Βόλεϊ, το πιο επικίνδυνο άθλημα μετάδοσης του κορονοϊού: Σενάριο επιστημονικής φαντασίας!

Μόλις πριν από λίγες μέρες, κυκλοφόρησε μια είδηση που ήθελε έρευνα του Πολυτεχνείου του Τορίνο να αναδεικνύει το βόλεϊ, ως το πιο επικίνδυνο άθλημα για την μετάδοση του κορονοϊού!

Βόλεϊ, το πιο επικίνδυνο άθλημα μετάδοσης του κορονοϊού: Σενάριο επιστημονικής φαντασίας!

Μόλις πριν από λίγες μέρες, κυκλοφόρησε μια είδηση που ήθελε έρευνα του Πολυτεχνείου του Τορίνο να αναδεικνύει το βόλεϊ, ως το πιο επικίνδυνο άθλημα για την μετάδοση του κορονοϊού!

Όπως φαίνεται, τα όσα γράφτηκαν και ακούστηκαν όλες αυτές τις μέρες για την περίφημη έρευνα, ήταν ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Τίποτα δεν ισχύει και το βόλεϊ δεν είναι το πιο επικίνδυνο άθλημα για την μετάδοση του ιού.

Η υποτιθέμενη σοβαρή έρευνα που είχε κάνει τεράστιες προσωπικότητες του αθλήματος, όπως ο θρύλος του αθλήματος, Χούλιο Βελάσκο να βγουν από τα ρούχα τους, κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος.

Κορονοϊός: Τα πιο επικίνδυνα και τα πιο ασφαλή αθλήματα

Η τελική έκθεση των 404 σελίδων του Πολυτεχνείου του Τορίνο, με τίτλο «Ο αθλητισμός ξεκινάει ξανά με ασφάλεια», που παρουσίασε η Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή, και δόθηκε επίσημα στην δημοσιότητα, καταρρίπτει κάθε ισχυρισμό της περίφημης «έγκυρης έκθεσης» που είχε γραφτεί στον παγκόσμιο Τύπο, και στα διάφορα σάιτ, για την επικινδυνότητα του αθλήματος, και μάλιστα το «αθωώνουν» πανηγυρικά.

Χούλιο Βελάσκο: Έξαλλος για την ανάδειξη του βόλεϊ ως του πιο επικίνδυνου αθλήματος!

Οι βαθμολογίες του σχετικού πίνακα για την επικινδυνότητα κάθε αθλήματος αναφορικά με την διασπορά του κορονοϊού που αρχικά είχαν προκαλέσει την οργή, και οι οποίες συμπεριλήφθηκαν στην τελική έκθεση, ήταν οι επιστημονικά σωστές που έδειξαν ξεκάθαρα την αλήθεια.

Το βόλεϊ μάλιστα είναι από τα ασφαλέστερα αθλήματα και πολύ πιο πίσω από το μπάσκετ και τα 800 μέτρα στο στίβο που είναι τα αθλήματα που βρίσκονται στην κορυφή της επικινδυνότητας.

Τέλος να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι του Τορίνο υποστήριξαν, ότι όσα βγήκαν προς τα έξω τις προηγούμενες μέρες και κυρίως σε βάρος του βόλεϊ, ήταν μια ψεύτικη διαρροή πληροφοριών που είχαν σαν σκοπό να «τορπιλίσουν» την έρευνα του Πολυτεχνείου, και να την παρουσιάσουν ως αναξιόπιστη!