Ακόμη και ο Μπάσης έβγαζε άμυνες!

Το πάθος του Παναθηναϊκού, που έπαιξε με σύνθεση ανάγκης έφερε τη νίκη 3-1 επί του Ολυμπιακού, σε έναν ημιτελικό, όπου ακόμη και ο Μπάσης έβγαζε άμυνες.

 Ακόμη και ο Μπάσης έβγαζε άμυνες!

Το ερώτημα πριν από τον ημιτελικό ήταν αν θα παίξει ο κορυφαίος επιθετικός του Παναθηναϊκού ο Κουβανός Ερνάντες, αλλά κατά τη διάρκεια του αγώνα ουδείς ασχολήθηκε με την απουσία του, αφού οι παίκτες του Ανδρεόπουλου έτρωγαν σίδερα, σε αντίθεση με αυτούς του Τζουλιάνι.

Τζουλιάνι: «Ήμασταν νευρικοί και αγχωμένοι»

Ο συνδυασμός μπλοκ-αμυνα λειτούργησε άψογα στον πρωταθλητή, με παίκτες που έκοβαν στη μέση τους πανηγυρισμούς των γηπεδούχων, αλλά και των φιλάθλων που γέμισαν τον Ρέντη. Ως και ο Μπάσης που έμπαινε μόνο για σερβίς, έβγαλε στο τέλος του τέταρτου κρίσιμου σετ εκπληκτικές άμυνες, ενώ οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν μπορούσαν να απαντήσουν ακόμη και σε χλιαρά πλασέ.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-3: Πράσινο προβάδισμα για τον τελικό

Όσον αφορά τη σύγκριση Κόβαρ-Ιντάλγκο για τους οποίους έγινε μεγάλη κουβέντα το καλοκαίρι, δεν υπάρχει κανένα δίλημμα. Ο Ιταλός παίκτης με προσωπικότητα πήρε τον Παναθηναϊκό στις πλάτες του, ενώ ο Κουβανός ήταν μόνο λεζάντα. Κάκιστος σε υποδοχή, σερβίς και επίθεση, κακώς έμεινε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα στο τερέν, αφού ήταν η... τρύπα του Ολυμπιακού. Όχι οτι οι άλλοι ήταν καλύτεροι. Ο Στερν πάλευε μόνος στην επίθεση και ο Τζιάβρας στην πίσω ζώνη. Ξέρετε πόσες κόντρα μπάλες τελείωσαν οι δυο ομάδες; Ο Παναθηναϊκός 25 και ο Ολυμπιακός 15, ενώ ο Ιντάλγκο πήρε μόλις 2 πόντους και δέχθηκε 4 μπλοκ. Ο Κόβαρ είχε 58% στην κόντρα επίθεση!

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-3: Τα δεδομένα της πρόκρισης για τους «αιωνίους»

Ο Ολυμπιακός ήταν ένα φοβικό σύνολο που έκανε 31 λάθη και τελείωσε πολύ λιγότερα ράλι από τον Παναθηναϊκό, που δεν άφηνε τη μπάλα να πέσει κάτω, με τον Κόβαρ και τον Σαντερ να πυροβολούν από παντού.

Ανδρεόπουλος: «Η πρόκριση θα κριθεί στη ρεβάνς...»

Ο Παναθηναϊκός είναι πασιφανές ότι πήρε τον αέρα του Ολυμπιακού, μπορεί να βρίσκεται 8 βαθμούς πίσω στο πρωτάθλημα, απέδειξε όμως ότι στα μεγάλα ματς είναι παρών και δεν φοβάται έδρες και οπαδούς. Δεν μπορούμε να φαντασθούμε πως ο Ολυμπιακός θα φτάσει στον τελικό, αφού πρέπει να πάρει 4 σετ στο Μαρούσι...