Ανοίγει μετά από 13 χρόνια η εγκατάσταση μπιτς βόλεϊ του Φαλήρου για το ...χάντμπολ

Κάποτε ήταν ένα από τα καλύτερα γήπεδα μπιτς βόλει η ολυμπιακή εγκατάσταση του Φαλήρου, μετά γέμισε σκουπίδια και αγριόχορτα και τώρα ανοίγει για αγώνες μπιτς χάντμπολ.

Ανοίγει μετά από 13 χρόνια η εγκατάσταση μπιτς βόλεϊ του Φαλήρου για το ...χάντμπολ

Τις καλές εποχές , ακόμη και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στα διεθνή τουρνουά φιλοξενούσε και 15.000 θεατές, ενώ το 2004 έλαβε χώρα το πιο επιτυχημένο τουρνουά. Έκτοτε ρήμαξε όπως και τα περισσότερα ολυμπιακά ακίνητα, εξαιτίας της αβελτηρίας των μετέπειτα κυβερνήσεων.

Η σχετική ανακοίνωση: "H Επιτροπή Beach Handball της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την διοργάνωση του 6ου Κυπέλλου και του διεθνούς τουρνουά Εθνικών ομάδων Beach Handball Ανδρών- Γυναικών, στην Ολυμπιακή Εγκατάσταση Φαλήρου και συγκεκριμένα στο Ολυμπιακό Κέντρο Beach Volley με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Είναι η πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια που θα διεξαχθούν επίσημοι αγώνες στο κεντρικό γήπεδο της εγκατάστασης, η οποία ήταν κλειστή και εγκαταλελειμμένη επί σειρά ετών.

Η επαναλειτουργία της εγκατάστασης αποτελούσε πρόκληση και στρατηγικό στόχο της Ομοσπονδίας, η οποία με συντονισμένες ενέργειες κατόρθωσε να πάρει την σχετική άδεια για την τέλεση των αγώνων και θα προσπαθήσει με τις δυνάμεις της να διαμορφώσει κατάλληλα τον χώρο για τις εν λόγω διοργανώσεις, αλλά και για να μπορεί να χρησιμοποιείται και μετέπειτα για αγώνες και προπονήσεις.

Εξάλλου πριν δύο χρόνια ΟΧΕ και ΕΟΠΕ είχαν συζητήσει και ζητήσει επίσημα από την Περιφέρεια Αττικής την από κοινού χρήση της εγκατάστασης για προπονήσεις και αγώνες Beach Handball και Beach Volley.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτές οι διοργανώσεις θα είναι αφετηρία για να μπει οριστικά τέρμα στον μαρασμό αυτής της σημειολογικής εγκατάστασης για τον ελληνικό αθλητισμό και καλούμε φορείς και ομοσπονδίες να σταθούν στο πλευρό μας για να πάρει και πάλι ζωή αυτός ο αθλητικός χώρος με προπονήσεις και αγώνες παράκτιων αθλημάτων.

Είναι δε αυτονόητο ότι η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Beach Handball Εθνική Ελλάδος Γυναικών δικαιούται και πρέπει να έχει στην Αττική μία άρτια εγκατάσταση για τις ανάγκες της, όπως εξάλλου και οι πετυχημένες Εθνικές μας ομάδες στο Beach Volley που διεκδικούν μάλιστα και Ολυμπιακή πρόκριση.

Η διοργάνωση του Κυπέλλου θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 3-4 Αυγούστου 2019 με την συμμετοχή 7 ομάδων"