Η εθνική βόλεϊ χρειάζεται τη στήριξη όλων!

 To σπουδαιότερο παιχνίδι της χρονιάς δίνει την Κυριακή η εθνική βόλεϊ ανδρών, αφού με νίκη επί της Κροατίας στη Γλυφάδα εξασφαλίζει τουλάχιστον τη δεύτερη θέση, που μπορεί να οδηγήσει στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η εθνική βόλεϊ χρειάζεται τη στήριξη όλων!

Η Εθνική ακροβατούσε σε τεντωμένο σχοινί στη Νορβηγία, κόντεψε να γκρεμοτσακιστεί, αλλά ο Μπονιφάντε βρήκε την ισορροπία της ομάδας με τις αλλαγές του, οι διεθνείς έδειξαν χαρακτήρα και έφυγαν νικητές από τη Σκανδιναβία. Έχασαν βέβαια έναν βαθμό, αλλά αυτό μπορεί να μη μετρήσει όταν κάνουμε τον λογαριασμό στο τέλος, γιατί πρώτο κριτήριο είναι οι νίκες και μετά οι βαθμοί. Και η Ελλάδα με την Κροατία μοιράζονται αυτήν τη στιγμή την πρώτη θέση με μια νίκη, αλλά το βράδυ της Κυριακής θα χωρίσουν.

Στη Νορβηγία ο Μπονιφάντε έκανε τα κουμάντα του, είδε ότι κάποιοι παίκτες είναι πιο έμπειροι στα κρίσιμα σημεία, τους πέταξε στη μάχη, πίεσε η ομάδα από το σερβίς και εύκολα μετατράπηκε το 2-0 σε 2-3. Η ομάδα απέκτησε αυτοπεποίθηση και θέλει τη βοήθεια όλων μας για να πατήσει στα πόδια της.

Κάθε αρχή και δύσκολη, ουδείς μπορεί να βάλει το χέρι στη φωτιά ότι η Κροατία θα κάνει υγιεινό περίπατο στον Βορρά και τα δύο μεταξύ τους ματς είναι 10 και 14 Αυγούστου, με τη Νορβηγία να παίζει τα ρέστα της πριν έρθει στην Ελλάδα.

Ο Μπονιφάντε έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα, μαθαίνει τους παίκτες του σε δύσκολες συνθήκες, πώς αντιδρούν, πώς βγάζουν τον εγωισμό τους και η ανατροπή στη Νορβηγία ήταν ό,τι καλύτερο για τη νέα ομάδα του. Νέα ομάδα με πασαδόρο που δεν τον εμπιστεύτηκε ως τώρα κανείς για βασικό σε ομάδα, με τους παλιούς να τον πλαισιώνουν και να τον ενθαρρύνουν στις κακοτοπιές. Και ο Τζουμάκας λογίζεται ως νέος, γιατί δεν του δόθηκαν ευκαιρίες τα περασμένα χρόνια και μπορεί να συνθέσει ένα δίδυμο εμπειρίας και αυθορμητισμού μαζί με τον Μούχλια, ικανό να μας δώσει την πρόκριση.

Η Κυριακή είναι μια δύσκολη ημέρα, οι περισσότεροι είναι εκτός Αθήνας, αλλά κι αυτοί που έμειναν θα βρίσκονται σε κάποια παραλία, μπορούν όμως να κάνουν μια βόλτα από τη Γλυφάδα στις 20:30 να ενθαρρύνουν και να βοηθήσουν τα παιδιά που δίνουν και την ψυχή τους για το εθνόσημο. Την ώρα που άλλοι-ες προτιμούν τις διακοπές και τα συμβόλαιά τους.

Και η εθνική γυναικών θέλει τη στήριξη όλων, γιατί τα κορίτσια που λιώνουν σε επτάωρες προπονήσεις με την καθοδήγηση του Αμποντάντζα δεν ήταν μαθημένα σε τέτοιες συνθήκες, αλλά το παλεύουν και θα κερδίσουν την εκτίμηση όλων μας. Θα γυρίσει η Στράντζαλη, θα αποθεραπευτεί πλήρως η Ανθούλη και όλα θα πάνε καλά...