Η παγκόσμια Λε Κανέ Βολερό για τον Ολυμπιακό

Την κορυφαία ομάδα του Τσάλεντζ Καπ βόλει  γυναικών , τη Λε Κανέ Βολερό των 13 ξένων παικτριών  θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός νωρίς-νωρίς στη διοργάνωση.

Η παγκόσμια Λε Κανέ Βολερό για τον Ολυμπιακό

O Oλυμπιακός παίζει εκτός έδρας το πρώτο ματς στις 20 Νοεμβρίου(8 μμ) και τη ρεβάνς στο Ρέντη, την Τρίτη 27 Νοεμβρίου(6μμ)

H Λε Κανέ ξεκίνησε με εντός έδρας ήττα 2-3 από τη Σαμαλιέρ και συνέχισε με νίκες (3-2 τη Βενιέλες, 3-2 τη Μπερζιέρ, 3-0 τη Ναντ και τη Μαρκ Εν Μπαρουέλ, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στη δεύτερη θέση μαζί με τη Μιλούζ με ένα αγώνα όμως περισσότερο. Είναι αξιοσημείωτο ότι αν κερδίσουν οι ομάδες της κορυφής το ματς που υπολείπεται η Λε Κανέ θα πέσει στην πέμπτη θέση, ενώ είναι σημαντικό ότι δεν έχει αγωνισθεί ακόμη με ομάδα της τετράδας.

H Λε Κανέ Βολερό είναι εκ των κορυφαίων κλαμπ του παγκοσμίου βόλει, γι αυτό και αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, μαζί με την τουρκική Βακιφμπανκ, τη βραζιλιάνικη Μίνας και την κινέζικη Ζεγιάνκ. Στον άλλο όμιλο παίζουν η Αλτάι από το Καζακστάν, η τουρκική Εζατζίμπασι, η Τσομπούρι από την Ταυλάνδη και η Πράγια της Βραζιλίας.Οι αγώνες θα γίνουν τον Δεκέμβριο στην Κίνα, γι αυτό και τα ματς του Τσάλεντζ Καπ με τον Ολυμπιακό γίνονται πολύ νωρίτερα απ ότι ο κύριος όγκος των αγώνων.

Η Βολερό, που ήταν ελβετική μέχρι πρότινος συγχωνεύτηκε με τη Λε Κανέ και παίζει στο γαλλικό πρωτάθλημα. Στον πάγκο της κάθεται ο θρυλικός Ολλανδός Άρβιταλ Σέλινγκερ και έχει στο ρόστερ της τρεις Ρωσίδες, δυο Κουβανές, δύο Βουλγάρες, μία Αζέρα, μια Σέρβα, μια Λετονή, μια Σλοβένα, μια Γερμανίδα, μια Γαλλίδα και μια Ελβετή...

Μεγάλα αστέρια της η διεθνής Ρωσίδα κεντρική Αντζελίνα Λαζαρένκο(1.92), η γαλλίδα διεθνής λίμπερο Ντέμπορα Όρσιτς, η διεθνής Αζέρα Ολένα Χασάνοβα(1.88), η διεθνής κεντρική Βουλγάρα Μίρα Τοντόροβα(1.88), η διεθνής Σέρβα διαγώνια Άνα Μπιέλιτσα(1.90)

Ξεχωρίζει πάντως η 18χρονη διαγώνια Κουβανή διεθνής,Χάιντι Καζανόβα (1.84μ), που με τους 41 πόντους της στο ματς των Παναμερικανικών Αγώνων U23 στη Λίμα του Περού κόντρα στον Καναδά, «έσπασε» το ρεκόρ των 37 πόντων σε ένα μόνο παιχνίδι, που κατείχε εδώ και 9 χρόνια, η Σιντάρκα Νούνιεζ από τη Δομινικανή Δημοκρατία, Είναι και η πρώτη σκόρερ της ομάδας.

Ο Ελβετός εκατομμυριούχος πρόεδρος της Σταβ Γιάκομπι “μετακόμισε” την ομάδα στο γαλλικό πρωτάθλημα, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία του ευρωπαϊκού βόλεϊ

Η συνήθης επτάδα είναι οι Λαζαρένκο, Κασανόβα, Νιμίτροβα, Χασάνοβα, Μπιέλιτσα, Μορί , με αναπληρωματικές τις Ορτσιτ, Τοντόροβα, Μπλάνκο. Δυο Βουλγάρες, μια Σέρβα, μια Αζέρα, μια Κουβανή, μια Σλοβένα και μια Γαλλίδα.

H Γέλενα Λόζανσιτς εξάλλου, πρώην διεθνής Γαλλίδα κεντρική που είχε αγωνιστεί στη χώρα μας της σεζόν 2007-08 στον Παναθηναϊκό, στα 35 της χρόνια έχει σταματήσει το βόλεϊ και είναι πρόεδρος - γενική διευθύντρια της ομάδας.