Ολυμπιακός: Η απόφαση της Ρουμανίας και πώς θα γεμίσει ο Ρέντης

Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός αποφάσισε να κερδίσει στη Ρουμανία την Γκαλάτι, ήξερε ότι πάει σε έναν όμιλο με μεγαθήρια, ενώ οι Ρουμάνοι έχασαν και έπεσαν στα μαλακά, σε όμιλο με μια μόνο ισχυρή ομάδα.

Ολυμπιακός: Η απόφαση της Ρουμανίας και πώς θα γεμίσει ο Ρέντης

Όλοι γνώριζαν ότι η Ζιράτ και η Ζάκσα είναι ομάδες που θα διεκδικήσουν το Τσάμπιονς Λιγκ Βόλεϊ ανδρών και η στόχευση του Ολυμπιακού ήταν η Κνακ Ροζελάρε για την τρίτη θέση που οδηγεί στο Cev Cup.

Στο ματς όμως με τη βελγική ομάδα ο Ολυμπιακός πήγε αδιάβαστος, έκανε ευγενική προσφορά το πρώτο σετ όταν προηγήθηκε 9-6 και σταμάτησε το φωτεινό ταμπλό στο 9-12. Και αιφνιδιάστηκε από τους τρεις υποδοχείς που χρησιμοποίησε η Κνακ, με αποτέλεσμα να μη του βγει το σερβίς, ενώ ταυτόχρονα η δική του υποδοχή έμπαζε από παντού. Η Κνακ είχε τέλεια τακτική, άφηνε ελεύθερους παίκτες στην επίθεση και επέμενε σωστά εκεί που στόχευε. Συν τοις άλλοις το ματς με τη Ζάκσα, όπου η πολωνική ομάδα έπαιξε με έναν τυχαίο πασαδόρο και όχι με τον βασικό, δημιούργησε την ψευδαίσθηση ότι ο Ολυμπιακός είναι κοντά στην ελίτ του ευρωπαϊκού βόλεϊ. Γι αυτό όλοι μπήκαν στο κρίσιμο ματς με την Κνακ με αέρα υπεροχής και προσγειώθηκαν ανώμαλα.

Tώρα πλέον ο Ολυμπιακός πιστεύει μόνο σε θαύμα, γιατί έχασε από την Κνακ με 3-0 και πρέπει να την κερδίσει με το ίδιο σκορ στο Βέλγιο και να τσιμπήσει κάποιον βαθμό στην Τουρκία ή με τη Ζάκσα στον Ρέντη.

Το πιο πιθανόν είναι να ασχοληθεί μόνο με το πρωτάθλημα μετά την κατάκτηση του περσινού Τσάλεντζ Καπ, αλλά η εμπειρία στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν πήγε χαμένη. Καλά έκανε η διοίκηση και δήλωσε την ομάδα στην κορυφαία διοργάνωση, πήρε εμπειρίες που θα φανούν χρήσιμες, ενώ πρέπει να στήσει το σύνολο της νέας χρονιάς από την Άνοιξη με νέους ταλαντούχους παίκτες. Ο Καστελάνι οφείλει να βρει λαβράκια, όπως έκανε ο σπουδαίος Κρίστιανσον, όταν έφερε τον Ούρναουτ την εποχή που τον ήξερε μόνο ο πατέρας του. Η αγορά της Λατινικής Αμερικής είναι γεμάτη διαμαντάκια.

ΥΓ: Μετά τα τελευταία γεγονότα η διοίκηση του Ολυμπιακού πρέπει να αναζητήσει άλλο κοινό για τους αγώνες βόλεϊ, με προωθητικές κινήσεις στα γειτονικά σχολεία και στον Ρέντη όπως έκανε παλιά ο Μαρινάκης στην Γλυφάδα. Μπορεί να τα καταφέρει αλλά πρέπει να δουλέψουν σκληρά παράγοντες, παίκτες, υπάλληλοι, εργαζόμενοι. Κανένας πλέον δεν πάει στο γήπεδο, αν δεν τον καλέσουν. Προσεχώς αναλυτικότερα.