Ευκαιρία για κάθαρση της Volley League ανδρών και δημιουργία Pre League

Τα πρωταθλήματα πάγωσαν και η Volley League, που νοσεί εδώ και καιρό, έχει τη μεγάλη ευκαιρία να καθαρθεί για να έχει μακροζωία, αφού το υπάρχον μοντέλο με ρουσφέτια και μεροληψία έχει αποτύχει παταγωδώς. Επιτακτική ανάγκη η δημιουργία Pre League ανδρών.

 Ευκαιρία για κάθαρση της Volley League ανδρών και δημιουργία Pre League

Όλοι γνώριζαν από την αρχή του πρωταθλήματος ότι τα προβλήματα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, του Ηρακλή και της ΑΕΚ ήταν δισεπίλυτα, αλλά η χρόνια συντεχνιακή πολιτική της ΕΣΑΠ, με την αναχρονιστική αναγκαιότητα των ιστορικών σωματείων και των κλαμπ που έχουν κόσμο από πίσω τους, κράτησε τα... σάπια μήλα στο καλάθι. Ευτυχώς η ΑΕΚ αυτοεξορίστηκε και το πρόβλημα μειώθηκε.

Στο επαγγελματικό πρωτάθλημα πρέπει να παίζουν μόνο υγιείς οικονομικά ομάδες και αυτό πρέπει να είναι το μοναδικό κριτήριο συμμετοχής. Τι να τις κάνουμε τις ιστορικές ομάδες ή τις ομάδες που έχουν χιλιάδες οπαδούς από πίσω, αν είναι γνωστό τοις πάσι ότι θα σκάσουν οικονομικά και θα βαρέσουν κανόνια;

Αν όμως υπάρχει ένας προθάλαμος και σταματήσει η ΕΣΑΠ να είναι παρεάκι με κοινά μικροσυμφέροντα, τότε τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Αρκεί να απομακρυνθούν και οι παράγοντες που συντηρούσαν αυτή την πολιτική και πολλές φορές έβαζαν το προσωπικό συμφέρον τους πάνω απ' όλα.

Αν υπάρξει Pre League, όπως και στις γυναίκες, τότε θα γίνει γενναίο ξεσκαρτάρισμα και στη μεγάλη κατηγορία θα μπει φρέσκο αίμα και παράγοντες που βάζουν πάνω απ' όλα το βόλεϊ παρά τα σωματειακά και τα ατομικά συμφέροντα. Να γίνει ανανέωση και στα πρόσωπα που έφεραν το επαγγελματικό βόλεϊ σε αυτή τη δεινή κατάσταση. Ακόμη και τα υπάρχοντα σωματεία να αντικαταστήσουν τους υπάρχοντες με νέους, αν δεν εργάζονται για το καλό του βόλεϊ.

Όταν συσταθεί του χρόνου η Pre League θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα ακόμη κι αν έχει 8 συμμετοχές. Όταν μια ομάδα βγάλει με επιτυχία ένα δύσκολο πρωτάθλημα με μετακινήσεις σε όλη την Ελλάδα, θα είναι πιο εύκολη και η προσαρμογή της στο μεγάλο πρωτάθλημα. Ενώ τώρα δεν γίνεται σωστή εκτίμηση των οικονομικών δυνατοτήτων ενός κλαμπ όταν παίζει μόνο στον Βορρά ή μόνο στον Νότο.

Και η ΕΟΠΕ, που θα έχει την εποπτεία του πρωταθλήματος, να βάλει πιο αυστηρό οικονομικό πλαίσιο και να μη μαθαίνουμε την τελευταία μέρα ποια σωματεία πληρούν τις προϋποθέσεις. Οι δικαιολογίες ότι για όλα φταίει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι φτηνές για κάποιους διοικούντες και στελέχη της ΕΣΑΠ που βολεύονται. Καιρός να ξεβολευτούν...

ΥΓ: Ευτυχώς με ψήφους 6-4 δεν πέρασε η πρόταση να τελειώσει το πρωτάθλημα με αγωνιστικές την προπερασμένη Τετάρτη και το προπερασμένο Σάββατο, την ώρα που όλοι κατέβαζαν ρολά.