Οι 6 αλλαγές του Μουνιόθ, η Λέσχη Καπνιστών του ΠΑΟ

Το 2020 θα είναι μια χρονιά όλο εκπλήξεις και ανατροπές, το ελληνικό βόλεϊ έχει πιάσει πάτο, χωρίς τηλεόραση, χωρίς χορηγούς, αλλά πορεύεται αγέρωχο προς τον γκρεμό, με πολλά ευτράπελα και αποκαλύψεις.

Οι 6 αλλαγές του Μουνιόθ, η Λέσχη Καπνιστών του ΠΑΟ

Οι παίκτριες του ΠΑΟΚ επιστρέφουν στην Πυλαία μετά τις 33 ημέρες ρεπό που έδωσε ο προπονητής τους Μίχαλ Μάσεκ επειδή έπαιξαν πολλά τάι μπρέικ, αλλά τα έχασαν όλα, προκειμένου να καθαρίσει το μυαλό τους. Τις αναλύει το σύστημα του 2020, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται να προηγείται 8-17 ο ΠΑΟΚ για να μην αποπροσανατολίζεται η ομάδα και χάνει τον στόχο της. Και προσθέτει «αν ξανασυμβεί, θα σας πετάξω στον πάγκο», για να του απαντήσουν με ένα στόμα, μια φωνή οι Χαντάβα - Αλμπουκέρκι «μα αυτό έκανες και στο ματς με τον Ολυμπιακό κόουτς και χάσαμε 3-1».

To πρωτάθλημα της Βόλεϊ Λιγκ τελειώνει κουτσά στραβά και ο Παντελής Ταρνατώρος που έχει πλέον 3 ομάδες, τον Ολυμπιακό, τον Μίλωνα και τον Παμβοχαϊκό, βάζει νέους όρους στις ομάδες για να πάρουν άδεια συμμετοχής από την επιτροπή της ΕΣΑΠ, όπου ως γνωστόν προΐσταται ο πολυπράγμων Χρήστος Ηλιάδης. Για να παίξουν λοιπόν οι ομάδες στο πρωτάθλημα πρέπει να μένουν στα ξενοδοχεία του, στην Αθήνα, στο Βραχάτι, στη Μίκρα, ενώ ετοιμάζει κι ένα στη Βέροια για το… καλό του επαγγελματικού βόλεϊ. Η Λίγκα εξάλλου μετακομίζει στο «Κοράλ», για να μην πληρώνουν ενοίκια, αφού έτσι κι αλλιώς εκεί γίνονται όλες οι εκδηλώσεις, κληρώσεις, συνεντεύξεις , ημερίδες, παράτες κ.λπ.

Οι μούντζες του Αχιλλέα Τζήκα

Μετονομάζει και το πρωτάθλημα «Βόλεϊ Λιγκ, Παντελής Ταρνατώρος», χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Ακόμη και ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ Κώστας Παισιάδης δεν εκφράζει αντίρρηση, κάτι που προκαλεί την αντίδραση του Αντώνη Τσαλοπούλου, που τον ανακαλεί. Διορίζει τον Αχιλλέα Τζήκα που στην πρώτη συνεδρίαση διαφωνεί, σηκώνεται όρθιος και αρχίσει να τους μουντζώνει όλους κατά ριπάς. Του έμεινε από τα γεγονότα της Μίκρας και όπως αποκαλύπτει η γυναίκα του Κατερίνα Γιαννακοπούλου, μερικές φορές υπνοβατεί, σηκώνεται από το κρεβάτι και αρχίζει να μουντζώνει, προς την πλευρά της Μίκρας. Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ δεν πτοείται και προσεταιρίζεται το νέο αφεντικό του Φοίνικα Πάνο Ξενοκώστα, για να φτιάξει ξενοδοχείο στο Νεώριο της Ερμούπολης, τη μόνη πόλη-έδρα της Βόλεϊ Λιγκ που δεν έχει αλώσει…

Τελικά νέα προβλήματα προκύπτουν στη συγκρότηση της Λίγκας και βγαίνει μια νέα προκήρυξη-μνημείο, που μηχανεύονται οι Ταρνατώρος-Ηλιάδης. Τύφλα να είχε η περσινή, αφού προβλέπει πως θα γίνει το πρωτάθλημα ακόμη κι αν θα μείνει μια ομάδα. Σε αυτήν την περίπτωση θα παίζουν βασικοί-αναπληρωματικοί και θα δείχνουν τα ματς live streaming, αφού η ΕΡΤ είχε κόψει από το 2019 τις μεταδόσεις και έδειχνε επαναλήψεις η ΕΡΤ Sports αγώνες μπάσκετ.

