Η «στοιχειωμένη» ολυμπιακή εγκατάσταση μπιτς βόλεϊ που θυμίζει ζούγκλα

Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει για το υποτιθέμενο άνοιγμα της ...ζούγκλας του Φαλήρου, της ολυμπιακής εγκατάστασης μπιτς βόλει που λεηλατήθηκε και είναι κλειστή εδώ και 13 χρόνια.

Η «στοιχειωμένη» ολυμπιακή εγκατάσταση  μπιτς βόλεϊ που θυμίζει ζούγκλα

Ανακοινώθηκε με στόμφο το άνοιγμα της ολυμπιακής εγκατάστασης του μπιτς βόλει, με αγώνες χάντμπολ, αλλά είμαστε επιφυλακτικοί όσον αφορά το αποτέλεσμα, σε ένα χώρο γεμάτο σκουπίδια και αγριόχορτα.

Κάθε χρόνο οι υπεύθυνοι-ανεύθυνοι των ολυμπιακών εγκαταστάσεων ανακοινώνουν ότι ανοίγει το στολίδι του Φαλήρου, αλλά το μόνο που κάνουν είναι μπαλώματα σε ένα κακοφτιαγμένο σκηνικό.

Και πέρυσι μας είπαν ότι ανοίγει η εγκατάσταση για αγώνες μπιτς βόλει, αλλά το μόνο που έκαναν ήταν να στήσουν ένα φιλέ σε ένα χώρο και να …κάνουν πως παίζουν. Κάθε χρόνο το ανοίγουν και θυμίζει πλέον το γιοφύρι της Άρτας.

Υποψιαζόμαστε ότι και τώρα θα βάλουν δύο εστίες και θα παίξουν χάντμπολ. Θα νοικιάσουν και έναν υπεύθυνο ήχου, θα σουλουπώσουν ένα από τα παρατημένα container που είναι στον αγωνιστικό χώρο, θα νοικιάσουν μία γεννήτρια για ρεύμα και θα κοροϊδέψουν τον κόσμο.

Στο μεταξύ ανοίγουν κάτι που είναι ανοιχτό! Στον υπαίθριο χώρο γίνονται κάθε χρόνο συναυλίες, φεστιβάλ, τα πάντα. Δεν έκλεισε ποτέ η πρόσβαση. Το θέμα είναι να λειτουργήσουν τα κτίρια, οι υποδομές, οι πυλώνες φωτισμού, ο κλιματισμός. Τότε θα πούμε ότι λειτουργεί η εγκατάσταση. Τώρα απλώς χρησιμοποιούν (και καταστρέφουν) μία παρατημένη άμμο τεράστιας αξίας.

Είναι δεδομένο ότι η εγκατάσταση θα ανοίξει όταν το ανακοινώσει η Πολιτεία και όχι ο περιστασιακός χρήστης των υπαίθριων χώρων. Και η εκάστοτε Πολιτεία είναι υπεύθυνη για την καταστροφή των ολυμπιακών εγκαταστάσεων , χωρίς να λογοδοτούν για την απαξίωση της δημόσιας περιουσίας. Καμία κυβέρνηση μετά το 2004 δεν ασχολήθηκε σοβαρά με την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του 2004. Κάποια περίοδο μάλιστα συστάθηκε και εταιρεία με τον πομπώδη τίτλο “Ολυμπιακά Ακίνητα”, κάποιοι επιτήδειοι πήραν παχυλούς μισθούς και έκαναν μια τρύπα στο νερό.

Θυμηθείτε πόσες ολυμπιακές εγκαταστάσεις ρημάζουν, πόσες έχουν εγκαταλειφθεί και θα καταλάβετε την αβελτηρία όλων των κυβερνήσεων από το 2004 μέχρι σήμερα. Γαλάτσι, Νίκαια, Παμπελοποννησιακό, Παγκρήτιο, Πανθεσσαλικό και άλλα στολίδια που θυμίζουν πλέον λεηλατημένα κουφάρια…