Υποψήφια η Ιταλία για το Champions League ανδρών - γυναικών

Η Ιταλία φαντάζει πλέον ως το φαβορί για τη διοργάνωση της τελικής φάσης σε Champions League ανδρών και γυναικών στο βόλεϊ, που θα γίνουν στο διήμερο 1-2 Μαΐου. Ήττες για Κούνεο και Μπρέσια των Ζακχαίου και Χίπε.

Υποψήφια η Ιταλία για το Champions League ανδρών - γυναικών

Η Ιταλία φαίνεται να είναι η πιο «δυνατή» υποψήφια χώρα για να φιλοξενήσει τους φετινούς τελικούς του Champions League ανδρών και γυναικών (Super Finals) του 2021, οι οποίοι είναι προγραμματισμένοι για το Σαββατοκύριακο του Πάσχα, 1-2 Μαΐου.

Οι δύο υποψήφιες πόλεις είναι το Μιλάνο και η Μπολόνια, ενώ ο ο πρόεδρος της Ιταλικής Λίγκας ανδρών Μάσιμο Ρίζι δήλωσε ότι η χώρα είναι πρόθυμη να φιλοξενήσει τους τελικούς τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών για το κορυφαίο τουρνουά της Ευρώπης.

Αρχικά η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Βόλεϊ (CEV) ύστερα από μία διαδικασία υποβολής προσφορών για τη διοργάνωση των Super Finals του 2021, είχε αποφασίσει να δώσει τα τουρνουά στο Βερολίνο, αλλα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των συνεχών λοκντάουν η γερμανική Ομοσπονδία παραιτήθηκε.

Eξάλλου για το ιταλικό πρωτάθλημα γυναικών, η Νοβάρα ήταν ανώτερη και επικράτησε εκτός έδρας της μαχητικής Κούνεο με 1-3 (25-23, 16-25, 28-30, 14-25) και της διέκοψε το σερί των τριών νικών που είχε η ομάδα της Κατερίνας Ζακχαίου.

Η Κύπρια κεντρική ξεχώρισε και πάλι καθώς πέτυχε 13 πόντους ενώ κορυφαία σκόρερ του ματς ήταν η Σμάρτσεκ της Νοβάρα με 19 πόντους. Καθοριστικό σημείο για την Ιταλική ομάδα ήταν ο τραυματισμός της Ρουμάνας Ουγκουρεάνου στην αρχή του τέταρτου σετ, που σόκαρε την Ζακχαίου και τις συμπαίκτριες της και ο οποίος δεν τις άφησε να παλέψουν για την κατάκτηση του σετ.

Σε άλλο ματς της ημέρας η Γερμανίδα πρώην συμπαίκτρια της Ζακχαίου στον Ολυμπιακό, Σάσι Χίπε, δεν μπόρεσε να βοηθήσει σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι την Μπρέσια ως κεντρική, αφού η ομάδα της ηττήθηκε στο Αρζίτσιο με 3-1 (25-18, 25-23, 23-25, 25-21).

Τοπ σκόρερ του αγώνα με 27π η Μινγκάρντι της Μπούστο, ενώ για τη Μπρέσια η Χίπε κινήθηκε σε ρηχά νερα με μόλις 3 πόντους (1/10επ, 1 άσο, 1 μπλοκ). Στη βαθμολογία η Κούνεο με 19β διατηρήθηκε στην 6η θέση, και η Μπρέσια παρέμεινε με 10β στην 12η θέση.