Ρίτσι: "Η μονομαχία Ολυμπιακός-Ραβένα θα κριθεί στο χρυσό σετ"

Ο Ντανιέλε Ρίτσι ήταν προπονητής της μεγάλης Ραβένα, όταν το 1992 κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών , με νίκη 3-0 επί του Ολυμπιακού στο γεμάτο από 20.000 θεατές και η μοίρα τον έφερε να καθίσει αργότερα στον πάγκο των ερυθρόλευκων, αλλά και να συναντηθούν εκ νέου οι δυο ομάδες στον φετινό τελικό του Τσάλεντζ  Καπ.

Ρίτσι: "Η μονομαχία Ολυμπιακός-Ραβένα θα κριθεί στο χρυσό σετ"

Ο Ιταλός προπονητής, μετά τον Ολυμπιακό, δούλεψε στον Παναθηναϊκό, επέστρεψε στην Ιταλία και τώρα κάθεται στον πάγκο του πρωταθλητή ΠΑΟΚ. Φυσικά ως κάτοικος Ραβένα είδε πολλές φορές την ομάδα βολεί στο πρωτάθλημα, πριν έρθει στην Ελλάδα.

-Κώουτς θυμάσαι εκείνο το ματς;

“Ξεχνιέται ένα παιχνίδι μπροστά σε 20.000 θεατές, σε συνδυασμό φυσικά με την κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Εκείνη την εποχή, ήταν δύσκολο να δεις τόσο κόσμο στις εξέδρες. Φυσικά εμάς δεν μας ένοιαζε ο κόσμος , κάναμε τη δουλειά μας”

-Η Ραβένα του 1992 ήταν η κορυφαία ομάδα όλων των εποχών, καλύτερη και από τη μεγάλη ΤΣΣΚΑΜόσχας, αφού επρόκειτο για τη μικτή κόσμου.

“Αυτό δεν μπορώ να το πω εγώ, αν και το πιστεύω. Είναι δική σας άποψη”

-Ο Ολυμπιακός σε εκείνο το φάιναλ φορ είχε αποκλείσει στον ημιτελικό την ΤΣΣΚΑ των Κόντρα-Φόμιν, με 3-0, αλλά στον τελικό έχασε στους πρώτους πόντους με λουμπάγκο τον Λετονό κεντρικό Ραιμόν Βίλντε. Βέβαια και με αυτόν στη σύνθεση του δύσκολα θα κοντράριζε τη μεγάλη Ραβένα, αλλά όπως και να έχει θα μείνουμε με την αμφιβολία.

Του ζητήσαμε να θυμηθεί την εξάδα της Ραβένα και ξεκίνησε “Βούλο, Τιμονς, Κίραλι, Μαργκούτι, Μασιαρέλι, Γκαρντίνι” και συνέχισε με τους αναπληρωματικούς, αλλά τον σταματήσαμε.

Για την φετινή Ραβένα μας είπε: “είδα πολλά παιχνίδια της. Δεν είναι φυσικά η Ραβένα του παρελθόντος, παραμένει όμως μια επικίνδυνη ομάδα. Σίγουρα θα κερδίσει στην Ιταλία, χωρίς να γνωρίζω το σκορ, αλλά το ευτύχημα για τον Ολυμπιακό είναι ότι θα παίξει τη ρεβάνς στην έδρα του και πολύ πιθανόν να κριθεί στο χρυσό σετ. Τότε φαβορί ήταν η Ραβένα, τώρα ο Ολυμπιακός”

Για τον τελικό της 11 Απριλίου τόνισε : “Θα ήθελα να παρακολουθήσω το ματς για πολλούς λόγους. Θα εξαρτηθεί όμως από τις προπονήσεις που θα έχουμε εκείνες τις ημέρες. Ίσως όμως είναι πρόβλημα για τον Ολυμπιακό το μεγάλο και ψηλοτάβανο γήπεδο. Δεν έχουν συνηθίσει οι παίκτες του σε τέτοια γήπεδα, σε αντίθεση με την ιταλική ομάδα. Κορυφαίος παίκτης της ο Γάλλος Μαρεκάλ και προπονητής ο νεαρός Φάμπιο Σόλι”

Η Μπούνκε(αμερικάνικη εταιρεία τροφίμων) Ραβένα, όπως είναι το τωρινό όνομα της είναι όγδοη στο ιταλικό πρωτάθλημα με 14 νίκες και 12 ήττες, έχει εξασφαλίσει την είσοδο της στα πλέι οφς.