Θα κερδίσει στο ΣΕΦ, 3-0 ή 3-1, αλλά στο χρυσό σετ...

Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει για τη... μαύρη αλήθεια της επίσκεψης του Ολυμπιακού στη Ραβένα και το τρόπαιο που θα παιχθεί σε μια ζαριά.

Θα κερδίσει στο ΣΕΦ, 3-0 ή 3-1, αλλά στο χρυσό σετ...

Για να πούμε τη μαύρη αλήθεια πήγαμε στη Ραβένα με την ελπίδα να πάρει ο Ολυμπιακός 2 σετ, όχι απαραίτητα τη νίκη, προκειμένου στη ρεβάνς της Τετάρτης 11 Απριλίου στο ΣΕΦ, να χρειάζεται μια νίκη 3-0, 3-1 για να σηκώσει την κούπα. Έτσι όπως τα κατάφερε στην Ιταλία, το τρόπαιο θα παιχθεί σε μια ζαριά, στο χρυσό σετ, αφού ο Ολυμπιακός θα κερδίσει στον Πειραιά την Ραβένα. Την έχει…

Τίποτα δεν τελείωσε μετά το 3-1 της Ραβένα, παρότι οι παίκτες και οι φίλαθλοι της πανηγύριζαν λες και είχαν σηκώσει την κούπα και έπαιζαν από τα ηχεία το “We are the champions”. Ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία να αγγίζει από την Ιταλία την κούπα, αν έπαιρνε δυο σετ και τώρα θα τα παίξει όλα για όλα στη ρουλέτα του χρυσού σετ, γιατί με τον κόσμο στο πλάι του θα κερδίσει 3-0 ή 3-1. Άλλο όμως να πηγαίνεις για απλή νίκη, κι άλλο να παίζεις το Τσάλεντζ Καπ στη … λοταρία.

Τι έγινε όμως στη Ραβένα; Το χειρότερο δυνατόν για τον Ολυμπιακό, που είδε τον καλύτερο Έλληνα υποδοχέα λίμπερο όλων των εποχών , τον Γιώργο Στεφάνου να κάνει κακή εκτίμηση της μπάλας στο 22-22 του τέταρτου σετ, να δέχεται άσο και να του φεύγει η μπάλα στην επόμενη φάση μέσα από τα χέρια του. Σε φλότινγκ σέρβις και στις δυο περιπτώσεις.

Είδε επίσης τον κατά τεκμήριο καλύτερο επιθετικό του, τον Οιβάνεν να καρφώνει άουτ στο 21-22 του τέταρτου σετ και μάλιστα με μονό μπλοκ, αλλά και τον καλύτερο ακραίο-υποδοχέα όλων των εποχών Κώστα Χριστοφιδέλη να δέχεται ασο στο 25-24 του πρώτου σετ. Γίνονται όμως αυτά και στους καλύτερους και όλα θα διαγραφούν από τη μνήμη μας, αν ο Ολυμπιακός σηκώσει στις 11 Απριλίου την κούπα στον Πειραιά.

Είδε επίσης τον Αλεξίεφ να κρατάει την υποδοχή(73%) , στο αδύναμο σημείο του, αλλά να τελειώνει μόλις 13/26 επιθέσεις, στον καλύτερο τομέα του, με 5 λάθη. Και τον θηριώδη Μπέμε να έχει μόνο 5/15 τελειωμένες επιθέσεις. Περνούσε τη μπάλα από τον αντίπαλο μπλοκέρ, αλλά του έβγαζε άμυνες, ο απίθανος λίμπερο Γκόι, που εμφανίσθηκε από το πουθενά και έκανε το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του.

Να συνεχίσουμε; Ο διαγώνιος Οιβάνεν είχε μόνο 10/34 επιθέσεις. Και με τα προαναφερόμενα ποσοστά όλων, δεν μπορείς να σηκώσεις την κούπα, ακόμη και απέναντι στην Ραβένα που δεν είναι κάποια σπουδαία ομάδα.

Είπαμε όμως. Τα διαγράφουμε όλα και κάνουμε focus στη ρεβάνς, καθώς η κούπα κρίνεται σε δυο ματς και είμαστε σίγουροι ότι θα βγει αληθινός ο Ντανιέλε Ρίτσι και τα πάντα θα παιχθούν στη ζαριά του χρυσού σετ. Ο Ολυμπιακός προκάλεσε την τύχη του, με την κακή εμφάνιση στην Ιταλία και τώρα τρέχει …

ΥΓ: Ο ενθουσιασμός ήταν άκρατος στον Ολυμπιακό και ο κόσμος έσπευσε να πάρει τα εισιτήρια των δυο τελικών. Η ήττα των γυναικών και πολύ περισσότερο των ανδρών μετρίασε τη διάθεση των φιλάθλων, που πρέπει όμως να γεμίσουν το Στάδιο “Ειρήνης και Φιλίας” γιατί είναι πολύ πιθανό να ζήσουν μια ιστορική βραδιά. Και όσοι δεν βρεθούν στις εξέδρες θα το μετανιώσουν…

ΥΓ2: Αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά, ότι οι Ιταλοί είναι οι μετρ της τακτικής και της ανάλυσης του αντιπάλου. Ξεψάχνισαν τον Ολυμπιακό, τον πέρασαν από το μικροσκόπιο και βρήκαν όλα τα αδύναμα σημεία των παικτών του. Και τον κέρδισαν, παρότι δεν είναι καλύτερη ομάδα.

Διαβάστε ακόμη Έτσι έχασε ο Ολυμπιακός στη Ραβένα(vid)

Nα γιατί φωνάζει ο Μουνιόθ και ο Ολυμπιακός(vid)

Aυτοκτονία με 3 απίστευτα λάθη