Καρφί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο, με ...χορηγό την ΕΟΕ

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των Εθνικών ομάδων της άμμου με αρκετές ειδήσεις να βγαίνουν κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Καρφί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο, με ...χορηγό την ΕΟΕ

Στο κτίριο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής διεξήχθη η παρουσίαση των Εθνικών Ομάδων του beach volley.

Ο Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος καλωσόρισε τους δημοσιογράφους λέγοντας μεταξύ άλλων πως τόσο η Δ.Ο.Ε. όσο και η Ε.Ο.ΠΕ. θα βρίσκονται κοντά στο beach volley.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, Γιώργος Καραμπέτσος αποκάλυψε πως η Ίος θα φιλοξενήσει το ερχόμενο καλοκαίρι τουρνουά του World Tour.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Ως Ομοσπονδία αποφασίσαμε να πάμε το beach volley ένα βήμα μπροστά όπως και το ελληνικό βόλεϊ. Επειδή έχουμε βαριά ιστορία στο άθλημα και ιδιαίτερα στις γυναίκες, ρίξαμε το βάρος εκεί και κατόπιν προτροπής των συνεργατών μου. Στη προσπάθεια αυτή, αν δεν έβαζε πλάτη η Ε.Ο.Ε., εμείς ως Ε.Ο.ΠΕ. δεν θα μπορούσαμε να αντεπεξέλθουμε. Τα έξοδα είναι πολλά, οι αποστάσεις που πρέπει να διανύσουν οι ομάδες για τα τουρνουά είναι τεράστιες, το προπονητικό επιτελείο θέλει χρήματα που το ελληνικό βόλεϊ δεν έχει. Ως εκ τούτου, η Ε.Ο.Ε. και ο πρόεδρός της κ. Καπράλος που έχει αδυναμία στο beach, μας βοήθησε να ξεκινήσουμε αυτή την προσπάθεια και αυτή φαίνεται ότι μέχρι στιγμής έχει καλά αποτελέσματα. Οφείλω να πω ένα ευχαριστώ στον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας κ. Άρι Γκράσα γιατί και αυτός έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αναβάθμιση του αθλήματος στη χώρα μας, καθώς συμμετέχει στην αμοιβή του κ. Σαντάνα. Χάρη σε αυτή την βοήθεια, μας επιτρέπεται να κάνουμε αυτό το βήμα και να οραματιζόμαστε πως μπορούμε να εκπροσωπηθούμε μέσω του beach volley στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όσο είμαι εγώ στην Ομοσπονδία, ο Τίε Σαντάνα θα είναι συνεργάτης μας, γιατί εκτός από καλός προπονητής είναι και καλός χαρακτήρας».

Σε ερώτηση αν τα σωματεία της σάλας έχουν αντιληφθεί το μέγεθος του beach volley: «Η αλήθεια είναι ότι τα σωματεία της σάλας έχουν πρόβλημα με το beach volley γιατί πιστεύουν ότι τους παίρνει τα λεφτά. Δεν έχουν αντιληφθεί ότι το beach volley είναι αυτόνομο για τις Εθνικές ομάδες. Θέλουν δεν θέλουν, τα σωματεία πρέπει να καταλάβουν ότι το beach volley δίνει βοήθεια στη σάλα, όπως και το snow volley, καθώς φέρνει νέους θεατές. Χθες υπογράψαμε σύμβαση για να γίνει τουρνουά ενός αστεριού στην Ίο με ιδιωτική εταιρεία. Προσπαθούμε να φέρουμε στο άθλημα ιδιώτες. Ο σκοπός είναι να κερδίσουμε φίλους που έχουν την δυνατότητα να υποστηρίξουν το άθλημα. Δεν είναι μόνο οι Εθνικές, είναι και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα που γίνονται αγώνες σε όλη την Ελλάδα όλο το καλοκαίρι».

