Τα λάθη του Παρίζι στην ήττα-αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό (vid)

 

Για την ήττα από τον Παναθηναϊκό έχει μερίδιο ευθύνης ο προπονητής του Ολυμπιακού Κάρλο Παρίζι. Παρουσίασε μια ομάδα που κατέρρευσε μετά το 2-1, έκανε άστοχες αλλαγές, άστοχες επιλογές των 3 ξένων και με λανθασμένη τακτική που ανέδειξε σε κορυφαία την Εύα Χαντάβα.

Τα λάθη του Παρίζι στην ήττα-αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό (vid)

Να ξεκινήσουμε από το τελευταίο. Κυκλοφορεί ένα βίντεο που δείχνει πως κέρδισε τους πόντους η Εύα Χαντάβα, όπου όλες, μα όλες οι επιθέσεις της, έγιναν στη διαγώνιο, αλλά το μπλοκ του Ολυμπιακού πέρα έβρεχε.... Μάλιστα μια-δυο φορές η μπάλα έσκασε στα πόδια του Ιταλού προπονητή, σαν να του έλεγε “κοίτα που καρφώνω”

Πάμε στην επιλογή των 3 ξένων που αποδείχθηκε άστοχη, αφού έμεινε έξω η Τέιλορ Άγκοστ που έχει προβλήματα βέβαια στην υποδοχή, αλλά στο ματς με τον Ηλυσιακό έδειξε ότι είναι η κορυφαία επιθετικός. Την κράτησε εκτός, γιατί και καλά η Χίπε ήξερε πως κερδίζονται τα ντέρμπι. Ναι, αλλά η Γερμανίδα πήρε τον Ολυμπιακό στις πλάτες της, κέρδισε 18 πόντους σε τρία σετ και στα δύο επόμενα μόλις τρεις πόντους. Δεν άντεξε, έσκασε, αφού ήταν η μόνη που τελείωνε τις επιθέσεις. Κέντρο δεν παίζει ο Ολυμπιακός, η Σάλας(13/34) ήταν κακή και η Κόστα τραγική(7/39).

Και συνεχίζουμε με τις αλλαγές.

1. Δεν πέταξε έξω την Βραζιλιάνα, για να βάλει την Γενιτσαρίδη που ήταν σαφώς καλύτερη.

2. Την Χίπε την έβγαλε στο 20-22 του τέταρτου σετ και την επανέφερε μαζί με την Κόστα στο 20-24!

3. Έβγαλε τις Χριστοδούλου, Χίπε, στο 9-16 του δεύτερου σετ και τις επανέφερε στο 13-20. Να κάνουν τι; Γιατί δεν τις άφησε στον πάγκο ως το τέλος του σετ;

Στο τέλος του τέταρτου σετ άρχισε να καταρρέει η Χίπε, γιατί είχε πάρει το βάρος των επιθέσεων του Ολυμπιακού. Κι όμως συνέχιζε να παίρνει , αν και ξέπνοη, τις επιθέσεις, με αποτέλεσμα να δεχθεί στο πιο κρίσιμο σημείο 2 μπλοκ για να μετατραπεί το 17-18 σε 17-20 και χαριστική βολή, μπλοκ από την Κρος για το 19-21 και άουτ επίθεση για το 20-22.

Ολυμπιακός-ΠΑΟ 2-3: Η Χαντάβα γύρισε το ματς, απέναντι στον κάκιστο επιθετικά Ολυμπιακό!

Και τι γίνεται τώρα; Η Άγκοστ δεν μπορεί να λειτουργήσει ως από μηχανής θεός και να φέρει τη λύτρωση, αλλά η ένταξη της στην ομάδα δίνει ελπίδες, ενώ κάποιος πρέπει να πει στην Κόστα να χάσει κάποια κιλά και να μάθουμε αν μπορεί να επανέλθει στο 100% η Σάλας, που ακόμη κουτσαίνει.

Μπορούν να συνέλθουν Σάλας και Κόστα; Αν όχι, ας ετοιμάσουν την ομάδα για την νέα περίοδο, με γενναίες αλλαγές...

Και να απαντηθεί το ερώτημα; Η κατάρρευση μετά το 2-1 ήταν θέμα ψυχολογίας ή κακής φυσικής κατάστασης; Αν ισχύει το πρώτο κάτι μπορεί να γίνει. Αν το δεύτερο...Αντίο ζωή. Ο Παρίζι πάντως σε 50 μέρες μας παρουσίασε μια ομάδα που δεν βελτιώθηκε. Τουναντίον

ΥΓ: Και πως εξηγείται το ασύλληπτο σερί της Χαντάβα στο σερβίς όταν πήγε στο 9-5 και έφυγε στο 9-13;

YΓ2: Ο Παναθηναϊκός είχε να κερδίσει σε ματς-τίτλου από τον τελικό Κυπέλλου του Ρεθύμνου, το 2010.

ΥΓ3: Κάποιος πρέπει να πει στον Φενόλιο του ΠΑΟΚ, ότι μπορεί να πάρει δύο τάιμ άουτ σε κάθε σετ. Στο ματς με την ΑΕΚ, πήρε μόλις ένα στο πρώτο, μόνο ένα στο δεύτερο και στο τάι μπρέικ κέρδιζε 6-10, 9-13 και πήρε το πρώτο στο 12-13 και το δεύτερο στο 16-15, που αν το σετ έληγε στους 15 πόντους, δεν θα προλάβαινε...

YΓ 4: Παρίζι και Φενόλιο βάλθηκαν να απομυθοποιήσουν τους Ιταλούς προπονητές...