Εθνική βόλεϊ γυναικών, χωρίς παίκτρια του Ολυμπιακού!

Για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια η εθνική γυναικών δεν έχει παίκτρια του Ολυμπιακού στο ρόστερ της κι αυτό σημαίνει πολλά, αλλά όπως φαίνεται θα διορθωθεί η κατάσταση τα επόμενα χρόνια.

Εθνική βόλεϊ γυναικών, χωρίς παίκτρια του Ολυμπιακού!

Ο Ολυμπιακός είχε τις Κονόμι, Λαμπρούση, Εμμανουηλίδου, Γιώτα, Χριστοδούλου, τον κορμό της εθνικής και τρεις ξένες στη βασική εξάδα του, η πρώτη σταμάτησε, η δεύτερη έφυγε στο εξωτερικό, η τρίτη έβαλε προτεραιότητα τις σπουδές της και οι δυο τελευταίες έγιναν 31 και 32 χρόνων αντίστοιχα. Δεν τις πήραν τα χρόνια, αλλά έκαναν την επιλογή τους.

Η Σοφία Κοσμά πήγε από μόνη της στον Αμποντάνζα και ζήτησε να παίξει λίμπερο στην Εθνική, στοχεύοντας όμως παράλληλα και το τελείωμα των σπουδών της, γι' αυτό και δεν πήγε στη Σλοβενία για τα φιλικά ματς.

Θα ενταχθεί στην προετοιμασία με την επιστροφή της Εθνικής και δεν αποκλείεται να είναι βασικό λίμπερο στα προκριματικά του Ευρωβόλεϊ και στα τελικά, αν έρθει η πρόκριση. Είναι μόλις 29 χρόνων, απλά παίζει από τα 16.

Από πίσω όμως υπάρχουν η πασαδόρος Νεφέλη Χατζηγρηγορίου, η ακραία Παρασκευή Ζαφειρίου και η λίμπερο Γεωργίνα Αντωνακάκη, που μπορούν στο άμεσο μέλλον να παίξουν στην Εθνική υπό προϋποθέσεις.

Στην Εθνική η ΑΕΚ έχει τρεις εκπροσώπους (Κωνσταντινίδου, Ξηντάρα, Βλαχάκη), ο ΠΑΟΚ τέσσερις (Τερζόγλου, Τσιόγκα, Ξανθοπούλου, Τσιόγκα) και αναμένεται να προστεθεί και η Στράντζαλη που είχε ίωση, αν και φοβήθηκαν για λοιμώδη μονοπυρήνωση (την είχε περάσει παλιά χωρίς να το καταλάβει). Θα υπήρχε και η Πολυνοπούλου, αλλά ο ΠΑΟΚ είναι ανοργάνωτος σε ιατρικά θέματα και η κοπέλα ταλαιπωρείται χωρίς λόγο από έναν τραυματισμό χωρίς ίαση. Δύο έχει ο Παναθηναϊκός (Νικολογιάννη, Ανθούλη) και απ ό,τι καταλάβατε άλλαξε ο χάρτης της Εθνικής...


Να και μια ομάδα που επενδύει σε νέα παιδιά. Και το λέμε για τον ΟΦΗ, που δεν ακολούθησε την πεπατημένη με την ανακύκλωση των ίδιων παικτών, που κάθε χρόνο αλλάζουν ομάδα και πήρε έναν 20χρονο από την Κομοτηνή.

Τον Νίκο Γκόνα που, όπως μας είπε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Πάτρας, «πηδάει δύο πολυκατοικίες», αλλά πρέπει να μάθει και βόλεϊ. Διάθεση υπάρχει για σκληρή δουλειά, όπως δήλωσε για τη μεταγραφή του και όποιος δουλεύει ανταμείβεται.

Για δεύτερο πασαδόρο ο ΟΦΗ πήρε ακόμη έναν έφηβο από την ΑΕ Κομοτηνής και θα επενδύσει σε έναν νέο, όχι σε έναν παλαίμαχο, μπας και βγει κανένας παίκτης για την Εθνική. Όπως βγήκαν οι Χανδρινοί από τον Μίλωνα, τον πρώτο διδάξαντα με προπονητή τον Θανάση Ψάρα.