Ο Τίε Σαντάνα (Επικεφαλής προπονητικού τιμ Εθνικών ομάδων beach volley) υποστήριξε:

«Είναι πολύ σημαντικό για εμένα να βρίσκομαι εδώ και να κάνω κάτι που αγαπώ, μαζί με ανθρώπους που μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη για το beach volley. Είναι μία πρόκληση η αλήθεια είναι και μου αρέσουν οι προκλήσεις. Στόχος μας είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα είναι δύσκολο, θα κάνω ότι μπορώ για να είμαστε το 2020 στο Τόκυο.Μετά την Καμπότζη κατάλαβα ότι το χρυσό μετάλλιο ήρθε μέσω της ομαδικής δουλειάς. Αν μπορούσα να ζητήσω κάτι, αυτό είναι ενότητα. Θέλουμε ο ένας τον άλλον. Μετά τη Χάγη που δεν ήρθε το αποτέλεσμα που θέλαμε, ήρθαμε όλοι πιο κοντά. Όλοι μαζί μπορούμε να προκριθούμε στο Τόκυο, η Βίκυ και η Πένυ μόνες τους δεν μπορούν. Θα είναι μεγάλο ταξίδι. Δεν θα υπάρχουν πολλές χαρούμενες Κυριακές, αλλά μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι και να διασκεδάζουμε καθημερινά στις προπονήσεις».

Βίκυ Αρβανίτη (Εθνική ομάδα beach volley): «Η φλόγα είναι μεγαλύτερη, πάμε για το άπιαστο»

«Αρχικά να ευχαριστήσω την Ε.Ο.ΠΕ. και την Ε.Ο.Ε. γιατί χάρη σε αυτούς είμαι αυτή τη στιγμή εδώ. Μας στήριξαν από την πρώτη στιγμή. Μετά από 2,5 χρόνια απουσίας από τα γήπεδα, είναι σημαντικό για εμένα ότι ξέρω ότι έχω αυτή τη στήριξη. Ευχαριστώ τον κ. Σπύρο Καπράλο που από την πρώτη στιγμή ήταν κοντά μας σε αυτή την προσπάθεια. Ο δρόμος είναι δύσκολος, ειδικά από την στιγμή που ξεκινήσαμε με ελάχιστους βαθμούς. Ξέραμε ότι θα είναι πολύ δύσκολη αρχή και ακόμα προσπαθούμε να είμαστε στα προκριματικά στα μεγάλα τουρνουά. Ξεκινήσαμε από τουρνουά ενός αστεριού ιδανικά, έπειτα αγωνιστήκαμε σε τετράστερο και δεν απογοητευτήκαμε από το αποτέλεσμα. Στην Καμπότζη κατακτήσαμε το δεύτερό μας χρυσό για φέτος και δεν θα μπορούσε να γίνει καλύτερο ξεκίνημα. Είναι ακόμα η αρχή όμως. Κάθε διοργάνωση είναι σημαντική και θέλουμε να παίζουμε το βόλεϊ στο επίπεδο που μπορούμε. Έχουμε το καλύτερο προπονητικό τιμ που θα μπορούσαμε να έχουμε. Δουλεύουμε καλά και είμαστε αισιόδοξοι. Πρέπει να πάμε βήμα βήμα και μακάρι να βρεθούμε και πάλι εδώ και να συζητάμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020».

Αν αισθάνεται την ίδια φλόγα με το παρελθόν: «Για να βρίσκομαι εδώ αυτή τη στιγμή, σημαίνει ότι η φλόγα είναι μεγαλύτερη. Η θυσία που κάνω είναι πολύ μεγάλη. Ξεκίνησα τις προπονήσεις και το γυμναστήριο 2,5 μήνες αφού γέννησα με στόχο το άπιαστο. Για να είμαι εδώ το θέλω πάρα πολύ και το πιστεύω πάρα πολύ. Θα είναι δύσκολη συνέχεια, αλλά αυτή η ομάδα μπορεί να φθάσει ψηλά»

