Στην Εθνική Βελγίου ο προπονητής του Ολυμπιακού Φερνάντο Μουνιόθ

Στον πάγκο της Εθνικής Βελγίου θα βρίσκεται από το καλοκαίρι του 2020 ο προπονητής του Ολυμπιακού Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ.

 

Στην Εθνική Βελγίου ο προπονητής του Ολυμπιακού Φερνάντο Μουνιόθ

Ο Ισπανός τεχνικός μετά από εννέα χρόνια στην Εθνική ομάδα της χώρας του, ολοκλήρωσε τον κύκλο του και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα βρίσκεται στην Εθνική ανδρών του Βελγίου.

Το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό λήγει το καλοκαίρι και η διοίκηση θα αποφασίσει αν το ανανεώσει, ανάλογα με τα αποτελέσματα της ομάδας σε κύπελλο και πρωτάθλημα. Ως τώρα ο Μουνιόθ είχε παράλληλη απασχόληση με την εθνική Ισπανίας, αλλά το Βέλγιο έχει υψηλότερους στόχους, παίζει σε μεγάλες διοργανώσεις και δεν είναι σίγουρο αν θα μπορεί να είναι ταυτόχρονα και στην Εθνική και στον Ολυμπιακό.

Ο Ισπανός προπονητής των «ερυθρολεύκων» υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Βελγική ομοσπονδία μέχρι το 2024 και στόχος είναι οι προκρίσεις στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα του 2021 και του 2023, αλλά και του παγκοσμίου του 2022.

H Εθνική Βελγίου βρίσκεται στο νούμερο 13 της Παγκόσμιας Κατάταξης, ενώ η Ισπανίας στο νούμερο 34!

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. De Buysscher και τον κ. Hoeyberghs που πίστεψαν σε μένα να ξεκινήσω μαζί ένα επιτυχημένο έργο. Τόσο οι βραχυπρόθεσμοι όσο και οι μεσοπρόθεσμοι στόχοι είναι πολύ σημαντικοί για τον καθένα μας. Ανυπομονώ να ξεκινήσω και να δουλεύω με αυτή την φανταστική ομάδα παικτών. Ελπίζω όλοι οι φίλαθλοι να απολαύσουν το βόλεϊ που θα παρουσιάσουμε για να πετύχουμε τους στόχους μας», δήλωσε ο Ισπανός προπονητής.