Χάρης Αλεξάκης:«Πανέτοιμος ο Άγιος Νικόλαος για την φιέστα του μπιτς βόλεϊ» (vid)

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της τελικής φάσης του πανελληνίου σιρκουί μπιτς βόλεϊ στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης το τριήμερο 26-28 Ιουλίου, έχει ήδη ξεκινήσει. Στα γήπεδα που διαμορφώνονται στην παραλία δίπλα στο δημοτικό πάρκινγκ θα διεξαχθεί η κορύφωση του πανελληνίου πρωταθλήματος.

Χάρης Αλεξάκης:«Πανέτοιμος ο Άγιος Νικόλαος για την φιέστα του μπιτς βόλεϊ» (vid)

Ο αντιδήμαρχος του Δήμου Αγίου Νικολάου και υπεύθυνος για θέματα πολιτισμού και αθλητισμού Χάρης Αλεξάκης μίλησε για θέματα σχετικά με τη διοργάνωση αλλά και με τα μελλοντικά πλάνα που υπάρχουν γύρω από την τοποθέτηση της εγκατάστασης στη λίμνη, για την ανάληψη διοργάνωσης ενός διεθνούς τουρνουά:

«Η εμπιστοσύνη που μας δείχνει η ΕΟΠΕ για την διοργάνωση των τελικών του πανελληνίου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ για άλλη μία χρονιά είναι πολύ σημαντική. Επίσης ήταν σημαντική και η αναγνώριση των πολιτών του Αγίου Νικολάου που με την ψήφο του ανανέωσε την εμπιστοσύνη του. Αναγνωρίστηκε από τους πολίτες το μεγάλο έργο που κάναμε μέσα από πολλές και μεγάλες διοργανώσεις που έγιναν στην περιοχή μας και ενίσχυσαν τον αθλητικό τουρισμό. Οι διοργανώσεις βοήθησαν στην εξωστρέφεια και στην ανάπτυξη και προβολή της περιοχής».

Σε ερωτήσεις σχετικές με το που θα στηθούν τα γήπεδα, αναφέρει: «Οι εγκαταστάσεις των γηπέδων θα φτιαχτούν στην παραλία ωστόσο είναι στο μυαλό μας να γίνει η εγκατάσταση των γηπέδων στη λίμνη. Το είχαμε σχεδιάσει αλλά λόγω προεκλογικής περιόδου δεν προχωρήσαμε. Είναι στο μυαλό μας, όπως σκεφτόμαστε και την ανάπτυξη και άλλων διοργανώσεων».

Σχετικά με τις προετοιμασίες της τελικής φάση του Μάστερς 2019: «Η τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ γίνεται για τρίτη χρονιά στην Ελλάδα. Είναι η σημαντικότερη διοργάνωση σε εθνικό επίπεδο. Έχοντας την εμπειρία των δύο προηγούμενων χρόνων θα βελτιώσουμε τις συνθήκες και θα την εμπλουτίσουμε με περισσότερες δράσεις».

Σχετικά με το μεγάλο στόχο διοργάνωσης ενός διεθνούς τουρνουά: «Είναι στόχος και προτεραιότητα μας να φιλοξενήσουμε και ένα διεθνές τουρνουά μπιτς βόλεϊ. Το είχαμε προγραμματίσει για το περασμένο καλοκαίρι αλλά λόγω των εκλογών δεν τα καταφέραμε. Τώρα που έχουμε και την προοπτική και των επόμενων χρόνων είναι στις προτεραιότητες μας και θα το κάνουμε».

Τέλος, μίλησε για την φιλοσοφία της αξιοποίησης του φυσικού περιβάλλοντος της Κρήτης: «Προτεραιότητα μας είναι η αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στον Άγιο Νικόλαο και στην ευρύτερη περιοχή στην όμορφη Κρήτη μας. Αξιοποιούμε τις παραλίες και τη λίμνη. Έχουμε πλούσιο πρόγραμμα πολλών και σημαντικών διοργανώσεων. Ναυαρχίδα είναι και το κλιφ ντάιβινγκ με καταδύσεις από μεγάλα ύψη. Είναι η μοναδική διοργάνωση στην Ελλάδα από βατήρα 20 μέτρα πάνω από τη λίμνη. Το προσεχές σαββατοκύριακο έχουμε τον αγώνα όρθιας κωπηλατοσανίδας. Είναι κομμάτι του Euro Tour και θα αγωνιστούν οι καλύτεροι του κόσμου. Με αυτές τις δράσεις και ενασχόλησης περισσότερου κόσμου με όλα τα αθλήματα. Τα αποτελέσματα για τον τόπο φαίνονται χρόνο με χρόνο. Χρειάζεται επιμονή, υπομονή και έχουμε να κάνουμε πολλά ακόμα»