Τζουλιάνι: «Με αυτόν τον κόσμο, κερδίζαμε και την Περούτζια!»

Ο Αλμπέρτο Τζουλιάνι από την ημέρα που ήρθε στην Ελλάδα και ιδιαίτερα πέρυσι ρωτούσε «πού είναι ο κόσμος του Ολυμπιακού;», αφού έπαιζε στον Ρέντη σε άδειες εξέδρες, αλλά το βράδυ της Τετάρτης έμεινε με ανοιχτό το στόμα και όπως τόνισε «με αυτόν τον κόσμο δεν μπορούσαμε να χάσουμε από τη Μακάμπι. Με τέτοια απίστευτη ατμόσφαιρα μπορούσαμε να κερδίσουμε και την κορυφαία ομάδα της Ιταλίας, την Περούτζια!».

Τζουλιάνι: «Με αυτόν τον κόσμο, κερδίζαμε και την Περούτζια!»

Για το δυσκολότερο ματς στην πορεία προς την κούπα είπε: «Ξέραμε ότι τελικός θα είναι το δεύτερο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Όποιος κέρδιζε θα ήταν και το φαβορί. Το δεύτερο ματς ήταν και πιο κρίσιμο, στην έδρα του Παναθηναϊκού. Δεν μου αρέσει καθόλου η φόρμα των τελικών, αλλά πάντα στο δεύτερο ματς κρίνονται τα πάντα. Για εμένα πρέπει να διοργανώνεται φάιναλ φορ ή να γίνεται ένας τελικός σε ουδέτερη έδρα. Είναι λάθος ο τρόπος των ευρωπαϊκών κυπέλλων, εκτός από το Τσάμπιονς Λιγκ, που παίζουν σε ομίλους και οι τελικοί γίνονται με τη μορφή πλέι οφ. Εκτός από τον Παναθηναϊκό, δύσκολες ήταν και η βουλγαρική Μπουργκάς αλλά και η σλοβάκικη Κομάρνο».

Μέθυσαν... με μπίρα, ζήτησαν μπόνους και ρεπό (φωτό από το γλέντι)

Δεν ήθελε να ξεχωρίσει κάποιον παίκτη: «Ποτέ δεν το κάνω. Το θέμα είναι η διάρκεια. Όταν ένας δεν παίζει καλά, τον αναπληρώνει ένας άλλος. Η ομάδα φέρνει τη νίκη, όχι ένας δύο παίκτες. Κάθε ματς έχει και έναν ήρωα».

Για τη συμμετοχή του Χαζμπάλα: «Ήταν ένα δώρο για τη δουλειά που κάνει όλο τον χρόνο. Ήταν ένα δώρο προς όλους τους αναπληρωματικούς να ζήσουν αυτήν την ατμόσφαιρα».

Για το πού οφείλονται τα 20 χαμένα σερβίς και τα 30 λάθη: «Ξεκινήσαμε νευρικά, έπαιξε ρόλο το άγνωστο γήπεδο, γιατί κάναμε μόλις τρεις προπονήσεις και δεν το ξέραμε. Πήγαμε όμως σούπερ στο μπλοκ με κορυφαίο τον Γκουσταβάο».

Και τώρα πού είναι το μυαλό τους: «Στα πλέι οφ με τον Μίλωνα, το ματς με τον ΠΑΟΚ είναι αδιάφορο και τα παιχνίδια του Κυπέλλου και του Λιγκ Καπ αργούν». Για το δυστύχημα στα Τέμπη

Το συρτάκι του Ιντάλγκο, κάτι μαγικό και η κούπα με την μπίρα (vids)

Ο Αλμπέρτο Τζουλιάνι δήλωσε πανευτυχής για την κατάκτηση του Challenge Cup από τον Ολυμπιακό, ενώ δεν ξέχασε και το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη… «Προφανώς είμαι πολύ χαρούμενος. Στον τελευταίο πόντο σκεφτόμουν το δύσκολο ταξίδι μας μέχρι εδώ. Είμαι πολύ χαρούμενος για το κλαμπ, τους παίκτες, τους οπαδούς μας, για όλους. Αλλά θέλω να αφιερώσω αυτό το τρόπαιο στα θύματα του δυστυχήματος στην Ελλάδα. Θα πανηγυρίσουμε και από αύριο θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τους άλλους σημαντικούς στόχους που έχουμε. Το τελευταίο τρόπαιο που κερδίζεις είναι πάντα το καλύτερο για όλους εμάς που δουλεύουμε στα σπορ. Αλλά είναι πολύ σημαντικό και για τον σύλλογο που κατακτά ευρωπαϊκό τρόπαιο ύστερα από 18 χρόνια».