Με κορονοϊό και ο κορυφαίος βολεϊμπολίστας στον κόσμο (pic)

Ο κορυφαίος παίκτης βόλεϊ στον κόσμο, Έρβιν Ενγκαπέθ διαγνώστηκε με κορονοϊό.

Με κορονοϊό και ο κορυφαίος βολεϊμπολίστας στον κόσμο (pic)

Ο κορονοϊός προσβάλει αδιακρίτως. Τις τελευταίες μέρες έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα αρκετών αθλητών που έχουν διαγνωστεί με τον ιό. Τελευταίο στη λίστα ήρθε να προστεθεί αυτό του Έρβιν Ενγκαπέθ.

Ο Ενγκαπέθ ο οποίος αγωνίζεται στη Ζενίτ Καζάν, μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του ρωσικού πρωταθλήματος πήγε στην πατρίδα του, τη Γαλλία όπου πέρασε αρκετές μέρες.

Επιστρέφοντας στην ομάδα του διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός στον ιό. Το γεγονός επιβεβαίωσε και η ομάδα του Καζάν αλλά και ο ίδιος μέσω ανάρτησής του στο instagram.

«Εξετάστηκα για covid19 και βρέθηκα θετικός πριν από μία εβδομάδα. Το δυσκολότερο κομμάτι είναι πλέον πίσω μου, περνώντας τρεις περίπλοκες μέρες αλλά τώρα πέρασε αφού θα βγω από το νοσοκομείο σε μία εβδομάδα. Όλοι εσείς μείνετε σπίτι, δε συμβαίνει μόνο στους άλλους» έγραψε ο Γάλλος ακραίος.

Με την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου στη Ρωσία στις 8 Μαρτίου, ο Νγκαπέ ταξίδεψε για λίγες ημέρες στη Γαλλία. Το πρωί της 12ης Μαρτίου που επέστρεψε στη Ρωσία ο Νγκαπέ δεν αισθανόταν καλά, απουσίασε από τη προπόνηση της Ζενίτ και μετά από συνεννόηση με τους γιατρούς του τόνισαν να μείνει μακριά από τους συμπαίκτες του. Στη συνέχεια μετέβη σε νοσοκομείο του Καζάν, υποβλήθηκε στην εξέταση του COVID-19 και βρέθηκε θετικός. Ο Γάλλος ακραίος της Ζενίτ Καζάν βρίσκεται στο νοσοκομείο, είναι καλά στην υγεία του και αναμένεται να πάρει εξιτήριο στις 26 Μαρτίου.

«Δεν ήρθε σε επαφή με κανένα μέλος της Ζενίτ Καζάν ο Νγκαπέ»

Στην επίσημη τοποθέτηση της Ζενίτ Καζάν έκανε δηλώσεις ο εκτελεστικός διευθυντής της Όλεγκ Μπριζγκάλοφ και ανέφερε όλη την διαδικασία που έκαναν οι πρωταθλητές Ρωσίας. «Με την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου δώσαμε λίγες μέρες άδειας στους αθλητές μας, στην οποία ο αθλητής μας Έρβιν Νγκαπέ πήγε στη πατρίδα του στη Γαλλία. Το πρωί που επέστρεψε μίλησε με τον γιατρό της ομάδας και του ανέφερε ότι κρύωσε. Ο γιατρός του επέβαλε να κάτσει σπίτι του και να μην βρεθεί με κανενάν. Ειδικό ασθενοφόρο πήρε και τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου παραμένει ακόμα σε καλή κατάσταση. Να τονιστεί ότι δεν ήρθε σε επαφή με κανένα μέλος της ομάδας μας. Ευχόμαστε στον Έρβιν να επιστρέψει γρήγορα κοντά μας».

Δείτε την ανάρτηση του Ενγκαπέθ.