Ευρωβόλεϊ 2021: Το challenge του Ανδρεόπουλου, που έδωσε πόντο στην Πολωνία στο 24-24 του δ΄σετ(vid)

Δημήτρης Ανδρεόπουλος ζήτησε challenge-video referee κατά τη διάρκεια της φάσης, στο 24-24 του τέταρτου σετ, στον αγώνα Πολωνία -Ελλάδα 3-1 και τιμωρήθηκε με πόντο υπέρ της Πολωνίας επειδή δεν έπιασε φιλέ ο Πολωνός παίκτης, όπως ισχυρίσθηκε ο προπονητής της εθνικής βόλεϊ. Διαβάστε το λόγο...

Ευρωβόλεϊ 2021: Το challenge του Ανδρεόπουλου, που έδωσε πόντο στην Πολωνία στο 24-24 του δ΄σετ(vid)

Στον τελικό βόλεϊ των Ολυμπιακών Αγώνων, Γαλλία-Ρωσία 3-2, ο προπονητής της Γαλλίας Λοράν Τιλί, διέκοψε τη φάση στο 20-22 του τρίτου σετ , ισχυριζόμενος ότι ο Ποντλέσκι πάτησε γραμμή σε εκτέλεση σερβίς και τιμωρήθηκε με πόντο υπέρ της Ρωσίας γιατί είχε άδικο.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Κέρδισε η Γαλλία και το βόλεϊ, παρά τη γκάφα του Λοράν Τιλί! (vid)

Κάτι ανάλογο συνέβη και στον αγώνα Πολωνία-Ελλάδα 3-1 με τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο, στο 24-24 του τέταρτου σετ, επειδή διέκοψε τη φάση ζητώντας φιλέ ενός Πολωνού παίκτη, αλλά επειδή δεν είχε δίκιο το σκορ έγινε 25-24! Στην Ελλάδα παίζουμε με ... διαφορετικούς κανονισμούς και ο καθένας ζητάει challenge-video referee όποτε του καπνίσει ατιμωρητί, γιατί απλούστατα δεν διαθέτουν οι ομάδες μας tablet για να διακόψουν τη φάση.

Στο παγκόσμιο βόλεϊ όμως ισχύουν οι πραγματικοί κανονισμοί που λένε:

1. Αν αμφισβητήσεις απόφαση διαιτητή στο τέλος της φάσης και έχεις άδικο, απλά χρεώνεσαι με ένα challenge-video referee. Αν έχεις δίκιο παίρνεις τον πόντο.

2. Αν αμφισβητήσεις απόφαση διαιτητή κατά τη διάρκεια της φάσης και διακόπτεται ο αγώνας, σε περίπτωση που έχεις δίκιο παίρνεις τον πόντο, σε περίπτωση που έχεις άδικο τιμωρείσαι με πόντο υπέρ του αντιπάλου, ανεξάρτητα από την κατάληξη της φάσης.

Αυτό συνέβη και στον αγώνα Πολωνία-Ελλάδα 3-1, όταν ο Ανδρεόπουλος κατά τη διάρκεια της φάσης στο 24-24 του τέταρτου σετ, ζήτησε φιλέ σε Πολωνό παίκτη, δεν είχε δίκιο και το σκορ έγινε 25-24. Αν το κέρδιζε θα ήταν πρώτος μάγκας, αλλά τώρα έγινε μοιραίος, παίρνοντας το ρίσκο. Πρέπει λοιπόν να εναρμονιστούν οι κανονισμοί στην Ελλάδα, με τους κανονισμούς που ισχύουν σε όλο τον κόσμο κι ας επωμισθούν με κόστος 200 ευρώ οι 8 επαγγελματικές ομάδες της Βόλϊ Λιγκ για να αγοράσουν ένα tablet. Mε λίγα λόγια δεν αδικήθηκε η Εθνική από τους διαιτητές, απλά εφαρμόσθηκαν οι κανονισμοί και τιμωρήθηκε ο Ανδρεόπουλος που πήρε το ρίσκο του challenge-video referee, ενώ παιζόταν η μπάλα και δεν γνωρίζαμε την κατάληξη της φάσης.

Σωστή ήταν και η απόφαση του διαιτητή που έδωσε ως μη γενόμενο, όταν ακούμπησαν ταυτόχρονα τη μπάλα ένας Έλληνας και ένας Πολωνός και κατέληξε στην αντένα.

H Eθνική με την απόδοση της εδικαιούτο να παίξει τάι μπρέικ, αλλά έγιναν λάθη στο τέλος του δ΄σετ. Την αποτίμηση της πορείας της Εθνικής θα την κάνουμε όταν τελειώσει το Ευρωβόλεϊ, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι ο Ράπτης δικαιούται περισσότερες ευκαιρίες από τους Κουμεντάκη, Ανδρεόπουλο και ότι δεν πρέπει να ... καεί ο ταλαντούχος Μούχλιας που τον έριξαν κατευθείαν στα βαθειά, σε τελικούς Ευρωβόλεϊ ,όταν ο Ζουπάνι είναι σαφώς αυτή τη στιγμή πολύ καλύτερη λύση.

Σας χρωστάμε και την αποτίμηση της εθνικής γυναικών στο Ευρωβόλεϊ που θα την διαβάσετε σύντομα...