Οι λόγοι αποκλεισμού του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από το Cev Cup μόλις βρέθηκε αντίπαλος με ομάδα από το Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι λόγοι αποκλεισμού του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από το Cev Cup, στη φάση των προημιτελικών για τρεις λόγους:

1. Η επανάπαυση των παικτριών του όταν κέρδιζαν 1-2 σετ στη Ρουμανία, αιφνιδιάζοντας την Ταργκβίστε που δεν είχε εικόνα της ελληνικής ομάδας και πίστεψε ότι ήταν εύκολη λεία. Αντί να ανεβάσουν ταχύτητα και να τελειώσουν την δουλειά, αρκέστηκαν στα δυο σετ και βρέθηκαν ηττημένες με 3-2

2. Η απουσία της Κούμπουρα που τραυματίσθηκε στο δεύτερο σετ στη Ρουμανία και δεν έπαιξε δευτερόλεπτο στη ρεβάνς, αν και σύμφωνα με τους γιατρούς μπορούσε να αγωνιστεί με ένεση.

3. Το πρώτο σετ όταν ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 24-21 και έχασε δυο σετ μπολ, αφού οι παίκτριες του δεν μπορούσαν να πάρουν την αλλαγή και να τελειώσουν το σετ. Αν γινόταν το 1-0 η πίεση θα ήταν μεγάλη για την Ταργκοβίστε.

Ο Ολυμπιακός πάντως στο Cev Cup έκανε ότι μπορούσε, απέκλεισε δυο τσέχικες ομάδες, αλλά σταμάτησε όταν στη διοργάνωση μπήκαν οι ομάδες από το Τσάμπιονς Λιγκ. Ομάδες με μεγαλύτερους προϋπολογισμούς και εμπειρία.

Τώρα η ομάδα του Μιτσέλι στρέφει το ενδιαφέρον της στον μοναδικό στόχο που της απέμεινε, το πρωτάθλημα, όπου όμως δεν είναι φαβορί, τερματίζει στην τέταρτη θέση και πρέπει να σπάσει δυο έδρες για να πάρει τον τίτλο. Αχίλλειος πτέρνα του η υποδοχή, αφού Κοσμά και Σάλας είναι ευάλωτες, με την δεύτερη να έχει ασταθή απόδοση και να μην παίζει ως η πιο ακριβοπληρωμένη παίκτρια στην Ελλάδα.