Η Ιλιόνη Κελεσίδη στο «ΦΩΣ»: Μια «θεά» με τσαμπουκά!

Απολαυστική συνέντευξη στο «ΦΩΣ» από την κεντρική βολεϊμπολίστρια Ιλιόνη Κελεσίδη, την οποία πήρε ο Ολυμπιακός από τον Παναθηναϊκό.

Η Ιλιόνη Κελεσίδη στο «ΦΩΣ»: Μια «θεά» με τσαμπουκά!

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Την είχα δει με τον Παναθηναϊκό και μου άρεσε. Όταν την πήρε ο Ολυμπιακός και μου είπε ο προπονητής του ότι πιστεύει πολύ σε αυτήν, ζήτησα συνέντευξή της. Από τις πρώτες κουβέντες μαζί της κατάλαβα κάτι, χωρίς να την ξέρω: είναι μαγκάκι! Η Ιλιόνη Κελεσίδη έχει μέταλλο για Ολυμπιακό. Μέσα στα πρώτα λεπτά το είχα καταλάβει. Διαβάστε τη συνέντευξη. Η εμφάνισή της δεν συνάδει με τον χαρακτήρα...

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 16/9/2020

Πώς άρχισες το βόλεϊ; Και τι πορεία έκανες μέχρι να φτάσεις τώρα στον Ολυμπιακό;

Ξεκίνησα στην Α' Γυμνασίου, στην Ένωση Γαλατσίου.

Πόσο ύψος είχες στην Α' Γυμνασίου; Η Ζακχαίου μού είχε πει ένα τρελό ύψος που είχε στα 12, δεν θυμάμαι ακριβώς πόσο.

Εγώ, μόλις τελείωσα τη ΣΤ' Δημοτικού, μέσα σε ένα καλοκαίρι πήρα 10 πόντους και ήμουν στην Α' Γυμνασίου 1,83! Είχε πλάκα.

Τα αγόρια σε πλησίαζαν;

Άκου να δεις ποια ήταν η σχέση μου με τα αγόρια. Από το δημοτικό σχολείο έως και το γυμνάσιο, που άρχισα το βόλεϊ, έπαιζα ποδόσφαιρο με τα αγόρια!

Τι θέση;

Ήθελα να γίνω τερματοφύλακας! Έκανα παρέα με τα αγόρια, αλλά το πρόβλημα ήταν ότι έπαιζα ξύλο με τα αγόρια...

Έλα, δική μου είσαι εσύ, σε κατάλαβα από χθες που κανονίσαμε τη συνέντευξη.

Δεν με πλησιάζανε καθόλου τα αγόρια στο θέμα που εννοείς. Είμαι και 1,90-1,91, διστάζουν.

Τσαμπουκάς είσαι;

Με αυτό που κάνω παθιάζομαι. Έχω και λίγο πιο μπάσα φωνή...

Δεν ακούγεσαι «γατούλα», ενώ είσαι γλυκιά εμφανισιακά.

Όχι, γενικά δεν το έχω στη ζωή μου, ούτε γατούλα ούτε γατάκι.

Εσύ συμφώνησες με τον Ολυμπιακό πριν από τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Γιαννακόπουλος...

Ναι, έτσι είναι.

Νιώθεις δικαίωση που ακολούθησε διάλυση του τμήματος; Έφυγαν πέντε από τον Παναθηναϊκό, πήρε και ο ΠΑΟΚ μερικές.

Κοίταξε. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν φανατικοί οπαδοί, όμως εμείς είμαστε αθλήτριες και κοιτάμε τι είναι καλύτερο για την καριέρα μας. Το είδα καθαρά επαγγελματικά για την εξέλιξή μου.

Είχες στόχο κάποτε να πας στον Ολυμπιακό;

Όταν μια ομάδα είναι πρωταθλήτρια τόσα χρόνια, πάντα ο στόχος σου είναι να πας στην ανώτερη ομάδα του πρωταθλήματος! Ήταν όνειρό μου να παίξω στην τοπ ομάδα του πρωταθλήματος! Δηλαδή στον Ολυμπιακό.

Σε διέκοψα εκεί που έλεγες πώς άρχισες το βόλεϊ. Πάμε πάλι να το πιάσουμε από εκεί και έχω κι άλλα να σε ρωτήσω μετά.

Πήγα πολύ μικρή στην Α2 στον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας, μετά στον Πορφύρα, όπου ανεβήκαμε στην πρώτη κατηγορία, και μετά δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό. Με αποκορύφωμα τη φετινή σεζόν, που τερματίσαμε στην τρίτη θέση όσο παίχτηκε βόλεϊ.

Πες μου την ηλικία σου. Ο προπονητής του Ολυμπιακού, ο Σαραντίτης, μου είπε ότι πιστεύει πολύ σε εσένα.

Την Τρίτη έκλεισα τα 23.

