Κατερίνα Γιώτα στο «ΦΩΣ»: «Η επιλογή μου ήταν να μείνω στην οικογένειά μου»

Η Κατερίνα Γιώτα είναι μία από τις σημαίες της ομάδας. Αποφάσισε να μείνει στον Ολυμπιακό και για να τον στηρίξει στη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Είχε καλύτερες προτάσεις, αλλά δεν θέλει να το λέει. Δεν θέλει να το παίζει ήρωας. Είναι χαμηλών τόνων.

Κατερίνα Γιώτα στο «ΦΩΣ»: «Η επιλογή μου ήταν να μείνω στην οικογένειά μου»

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Εδώ να πω ότι η συνέντευξη που είχα κάνει με τη Θύρα 7 Χίου, που έδωσαν 10.000 ευρώ για να πάρουν κάρτες και να ενισχύσουν τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, όπως μου είπαν από τον σύνδεσμο βοήθησε. Διότι όχι μόνο δεν θα χάσουν τα λεφτά που έδωσαν, αλλά η ανταπόκριση από τους Χιώτες είναι τέτοια που πλησιάζουν τα 15.000 ευρώ και θα στείλει ο Ολυμπιακός και άλλες κάρτες μέλους και φιλάθλου στο νησί!

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 26/6/2020

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Σπύρος Σαραντίτης, μου είπε ότι φέτος θα δούμε την καλύτερη Γιώτα που είδαμε ποτέ. Πιστεύεις ότι από Σεπτέμβριο θα έχεις επανέλθει όπως ήσουν πριν από τον σοβαρό τραυματισμό; Μου είχες δώσει μια συγκλονιστική συνέντευξη για τον τραυματισμό, μην ξαναπούμε τα ίδια.

Έχουμε κάνει τόσες συνεντεύξεις που είναι δύσκολο να μην ξαναπούμε τα ίδια (γελάει).

Δεν θα ξαναπούμε ίδια.

Η πρώτη συνέντευξη που σου είχα δώσει ήταν την πρώτη μου χρονιά στον Ολυμπιακό, όταν ήμουν 22-23 χρόνων! Πώς περνάνε τα χρόνια...

Ε, καλά, δεν σε πήρανε και τα χρόνια. Πόσο είσαι;

Αυτές τις μέρες έκλεισα τα 30.

Πες μου λοιπόν γι’ αυτό που δήλωσε ο προπονητής σου.

Από το στόμα του και στου Θεού το αυτί! Μακάρι. Όλοι αυτό θέλουμε.

Σε τι ψυχολογική κατάσταση είσαι;

Είμαι καλά και ανυπομονώ να αρχίσουμε με την ομάδα! Κάνω γυμναστική, αλλά το διάστημα της καραντίνας ήταν δύσκολο, για όλο τον κόσμο δύσκολο, ακόμα πιο πολύ για εμένα γιατί είχα αρχίσει να βρίσκω τα πατήματά μου.

Πήρες κιλά στην καραντίνα;

Δεν θα πω ψέματα, τα πήραμε τα κιλά μας. Μυϊκός όγκος χάθηκε. Αλλά ήταν λίγες οι επιλογές στην καραντίνα, το φαγητό ήταν μία από αυτές.

Τι θα κάνεις το καλοκαίρι;

Γυμναστική και λίγες διακοπές -μόνο τριήμερα, σε συγγενείς και φίλους. Ο κορονοϊός μάς έκανε να βρούμε φίλους που είχαμε να δούμε καιρό.

Η Ιλιόνη Κελεσίδη, που πήρε ο Ολυμπιακός από τον Παναθηναϊκό, μου είπε ύμνους για εσένα. Την είχες προσέξει ως παίκτρια;

Ναι, την είχα προσέξει. Είναι πολύ ψηλή, είναι νέα, είναι πολλά υποσχόμενη. Χρειάζεται να πάρει παιχνίδια για άλλη μια χρονιά. Το μέλλον τής ανήκει. Με πολλή δουλειά.

Μου είπε ότι το ατού της είναι η επίθεση, αλλά θέλει δουλειά στο μπλοκ. Φτιάχνεται το μπλοκ;

Χρειάζεται να έχεις μία αίσθηση στο μπλοκ, αλλά όλα μαθαίνονται. Ελπίζω να μπορέσω να τη βοηθήσω.

Μετρά το ύψος στην κεντρική; Η Κελεσίδη είναι 1,91, εσύ είσαι 1,84...

Μετρά, αλλά από ένα σημείο και μετά δεν φτάνει μόνο αυτό. Το μπλοκ θέλει ύψος αλλά θέλει και σωστό τάιμινγκ και να βάζεις τα χέρια σωστά.

Εσύ ήσουν από μικρή καλή στο μπλοκ;

Ναι, αλλά ποτέ δεν ήμουν το τρομερό ταλέντο. Ό,τι ήρθε, έγινε μέσα από δουλειά, μέσα από καλές συμπαίκτριες και καλούς προπονητές.

Σκέφτηκες κάποια στιγμή ότι η ομάδα διαλύεται;

Όλοι περάσαμε δύσκολα και υπήρχε μια αβεβαιότητα λόγω της πανδημίας. Όπως όλοι οι άνθρωποι στις δουλειές τους. Αλλά είχα καλή επικοινωνία με την ομάδα και όλα πήγαν καλά.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μού είπε ότι ο ΠΑΟΚ έδινε περισσότερα σε σένα και στη Χριστοδούλου. Ισχύει;

Δεν θα ήθελα να μπω σε συζήτηση για χρήματα. Δεν θέλω να μιλάω για άλλες ομάδες. Έκανα την επιλογή μου να μείνω στον Ολυμπιακό που είμαι 7 χρόνια και είναι οικογένειά μου. Δεν θέλω να μιλήσω ούτε για ΠΑΟΚ ούτε για ομάδες από το εξωτερικό ούτε για άλλες ελληνικές ομάδες.

Υπήρχε κι άλλη πρόταση από εδώ εκτός του ΠΑΟΚ;

Ναι, υπήρχε. Μιλάμε για τον κορμό του Ολυμπιακού και είναι φυσικό να θέλουν οι ανταγωνιστές του να πάρουν όχι μόνο καλές παίκτριες, αλλά και να αποδυναμώσουν τη Νο 1 ομάδα τα τελευταία χρόνια.

Για ποιο λόγο έμεινες στον Ολυμπιακό;

Κάναμε μία πολύ ωραία συζήτηση με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, με τη διοίκηση. Είμαι πολλά χρόνια εδώ, υπάρχει οικειότητα, μου ήταν πολύ δύσκολο να αποχωριστώ όλο αυτό. Γνωρίζω τις συμπαίκτριές μου χρόνια, γνωρίζω τους ανθρώπους που εργάζονται στον σύλλογο, τους φιλάθλους που έρχονται στο γήπεδο, ήθελα να είμαι εδώ. Αγαπώ την ομάδα μου. Και ήθελα να βοηθήσω σε όλο αυτό με την πανδημία. Νιώθω ωραία εδώ.

Ο αποχωρισμός με τη Λαμπρούση είναι δύσκολος;

Με την Τζίνα ήμασταν συμπαίκτριες τα τελευταία 12 χρόνια! Όχι μόνο στον Ολυμπιακό, αλλά και στον Ηρακλή Κηφισιάς. Οι πορείες μας ήταν παράλληλες. Ξέραμε η μία την άλλη με κλειστά μάτια, πού μπορούσε να βοηθήσει η μία την άλλη. Είμαι όμως χαρούμενη για εκείνη που της δίνεται η δυνατότητα να κυνηγήσει το όνειρό της στο εξωτερικό. Είμαι σίγουρη ότι θα πάει καλά, όπως και η Ζακχαίου.

Δεν έβαλες τα χρήματα πάνω απ’ όλα.

Όχι φυσικά. Και δεν θεωρώ ότι οι αθλητές λειτουργούν έτσι.

Τι γνώμη έχεις για τον διάδοχο του Κοβάσεβιτς;

Τον Σπύρο τον γνωρίζω όλα τα χρόνια που είμαι στον Ολυμπιακό. Είναι πολύ καλός και ξέρει την ομάδα. Καλύτερη επιλογή αυτός, παρά οποιοσδήποτε άλλος. Ήταν ασίσταντ του Κοβάσεβιτς, ήταν ασίσταντ και πριν από τον Κοβάσεβιτς.

Είδες που όσα λέμε δεν τα έχουμε ξαναπεί; Έως πότε θες να παίζεις;

Όσο μου αρέσει το παιχνίδι και όσο μπορώ να το στηρίζω. Διψάω για βόλεϊ. Τη μία ο τραυματισμός, την άλλη ο κορονοϊός, θέλω να πιάσω την μπάλα στα χέρια μου.

Με τη Χριστοδούλου θα φεύγατε μαζί ή θα μένατε μαζί; Κάπως έτσι ήταν οι πιθανότητες;

Λόγω της φιλίας μας τόσα χρόνια, οι περισσότερες πιθανότητες ήταν να γίνει έτσι. Πάμε πακέτο (γελάει). Είναι δύσκολο να αποχωριστούμε η μία την άλλη.

Είδες ένα σύνδεσμο της Θύρας 7 στη Χίο, που έδωσαν 10.000 ευρώ στον Ολυμπιακό για κάρτες;

Τρομεροί! Μέσα στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, πρέπει όλοι να στηρίζουμε την ομάδα μας. Οι αθλητές και αθλήτριες με την κατάκτηση τίτλων, και ο κόσμος με τις κάρτες. Αυτές κρατάνε ζωντανό τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό. Να ξέρεις, στη Χίο μάς είχαν φιλοξενήσει στον σύνδεσμο, τραγουδούσαν συνθήματα, χορεύανε, το θυμάμαι σαν τώρα. Είχαμε πάει εκεί μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου και γινόταν χαμός. Η Χίπε ενθουσιάστηκε! Περάσαμε πολύ ωραία.

Άλλη σημαντική παίκτρια η Χίπε, που έμεινε μαζί με εσένα, τη Χριστοδούλου και την Κονόμι...

Η Χίπε είναι δικό μας παιδί, αγαπά πολύ την Ελλάδα και την ομάδα ~και το δείχνει. Αφού και τα καλοκαίρια εδώ τα περνάει πια!

Ξέρεις ποιο είναι το αγαπημένο της νησί;

Η Πάρος.

Μου έχουν πει μέσα από την ομάδα ότι αν δεν γινόταν η καραντίνα πηγαίνατε φουλ για ευρωπαϊκό τελικό.

Ειλικρινά είχαμε πολύ δυνατή ομάδα φέτος, ήταν στην καλύτερη κατάσταση ο Ολυμπιακός. Ήμουν σίγουρη ότι θα πηγαίναμε στον τελικό και μετά εκεί ήταν 50%-50% να το ξαναπάρουμε. Χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία φέτος. Βέβαια πάνω από όλα η υγεία των ανθρώπων. Αλλά ήταν κρίμα για την ομάδα μας.

Ήξερες ότι θα έμεναν οι άλλες;

Ναι, το ήξερα. Έμεινα λοιπόν και για το παρεάκι. Είμαστε πολλά χρόνια μαζί, έχουμε δεθεί με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και μεταξύ μας. Δεν ήθελα να φύγω από την ομάδα μου.