Θυμηθείτε τι έπαθε ο Παναθηναϊκός

Ο απεσταλμένος του «ΦΩΤΟΣ» και του «fosonline.gr» στο Τελ Αβίβ, Στέφανος Λεμονίδης γράφει για το 3-0 του Ολυμπιακού επί της Μακάμπι και για τον επαναληπτικό στο ΣΕΦ.

Θυμηθείτε τι έπαθε ο Παναθηναϊκός

Ο Τζουλιάνι το έλεγε εξ αρχής «αν τους πιέσουμε από το σερβίς έχουμε τύχη» και έτσι έγινε, αφού η πίεση έφερε αποτελέσματα, αλλά τίποτα δεν κρίθηκε ακόμη και ο Ιταλός βιάστηκε να μας προσγειώσει «μην πανηγυρίζετε, υπάρχει και το δεύτερο ματς, θυμηθείτε τι έγινε με τον Παναθηναϊκό».

Τι έκανε ο Ολυμπιακός στο Τελ Αβίβ; Πίεσε από το σερβίς, περίμενε στο μπλοκ, ο Γκουσταβάο με το καλημέρα σταμάτησε δυο φορές τους αντίπαλους στο φιλέ και οι Ρώσοι μπλοκέρ σίγησαν. Ο Ιντάλγκο πήρε τη σκυτάλη, πήγε στο σερβίς και άρχισε να πυροβολεί, όπως και ο Στερν από την επίθεση.

Ο Ολυμπιακός έκανε το καλύτερο φετινό παιχνίδι του, την κατάλληλη στιγμή, την ώρα που κρίνονται οι τίτλοι. Μπορεί με τον Παναθηναϊκό να κέρδισε 4-1, αλλά σε ένα κατάμεστο γήπεδο στο Τελ Αβίβ έκανε το καλύτερο.

Έκλεισε τα αυτιά του ή αν θέλετε τον βοήθησε η εξέδρα γιατί έπαιξε συγκεντρωμένα. Και όταν έκαιγε η μπάλα στα τελειώματα των δυο πρώτων σετ έδειξε ότι είναι η ανώτερη ομάδα, είτε με το μπλοκ είτε με το σερβίς. Ο κόσμος του Ολυμπιακού ενθουσιάστηκε, τα εισιτήρια φεύγουν σαν τρελά, αλλά τίποτα δεν τελείωσε.

Θυμηθείτε τον ημιτελικό όταν ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει 3-1. Ποιος πίστευε ότι μπορεί να χάσει στην έδρα του; Ελάχιστοι και όπως λένε οι ειδήμονες, στους διπλούς τελικούς κρίνονται τα πάντα στις ρεβάνς, οι προκρίσεις και οι τίτλοι.

Η ομάδα του Ολυμπιακού όμως είναι σοβαρή και το πάθημα του Παναθηναϊκού τούς έγινε μάθημα. Όλοι οι παίκτες έχουν τεράστια εμπειρία και δεν θα αφήσουν να πετάξει το πουλάκι από τα χέρια τους. Η Μακάμπι δεν έχει να χάσει τίποτα στην ρεβάνς και αν το πρώτο σετ πάει στραβά και γίνει το 0-1, τίποτα δεν είναι αδύνατον.