Ολυμπιακός: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο  βήμα για την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ βόλεϊ ανδρών, αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, καθώς  βοσνιακή Ράντνικ ήταν αδύναμος αντίπαλος.

Ολυμπιακός: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Ο Ολυμπιακός θέλει την πρωτιά του B΄ ομίλου και θα την πάρει αν κερδίσει την Πέμπτη (7μμ) την Παρτιζάν στο Βελιγράδι. Κι αυτό γιατί μετά σχηματίζονται δυο όμιλοι των τεσσάρων ομάδων και θα παίξει με τον πρώτο του Δ΄ομίλου και άλλους δυο δεύτερους. Αν βγει δεύτερος θα αντιμετωπίσει δυο πρώτους. Απο τους επόμενους ομίλους προκρίνονται οι δυο πρώτοι και ο καλύτερος δεύτερος.

Ο Ολυμπιακός δεν ενθουσίασε στο ματς της πρεμιέρας, αφού μετά το δεύτερο σετ έκανε κοιλιά κουράστηκε ο Ιντάλγκο, αλλά καθάρισαν οι κεντρικοί Γκουσταβάο, Παγένκ. Ο Βραζιλιάνος έκανε τα 6 από τα 13 μπλοκ, ενώ ο Σλοβένος ξεκίνησε όπως τελείωσε πέρυσι στον τελικό της Θεσσαλονίκης. Με άριστα στατιστικά ήταν ο πρώτος σκόρερ με 14 πόντους (7/13 επιθέσεις, 4 άσους, 3 μπλοκ). Είναι σε φόρμα, αφού πρόσφατα πήρε μέρος στο προολυμπιακό τουρνουά με την Σλοβενία, ενώ οι συμπαίκτες του έκαναν το πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς.

Από τον Ολυμπιακό λείπει ο διαγώνιος Στερν που βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας του και αναμένεται να ξεκινήσει την Δευτέρα σιγά-σιγά και ο αντικαταστάτης του Νίκος Ζουπάνι κάνει το καλύτερο δυνατόν.

Η Παρτιζάν από την άλλη έχει 4 επίσημα ματς στα πόδια της, δεν είναι η ομάδα φόβητρο, αλλά καλύτερη από την βοσνιακή και πρέπει οι παίκτες του Ολυμπιακού να ανεβάσουν την απόδοση τους για να κερδίσουν. Άρα ο Κουμεντάκης και ο Ιντάλγκο οφείλουν να έχουν καλύτερα ποσοστά στην επίθεση.Καλύτερα από το 41% και 36% αντίστοιχα που έφτασαν στην πρεμιέρα.

Ενδιαφέρον έχει και το κοινό που θα βρεθεί στην πρώην έδρα του Ερυθρού Αστέρα, αν οι φίλοι της Παρτιζάν πάνε στο γήπεδο, κι αν θα έχουν απέναντι τους Σέρβους φίλους του Ολυμπιακού.

Οι όμιλοι στον πρώτο προκριματικό γύρο
1ος όμιλος

Νεφτοχιμίκ Μπουργκάς
Μπούντβα
Κάποσβαρ
Στρούμιτσα

2ος όμιλος

Παρτίζαν (Σερβία)
Ολυμπιακός
Μπιγέλινα (Βοσνία)

3ος όμιλος

Σαστάμαλα
Ίνσμπρουκ
Άπελντορν
Ντνίπρο

4ος όμιλος

Μλάντοστ Ζάγκρεμπ
Αρκάντα Γκαλάτι
Γουάγουας Λας Πάλμας

Οι όμιλοι στον 2ο προκριματικό:
5ος όμιλος

Νικητής 1ου ομίλου
Νικητής 4ου ομίλου
2ος στον 2ο όμιλο
2ος στον 3ο όμιλο

6ος όμιλος

Νικητής 2ου ομίλου
Νικητής 3ου ομίλου
2ος στον 1ο όμιλο
2ος στον 4ο όμιλο