Πώς βλέπεις τις κεντρικές του Ολυμπιακού μετά τη φυγή των Λαμπρούση και Ζακχαίου; Ο προπονητής μού είπε ότι θα είναι 100% εντάξει η ομάδα με τη μεταγραφή σου και με τη μεταγραφή της Αργυρίου, και βέβαια με την παραμονή της Γιώτα.

Θεωρώ ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα. Η ομάδα παραμένει δυνατή. Και στις θέσεις των κεντρικών θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Τα θεωρώ τιμητικά αυτά που είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού. Και με πολλή προπόνηση πιστεύω ότι θα τον δικαιώσω.

Είχες μιλήσει μαζί του για τη μεταγραφή σου;

Όχι. Τον γνωρίζω βέβαια τον άνθρωπο, επειδή τον έχω δει πολλές φορές στα γήπεδα.

Έχεις κάποια φίλη από τις νέες σου συμπαίκτριες στον Ολυμπιακό;

Όχι. Ξέρω ότι είναι εξαιρετικές, τις γνωρίζω μέσα από τα γήπεδα.

Ποια παίκτρια του Ολυμπιακού θαύμαζες λίγο περισσότερο;

Τη Γιώτα! Είναι η θέση που παίζω. Από μικρή την παρατηρώ στην τηλεόραση και στο γήπεδο. Πάντα τη θεωρούσα απίστευτη κεντρική! Θέλω πολύ μια μέρα να μπορέσω να φτάσω στο επίπεδό της.

Είναι και καλό παιδί.

Μου βγάζει κάτι πολύ ωραίο η Κατερίνα Γιώτα. Επίσης θαυμάζω και τη Χριστοδούλου. Η κοπέλα είναι μαγική μέσα στο γήπεδο. Με έχει δυσκολέψει πολλές φορές ως αντίπαλος.

Από τον Παναθηναϊκό έφυγε και ο καλός προπονητής που είχατε, ο Καμπερίδης. Πες μου για αυτόν.

Για εμένα ο κύριος Καμπερίδης ήταν ένα πολύ σημαντικό μέρος της εξέλιξής μου στον Παναθηναϊκό και τον ευχαριστώ πολύ. Γι' αυτό είχαμε αυτή την άνοδο με τον Παναθηναϊκό μαζί του.

Νιώθεις άγχος για τον Ολυμπιακό;

Είναι το δημιουργικό άγχος. Διότι είναι νέο ξεκίνημα και στην κορυφαία ομάδα. Είμαι όμως αρκετά ώριμη πλέον. Πιστεύω ότι θα ανταποκριθώ στις απαιτήσεις του Ολυμπιακού και θα δικαιώσω τους ανθρώπους του για την εμπιστοσύνη.

Ποιο είναι το ατού σου; Και πού θέλεις περισσότερη δουλειά;

Το ατού μου είναι η επίθεση. Εκεί παθιάζομαι περισσότερο. Βελτίωση θεωρώ ότι χρειάζομαι στο μπλοκ. Με τη δουλειά φτιάχνεται.

Με τον Παναγιώτη Κελεσίδη έχεις συγγένεια;

Όχι. Όμως ο πατέρας μου ήταν ο Ηλίας Κελεσίδης που δεν είναι πια εν ζωή. Ήταν μεγάλος ποδηλάτης, με πρωταθλήματα και διακρίσεις.

Τακούνια φοράς όταν βγαίνεις έξω; Η Χίπε μού είχε απαντήσει «ναι». Και είχε παράπονο που δεν της μιλάνε οι Έλληνες άντρες...

Λογικό (γελάει)! Όχι, δεν βάζω τακούνια. Είμαι ήδη πολύ ψηλή για να βάλω και τακούνι. Το θεωρώ λίγο υπερβολικό να σκάσω μύτη κάπου με τακούνια. Ήδη με το ύψος μου όταν μπω κάπου τραβάω την προσοχή και κοιτάνε περίεργα...

Το «Ιλιόνη» γιατί σου το έδωσαν για όνομα;

Τα ρωτάς όλα, ε;

Ήταν της γιαγιάς σου;

Όχι. Η μητέρα μου έψαχνε να βρει ένα όνομα για εμένα ξεχωριστό. Πήρε μια εγκυκλοπαίδεια και έψαχνε. Είδε το «Ιλιόνη» και διάβασε ότι ήταν κόρη του βασιλιά Πριάμου της Τροίας. Της έκανε εντύπωση.

Γιορτάζεις;

Όχι, δεν έχω γιορτή.

Σπουδάζεις;

Είμαι φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Σε τι;

Οινολογία. Επίσης έχω σπουδάσει σε ιδιωτική σχολή ΙΕΚ φυσικοθεραπεία.

Χόμπι;

Πιλάτες τα καλοκαίρια, η κουμπάρα μου το έχει σπουδάσει και την ακολουθώ. Και ταξίδια στο εξωτερικό για εμπειρίες και άλλες κουλτούρες.