Τις διαφορές του beach volley πριν 2,5 χρόνια που σταμάτησε με τώρα: «Κάθε τετραετία το βόλεϊ είναι διαφορετικό. Οι αθλήτριες είναι ψηλότερες και το άθλημα γίνεται πιο επιθετικό. Από το 2016 που σταμάτησα, βλέπω χώρες οι οποίες τότε σιγά σιγά ξεκινούσαν και πλέον έχουν 3-4 ομάδες υψηλού επιπέδου. Τα τουρνουά που παίξαμε είναι μεν πιο βατά, αλλά δεν υπήρχε εύκολο παιχνίδι. Έπρεπε να παίξουμε καλά για να κερδίσουμε. Στην Καμπότζη ξεκινήσαμε από τα προκριματικά, δώσαμε 8 αγώνες σε δύσκολες συνθήκες».

Πένυ Καραγκούνη (Εθνική ομάδα beach volley): «Η δουλειά μας θα βγει στο γήπεδο»

«Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον που δείχνετε όλοι σας. Θέλω να ευχαριστήσω την Ε.Ο.Ε. και τον κ. Καπράλο για τη στήριξή του, παρόλο που η Βίκυ ήταν εκτός δύο χρόνια. Σημαντική είναι και η συμβολή της Ε.Ο.ΠΕ. και του κ. Καραμπέτσου και από την πρώτη στιγμή προσφέρθηκε να παρέχει ότι μπορεί. Μετά την Ε.Ο.ΠΕ. και την Ε.Ο.Ε. ο λόγος πάει στο προπονητικό τιμ που μας βοηθάει κάθε μέρα. Ο Σαντάνα, ο Πανούσος, ο Στάικος, ο Μπιλλήρης, ο Βάβετσης και ο Ψαρογιώργος που μας στηρίζουν. Η επένδυση που έγινε για να έρθει ξένος προπονητής ήταν φοβερή και ελπίζω να μπορέσουμε να τον κρατήσουμε για πολλά χρόνια και να βοηθήσει και τα επόμενα παιδιά που έρχονται. Η δουλειά που κάνουμε θα βγει πολύ σύντομα στο γήπεδο».

Δήμητρα Μαναβή (Εθνική ομάδα beach volley): «Περήφανη που είμαι σε τροχιά Ολυμπιακής πρόκρισης»

«Είναι η πρώτη φορά που είμαι σε ένα τέτοιο γκρουπ με τροχιά Ολυμπιακής πρόκρισης. Είμαι χαρούμενη και περήφανη για τον εαυτό μου. Απ'ότι γνωρίζω θα έχουμε και εμείς κάποιο μπάτζετ για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για να πάρουμε την πρόκριση για την Ελλάδα. Θέλω να ευχαριστήσω και το δικό μας προπονητικό τιμ, το οποίο δυστυχώς δεν είναι εδώ σήμερα και χάρη σε αυτούς είμαι εγώ εδώ τώρα. Την Μαρία Τσιαρτσιάνη, τον Νίκο Γκιόση και τον Νοά Κιμπλ για τη στήριξή τους. Στόχος μας είναι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάρει η Ελλάδα την πρόκριση για το Τόκυο».

Κωνσταντίνα Τσοπούλου (Εθνική ομάδα beach volley): «Σημαντική προσπάθεια σε δύσκολες συνθήκες»

«Θέλω να ευχαριστήσω την Ε.Ο.Ε. και την Ε.Ο.ΠΕ. που είναι κοντά μας και μας στηρίζει ουσιαστικά για να πετύχουμε τους στόχους μας. Κάνουμε σημαντική προσπάθεια με τη Δήμητρα σε αρκετά δύσκολες συνθήκες. Έχοντας δίπλα μας την Μαρία Τσιαρτσιάνη, τον Νίκο Γκιόση και τον Νόα Κιμπλ δουλεύουμε καθημερινά για να είμαστε σε μία κατάσταση που θα μας βοηθήσει στο Continental Cup. Η Ε.Ο.Ε. έχει παίξει σημαντικό ρόλο γιατί χωρίς αυτή θα ήταν ακόμα πιο δύσκολο το έργο μας. Το μπάτζετ που θέλει είναι πολύ μεγάλο και ίσως να ήταν ακατόρθωτο».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας