει δυο Κύπελλα στην τροπαιοθήκη του, κι αυτά σε νησιά του «Νότου», στα ελληνικά νησιά της Σύρου και της Ρόδου. Και συνεχίζουν να μιλούν για Βορά και Νότο σε ένα εμφυλιακό και διχαστικό λόγο που συντηρούν μόνο αυτοί. Ξεχνούν ότι το 2017, το φάιναλ φορ του Κυπέλλου έγινε στο Αλεξάνδρειο της Θεσσαλονίκης στο Nick Galis Hall και σαν νέος … γάμος της Κανά, οι 50 προσκλήσεις που πήρε ο ΠΑΟΚ έγιναν 1000. Ξεχνούν επίσης ότι στο φάιναλ φορ της Δράμας, οπαδοί του ΠΑΟΚ πέταξαν πέτρες και τραυμάτισαν παίκτες του Ολυμπιακού. H Ιεράπετρα όμως κύριοι είναι Ελλάδα και όχι Νότια Ελλάδα.

ΥΓ: Για την ιστορία, 6 τελικοί ή φάιναλ φορ κυπέλλου έγιναν στη Θεσσαλονίκη (Αλεξάνδρειο ή Nick Galis) και μόλις ένας στον Πειραιά (Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας).