Η ανάλυση του Μακάμπι-Ολυμπιακός με κόκκινο κρασί!

Mετά τη μάχη οι πολεμιστές αναπαύονται και αναλύουν την κατάσταση, γι' αυτό και η μικτή παρέα προπονητών, παραγόντων, δημοσιογράφων έβγαλε το συμπέρασμα οτι η Μακάμπι έχασε γιατί δεν είχε ξανανιώσει τέτοια πίεση σαν αυτή που άσκησε πάνω της ο Ολυμπιακός.

Η ανάλυση του Μακάμπι-Ολυμπιακός με κόκκινο κρασί!

Το βράδι λοιπόν στο λόμπι του ξενοδοχείου Μακάμπιανς, οι προπονητές Αλμπέρτο Τζουλιάνι, Αντώνης Βουρδέρης, ο μάνατζερ Νίκος Μαντούβαλος και ο υπεύθυνος Τύπου Παναγιώτης Μελάς άνοιξαν το κόκκινο κρασί ποικιλίας Καμπερνέ και αφού το δοκίμασαν οι γνώστες προπονητές και αποφάνθηκαν ότι είναι μονοποικιλιακό σε βαρέλι, με αρώματα καραμέλας και βανίλιας ανέλυσαν το ματς.

Το συμπέρασμα: Η Μακάμπι δεν είχε αντιμετωπίσει ως τώρα τόση πίεση από άλλη ομάδα γι' αυτό ήταν επί δυο χρόνια αήττητη στην έδρα της αλλά και εκτός, αφού στον ημιτελικό της Πορτογαλίας πήρε δύο σετ πρόκρισης από την Μπαστάρντο και μετά κατέβασε ταχύτητα.

Δεν είχε όμως αντιμετωπίσει ως τώρα τόσο ισχυρό σερβίς όπως του Ολυμπιακού, γι' αυτό και ο ποιοτικός πασαδόρος της Ιγκλέσιας έτρεχε και δεν έφτανε. Κι εκεί που η Μακάμπι έπαιζε γρήγορα και χωρίς λάθη, μεταμορφώθηκε σε αργή ομάδα με πολλά λάθη. Ειδικά ο Βραζιλιάνος Γκράσο που μοιάζει με τον Πρωτοψάλτη σε ύψος, σε άλμα και ταχύτητα, έμεινε στα ρηχά με 5/22 επιθέσεις και κάρφωνε άουτ, προς τέρψη του Ολυμπιακού.

Φυσικά για να συμβεί αυτό, το σερβίς του Ολυμπιακού ήταν καταλυτικό για την εξέλιξη του αγώνα, αφού το δύσκολο δεύτερο σετ τελείωσε με άσο του Στερν, ενώ προηγήθηκε μπλοκ του Παγένγκ σε κόντρα μπάλα στο 23-23. Κι αντί να γίνει 24-23 έγινε το 23-24 και μετά το 23-25 που έφερε το 0-2 και την κατάρρευση της Μακάμπι. Δυο πόντοι από τους Σλοβένους, που δεν ήταν και στην καλύτερη βραδιά τους. Ο Στερν μάλιστα ειχε την περίεργη ιδιαιτερότητα για διαγώνιο να κερδίζει περισσότερους πόντους από σερβίς (6 άσοι) και μπλοκ (4) παρά από επίθεση (9/22). Και ο Παγένκ είχε μόλις 5/12 αλλά έκανε το μπλοκ που έκρινε τον αγώνα.

Όσον αφορά τον Τράβιτσα ήταν ο απόλυτος ρυθμιστής της κατάστασης, γι' αυτό και τον εξύμνησε ο Ιντάλγκο, ενώ ο Τζιάβρας ήταν φόβητρο για τους αντίπαλους σέρβερ και τον σημάδεψαν μόλις 6 φορές, μηδαμινό νούμερο για λίμπερο. Τη μερίδα του λεόντος στην υποδοχή είχε ο Κουμεντάκης με 31 υποδοχές, έναντι 9 του Ιντάλγκο. Κι όμως ο Παναθηναϊκός είχε στόχο τον Τζιάβρα στους ημιτελικούς, αφού τον θεώρησε αδύναμο κρίκο. Αμ δε...

Αφήσαμε τελευταίο τον Γκουσταβάο που με την απόδοσή του στα ματς με τον Παναθηναϊκό και στο Τελ Αβίβ, τα έβγαλε τα λεφτά του με 4 μπλοκ, τα 2 στο ξεκίνημα, που έσπασαν τον τσαμπουκά των Ρώσων κεντρικών.

Διαβάστε επίσης: Θυμηθείτε τι έπαθε ο Παναθηναϊκός