Ελλάδα-Κροατία 3-0: Να πώς γέμισε η Γλυφάδα...

Nα πώς γέμισε το γυμναστήριο της Γλυφάδας, μέσα στον Αύγουστο, για πρώτη φορά για αγώνα της εθνικής βόλεϊ, μετά από πολλά χρόνια...

Ελλάδα-Κροατία 3-0: Να πώς γέμισε η Γλυφάδα...

Εντυπωσιακή η παρουσία του κόσμου στη Γλυφάδα στις 7 Αυγούστου με άδεια την Αθήνα, πάνω από 2.000 θεατές τίμησαν τους διεθνείς, που το χάρηκαν με την ψυχή τους και αποθέωσαν τους νικητές.

*** Κι αυτό χάρη στο τμήμα μάρκετινγκ-επικοινωνίας της ΕΟΠΕ που έστειλε 1.700 μέιλ, άλλα τόσα τηλέφωνα και μηνύματα. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό και το βόλεϊ έζησε μεγάλες στιγμές μετά από πολλά χρόνια και μάλιστα εν μέσω καύσωνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι 350 απάντησαν θετικά.

Εθνική βόλεϊ γυναικών, χωρίς παίκτρια του Ολυμπιακού!

Target group ήταν οι σύλλογοι της περιοχής, οι αθλητές μπιτς βόλεϊ, οι παλαίμαχοι και όλοι όσοι έχουν κληθεί κατά καιρούς σε παιχνίδια βόλεϊ και ανταποκρίθηκαν. Και οι Ενώσεις πήραν μέρος και οι vintage. Kαι ο ΣΕΠΠΕ και οι διαιτητές. Υπάρχει επομένως βάση δεδομένων στην Ομοσπονδία.

Και ο ΠΑΣΑΠ (συνδικαλιστικό όργανο των παικτών) έστειλε 500 μέιλ σε μέλη και φίλους, με αποτέλεσμα να δούμε πολλούς παλιούς και εν ενεργεία αθλητές στη Γλυφάδα. Όλοι ενωμένοι. Δεν είδαμε ή μας διέφυγε κάποια κίνηση των φίλων Εθνικών Ομάδων...

Ελλάδα-Κροατία 3-0: Τα highlights

*** Ο Πρωτοψάλτης στα μέσα του δεύτερου σετ πήρε καθαρό μπλοκ άουτ, ο Έλληνας επόπτης έδειξε άουτ και παρέσυρε τον Ουκρανό διαιτητή που δεν πτοήθηκε από τις δίκαιες διαμαρτυρίες των παικτών μας.

*** Στην επόμενη φάση ο Πρωτοψάλτης έκανε μπλοκ, πανηγύρισε έντονα, κάτι είπε και ο Μιχάλι που έπαιξε στην Κηφισιά και στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και γνωρίζει ελληνικά πέρασε στο τερέν, ζήτησε εξηγήσεις και η σύρραξη γενικεύτηκε.

*** Τελικά αποκλείστηκε από τον αγώνα ο Κροάτης και ο Πρωτοψάλτης δέχθηκε κόκκινη κάρτα με αποτέλεσμα το σκορ να γίνει 7-6, αλλά το επεισόδιο ξεσήκωσε την εξέδρα και πάθιασε περισσότερο τους διεθνείς που έκαναν δυνατό φίνις.

Eλλάδα - Κροατία 3-0: Πλακώθηκαν οι παίκτες, αποβλήθηκε ο Κροάτης, κόκκινη στον Πρωτοψάλτη (vid)

*** Στη Γλυφάδα και ο πρώην πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Θανάσης Μπελιγράτης, κάθισε μαζί με τον νυν, Γιώργο Καραμπέτσο. Ο Μπελιγράτης κλήθηκε στη γενική συνέλευση της Ευρωπαϊκής και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας τον Σεπτέμβριο. Τιμής ένεκεν, γιατί προσέφερε πολλά στο βόλεϊ και είναι επίτιμο μέλος του ΔΣ της CEV και επίτιμος πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας. Μάλιστα ανακηρύχτηκε και βραβεύτηκε ως ο καλύτερος παράγοντας της τελευταίας τριακονταετίας.