Στο Cev Cup ο Ολυμπιακός

Δεν βρέθηκε έδρα 3000 θέσεων για το Τσάμπιονς Λιγκ

Στο Cev Cup ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός δεν βρήκε στην Αττική έδρα 3000 θέσεων για να τον φιλοξενήσει στο Τσάμπιονς Λιγκ και αναγκαστικά θα παίξει στο Cev Cup. H πιο σπουδαία ομάδα βόλει της χώρα ςστερείται γυμναστήριο 3000 θέσεων και δεν θα πάρει μέρος στους ομίλους του Τσάμπιος Λιγκ. Ο ΠΑΟΚ πάντως δεν θα αποφύγει τα προκριματικά, αφού στους ομίλους παίζουν απευθείας μόνο οι πρωταθλητές και θα μπει στη δοκιμασία των προκριματικών.

Ως την τελευταία ημέρα έγιναν ενέργειες για την ανεύρεση έδρας και εκτός Αττικής, αλλά τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής, διατροφής ήταν πολλά και ο Ολυμπιακός θα αναγκασθεί να παίξει στο δεύτερο τη τάξει ευρωπαϊκό κύπελλο.

Ο Ολυμπιακός είναι η κορυφαία ευρωπαϊκή ομάδα συνολικά σε συμμετοχές στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, που μετονομάσθηκε Τσάμπιονς Λιγκ. Έχει 103 συμμετοχές στο Κύπελλο Πρωταθλητριών(55 νίκες-48 ήττες) και 84 στο Τσάμπιονς Λιγκ(35-49). Κι αυτό γιατί είναι διαχρονική αξία, καθώς ομάδες όπως οι ΤΣΣΚΑΜόσχας, Μόντενα, Ραβένα, Πάρμα «έσβησαν» από το χάρτη και έδωσαν τη θέση τους σε νέες αφίξεις όπως η Ζενιτ και Διναμό Καζάν, αλλά και οι Τρεντίνο, Ματσεράτα, Περούτζια.

Έχει μάλιστα 7 συμμετοχές σε φαιναλ φορ Πρωταθλητριών(1982 Παρίσι, 92 Πειραιάς, 93 Πειραιάς, 94 Άντερλεχτ, 95 Βιέννη)-Τσάμπιονς Λιγκ(2001 Παρίσι, 2002 Οπόλε), κάτι που δεν έχει να επιδείξει άλλη «ζωντανή» ευρωπαϊκή ομάδα, καθώς και 5 σε άλλα ευρωπαϊκά κύπελλα. Στο Κυπελλούχων(96 Πειραιάς, 97 Θεσσαλονίκη, 98 Κούνεο), στο Τοπ Τιμς Καπ(2005 Πειραιά) και στο Τσάλεντζ Καπ(τελικός, 2018). Συνολικά 12 παρουσίες και δύο κατακτήσεις(96, 2005).

Ο ιστότοπος αυτός χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα
ΑΠΟΔΟΧΗ