Ανδρεόπουλος: «Χάσαμε το Silver League Volley αλλά είμαστε σε καλό δρόμο»

Ο προπονητής της Εθνικής μας ομάδας στις δηλώσεις του μετά την ήττα από τη Ρουμανία στον τελικό του Silver League επεσήμανε ότι οι παίκτες του είναι σε καλό επίπεδο παρά το γεγονός ότι έχασε από τη Ρουμανία.

Ανδρεόπουλος: «Χάσαμε το Silver League Volley αλλά είμαστε σε καλό δρόμο»

Ο ίδιος τόνισε ότι το γεγονός πως οι παίκτες του έφτασαν στους τελικούς αφήνει μια ευχάριστη γεύση κάνοντας τον απολογισμό της ομάδας μετά την παρουσία της στη διοργάνωση.

«Για άλλη μια φορά κάναμε αυτό που έπρεπε με πάρα πολύ καλό τρόπο. Φτάσαμε στον τελικό της διοργάνωσης και αυτό ζητούσαμε από την αρχή. Γνωρίζαμε ότι είχαμε δύσκολο όμιλο με αντίπαλο μια πολύ καλή ομάδα, όπως η Αυστρία. Τα καταφέραμε, πήραμε καλές νίκες και όπως έπρεπε και φτάσαμε στους τελικούς. Αυτό μας αφήνει μια ευχάριστη γεύση, μας κάνει αισιόδοξους για τη συνέχεια. Η Εθνική ομάδα της Ελλάδας βρίσκεται σ’ ένα καλό επίπεδο και κάνει αυτό που μπορεί, ίσως και με το παραπάνω. Εγώ είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την ομάδα και τα παιδιά», είπε αρχικά και στη συνέχεια δέχθηκε ερωτήσεις.

-Πάντως είδαμε σ’ αυτή τη διοργάνωση και νέα παιδιά. Σήμερα τον Βουλκίδη, τον Ράπτη, σε άλλα παιχνίδια κάποια άλλους νεαρούς. Είναι αυτό ένα κέρδος;

«Το βλέπετε εσείς αυτό. Εγώ βλέπω 20 παίκτες που έχω στην προπόνηση και τους βλέπω ακριβώς με το ίδιο σκεπτικό. Για εμένα η ηλικία δεν παίζει ρόλο. Όποιος αθλητής καλείται να βοηθήσει την Εθνική, αυτό κάνει. Όποιος αθλητής καλείται μέσα στο παιχνίδι να ξεκινήσει στο βασικό σχήμα ή θα έρθει από τον πάγκο, πάλι αυτό κάνει. Προσωπικά η ηλικία δεν με απασχολεί»

-Στο επαναληπτικό τελικό με τη Ρουμανία η Ελλάδα ήθελε, αλλά έπεσε σε καλύτερο αντίπαλο...

«Η ομάδα μας έφτασε άξια στους τελικούς, αλλά όσο και να θέλαμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι η Ρουμανία και στα δύο παιχνίδια ήταν καλύτερη. Και στα δύο παιχνίδια ανεξάρτητα από το σκορ κύλησαν πανομοιότυπα».

-Τι ακριβώς συνέβη, τι δεν πήγε καλά;

«Η Ρουμανία μας πίεσε κυρίως στον τομέα της υποδοχής, μας έβγαλε μακριά από τον φιλέ και αυτό περιόρισε τις λύσεις μας. Εμείς δεν καταφέραμε να κάνουμε κάτι αντίστοιχο παρά το γεγονός ότι προσπαθήσαμε να πιέσουμε με τος σέρβις, δεν μπορέσαμε να τους βγάλουμε από τον φιλέ για να μην μπορέσουν να παίξουν παιχνίδι με τους δύο πανύψηλους κεντρικούς τους. Νομίζω ότι δίκαια η Ρουμανία κατέκτησε το Silver League».

-Αφήνετε πλέον πίσω το Silver League και στρέφετε αποκλειστικά την προσοχή σας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα;

«Το θέμα το μεγάλο και αυτό που πρέπει να δούμε είναι η λειτουργία της Εθνικής ομάδας. Εγώ θα έλεγα ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει Εθνική ομάδα. Για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι η Ελλάδα αποδεικνύει ότι είναι εδώ. Παλεύει πάρα πολύ σκληρά το κάθε παιχνίδι, φτάνει ψηλά και αυτό θα συνεχίσει να κάνει την περίοδο που έχει μπροστά της το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ένα ακόμη πολύ δύσκολο τουρνουά, γνωρίζουμε ότι η κλήρωση ήταν δύσκολη, αλλά θα πάμε με μια ομάδα που και εκεί θα προσπαθήσει για το καλύτερο. Είναι το τέταρτο τουρνουά στη σειρά που θα δώσουμε, βεβαίως μεγαλύτερης βαρύτητας αλλά τα έχουμε καταφέρει στα τρία προηγούμενα και εάν τα καταφέρουμε και σε αυτό θα έχουν μπει πολύ γερά οι βάσεις στο Ελληνικό βόλεϊ ώστε να προχωρήσει τα επόμενα χρόνια».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας