Ναράνχο: «Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των κοριτσιών»

Ο προπονητής της Ελλάδος, Γκιγιέρμο Ναράνχο μετά το ματς δήλωσε ικανοποιημένος από την προσπάθεια που έκαναν οι αθλήτριες του.

Ναράνχο: «Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των κοριτσιών»

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Γκιγιέρμο Ναράνχο, μιλώντας αμέσως μετά το ματς με την Σλοβενία, εξήγησε:

«Στα δύο πρώτα σετ χρειαζόμασταν περισσότερη δουλειά, γιατί η Σλοβενία είναι μια ομάδα με καλή φυσική κατάσταση και ψηλό μπλοκ. Στη συνέχεια ανεβάσαμε την απόδοσή μας και σταθεροποιήσαμε την υποδοχή, η Σία Τοτσίδου έκανε πολύ καλή δουλειά σε αυτόν τον τομέα και καταφέραμε και οδηγήσαμε το ματς στο τάι μπρέικ. Εκεί είχαμε δύσκολη αποστολή καθώς παίζαμε εκτός έδρας, η Σλοβενία μείωσε τα λάθη της σε αντίθεση με εμάς στο τέλος του αγώνα και πήρε τη νίκη. Είμαι ωστόσο άκρως ικανοποιημένος από τα κορίτσια, που «πάλεψαν» το παιχνίδι. Κατάφεραν και έκαναν ανατροπή από το 2-0 στο 2-2 και μάλιστα εκτός έδρας, αλλά η Σλοβενία είναι πολύ καλή ομάδα και πήρε την πρόκριση».

Αποκλεισμός στο ται μπρέικ

Κιαπίνι: «Έπαιξαν σκληρά και μας έβαλαν σε… μπελάδες»

Ο ομόλογός του στον πάγκο της Σλοβενίας, Αλεσάντρο Κιαπίνι, ανέφερε: «Ξεκινήσαμε πολύ καλά το παιχνίδι στα δύο πρώτα σετ. Μετά η Ελλάδα έκανε κάποιες αλλαγές που μας δυσκόλεψαν να προσαρμοστούμε. Δεν τα παράτησαν και ξεκίνησαν να παίζουν πιο σκληρά και μας έβαλαν σε… μπελάδες. Ωστόσο όλες οι αθλήτριές μου με έκαναν υπερήφανο καθώς κατάφεραν να μείνουν συγκεντρωμένες και έπαιξαν πολύ καλά στο τάι μπρέικ και πήραμε τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό».

Αρτακιανού: «Παίξαμε στα ίσα την Σλοβενία»

«Δεν ξεκινήσαμε πολύ καλά, μπήκαμε μουδιασμένα στο παιχνίδι. Στο πρώτο σετ καταφέραμε εν μέρει να καλύψουμε τη διαφορά αλλά δε μπορέσαμε να το πάρουμε. Στο δεύτερο σετ δεν μπήκαμε καθόλου καλά και μας το πήραν πολύ εύκολα. Από εκεί και πέρα έγιναν κάποιες αλλαγές. Μπορέσαμε και παίξαμε στα ίσα με τη Σλοβενία και οδηγήσαμε το ματς στο 2-2. Στο τάι μπρέικ κάναμε πολλά λάθη, ενώ η αντίπαλός μας τα μείωσε και πήρε τη νίκη. Από εκεί και πέρα συνεχίσουμε. Αυτά τα παιχνίδια ήταν κυρίως για να δούμε που βρισκόμαστε. Στόχος μας είναι το Ευρωπαϊκό και εκεί ελπίζουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση».

Ενώ κάνοντας τον απολογισμό του Silver European League η διεθνής λίμπερο τόνισε: «Συνολικά στο τουρνουά είμαι ικανοποιημένη από την απόδοσή μας. Ίσως στο πρώτο ματς εντός έδρας με την Σλοβενία δεν παίξαμε καλά. Εκεί θα μπορούσαμε να πάρουμε το παιχνίδι, καθώς εδώ μέσα ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο, παρόλα αυτά το «παλέψαμε» και συνεχίζουμε με το κεφάλι ψηλά».

Χριστοδούλου: «Το πιστεύαμε αλλά δεν τα καταφέραμε, τώρα κοιτάμε μπροστά»!

Η αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Στέλλα Χριστοδούλου σημείωσε: «Νομίζω ότι σήμερα η ομάδα έκανε ένα καλό παιχνίδι, αν και δεν κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε. Καταφέραμε να ξαναμπούμε στο παιχνίδι απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο όπως είναι η Σλοβενία, και αυτό ακριβώς πρέπει να κρατήσουμε, την επιστροφή μας στο ματς, αλλά και την ψυχή που βγάλαμε στον αγώνα. Εμείς το πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε και το δείξαμε στο γήπεδο, αλλά στο τέλος δε το καταφέραμε. Τώρα κοιτάμε μπροστά, και θα δουλέψουμε ώστε να βελτιώσουμε τα λάθη μας και να παρουσιαστούμε πανέτοιμες στο Ευρωπαϊκό».

Λαμπρούση: «Να κοιτάξουμε τι πρέπει να βελτιώσουμε για το μέλλον»

Η Τζίνα Λαμπρούση, που ήταν απροσπέλαστη στο μπλοκ, έχοντας τα 5 από τα 10 μπλοκ της Ελλάδας, με την σειρά της υπογράμμισε: «Ξεκινήσαμε νωθρά όλες μας το παιχνίδι, και ήταν πολύ δύσκολο να επιστρέψουμε στο ματς, όντας τόσο πίσω στο σκορ. Παρόλα αυτά καταφέραμε και οδηγήσαμε το παιχνίδι στο τάι μπρέικ, παρότι χάναμε με 2-0 σετ, αποδεικνύοντας ότι η ομάδα αυτή μπορεί να αντεπεξέλθει σε τέτοιες καταστάσεις, κάτι που μας ικανοποιεί. Το αποτέλεσμα δε δικαιώνει την προσπάθειά μας. Τώρα όμως θα κοιτάξουμε τι πρέπει να διορθώσουμε για να βελτιώσουμε την υποδοχή μας και ταυτόχρονα το παιχνίδι μας, καθώς ακολουθεί το Ευρωπαϊκό που πρέπει να παρουσιαστούμε ακόμη καλύτερες»!