Λέσχη καπνιστών ο Άγιος Θωμάς

Ο Παναθηναϊκός κρατάει ως έδρα το κλειστό του Αγίου Θωμά και με ευρηματικό τρόπο παίρνει άδεια ως λέσχη καπνιστών, προκειμένου να γεμίζει με χαρμάνηδες που δεν μπορούν να καπνίζουν σε καφέ και εστιατόρια. Καταφέρνει μάλιστα να πάρει άδεια και για άναμμα καπνογόνων και δακρυγόνων, προκειμένου να μην τιμωρείται. Αντιδρά ο Ολυμπιακός κι επειδή η ΕΣΑΠ δεν θέλει να κακοκαρδίσει κανένα μέλος της επιτρέπει τη λειτουργία του γυμναστηρίου και επιβάλλει τις φιλοξενούμενες ομάδες να αγωνίζονται με αντιασφυξιογόνες μάσκες. Οι γηπεδούχοι παίζουν χωρίς προφύλαξη γιατί έχουν συνηθίσει, κάτι που καταγγέλλουν ο Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος και ο Παναγιώτης Πελεκούδας με δηλώσεις «δεν είναι δυνατόν να έχουν παράπονα οι αντίπαλοι, μπροστά στο ευγενικό κοινό μας που πρέπει να πάρει βραβείο fair play; Όσον αφορά τα φτυσίματα στους παίκτες που κάνουν σερβίς, υπάρχει παρεξήγηση. Τους φτύνουν για να μην τους ματιάσουν». Η ΕΣΑΠ δίνει δίκιο και στον Ολυμπιακό, αλλά και στον Παναθηναϊκό, σύμφωνα με την προσφιλή τακτική της, αφού δεν θέλει να κακοκαρδίσει κανέναν από το παρεάκι…

Ο Μουνιόθ κάνει 6 αλλαγές με το «καλημέρα»

Τελικός με τον ΠΑΟΚ και ο Φερνάντο Μουνιόθ πρωτοτυπεί. Δεν κάνει ούτε μια φορά τη διπλή αλλαγή Φίνγκερ-Τερβαπόρτι με Ασπιώτη-Στιβαχτή και μπερδεύει τον Δεληκώστα, που δεν ξέρει τι να κάνει. Με το τέλος του αγώνα κάνει ένσταση υποστηρίζοντας «αυτό δεν είναι βόλεϊ, είναι κάτι άλλο. Ολυμπιακός χωρίς διπλή αλλαγή, δεν είναι Ολυμπιακός». Για να του απαντήσει ο Γιώργος Πετρέας «άσε με να μιλήσω, δεν ξέρεις τους κανονισμούς». Ο Δεληκώστας τον διακόπτει 1.234 φορές, αλλά ο Καλαματιανός δεν το βάζει κάτω και αποκαλύπτει ότι η διοίκηση απαγόρευσε στον Ισπανό τη διπλή αλλαγή και του επέβαλε μάλιστα να ξεκινά με τους αναπληρωματικούς και μετά το πρώτο σερβίς να τους αλλάζει και τους 6 για να μην έχει περιθώρια αλλαγών και μπερδεύει την ομάδα. Για αντάλλαγμα επέτρεψε στον Μουνιόθ να διαμαρτύρεται ακόμη κι όταν οι διαιτητές σφυρίζουν υπέρ του Ολυμπιακού για να έχει κάτι να ασχολείται, προκειμένου να αφήσει την ομάδα ήσυχη.

Ο Παγκόσμιος Σύλλογος Επαγγελματιών Πετοσφαιριστών αιφνιδιάζει τους πάντες και ανακηρύσσει επίτιμο πρόεδρο τον Αντώνη Τσαλόπουλο γιατί τα τελευταία χρόνια παίκτες των 20.000 ευρώ, τους πληρώνει 180.000 και 120.000 ευρώ, ενώ και οι ξένες ομοσπονδίες ευχαριστούν τον ΠΑΟΚ που πληρώνει κάθε χρόνο 8 πενταπλούν, αντί 4 όπως τα υπόλοιπα κλαμπ. O ΠΣΕΠ στέλνει ποσοστό στον ΠΑΣΑΠ και οι Έλληνες Πετοσφαιριστές τούς ευχαριστούν γιατί ο Τσαλόπουλος ακριβοπληρώνει τους ξένους και παίρνει κοψοχρονιά τους Έλληνες. Η επιτροπή απονέμει το χρυσό βατόμουρο στον Γιάννη Σταμπεδάκη, τον μοναδικό παράγοντα στον κόσμο, που μπήκε σε ένα κλαμπ, τον Παμβοχαϊκό, με σωστή διαχείριση ξεχρέωσε τα πάντα, αλλά δεν είναι πλέον στο ΔΣ, αφού μπήκαν... νέα πρόσωπα.

Μετά τον Αρμενάκη, εξάλλου, πάνε στην Πυλαία και οι Σωτήρης Αμαριανάκης, Μιχάλης Τριανταφυλλίδης, δηλωμένοι ΠΑΟΚτσήδες, και ο ΠΑΟΚ κατακτά περίπατο το πρωτάθλημα. Των παλαιμάχων… Στα πλέι οφ ο «Δικέφαλος» βάζει στην παρτίδα το μεγάλο όπλο του. Δηλώνει το Βιεϊρίνια στο φύλλο αγώνα και με εκπληκτικά μπλοκ και πάσες λύνει το πρόβλημα της ομάδας, αφού ο Δεληκώστας είδε το ταλέντο του στο ματς με τη Λαμία και με κρυφές προπονήσεις βελτίωσε την τεχνική του, προκειμένου να μη βλέπουν οι διαιτητές το χέρι του στην μπάλα. Λες και χρειαζόταν. Ούτε το VAR ανακαλύπτει πλέον τις παραβάσεις του ΠΑΟΚ, ενώ ανακαλύπτει από το πουθενά του Ολυμπιακού.

Η ΕΡΤ καλύπτει ένα σετ από το πρωτάθλημα γυναικών

Στην ΕΟΠΕ σφάζουν αρνιά από τη χαρά τους γιατί κατάφεραν να δείξει η ΕΡΤ ένα σετ από τον τελικό των πλέι οφ γυναικών. Με μια μόνο προϋπόθεση, να παιχθεί τάι μπρέικ στον Ρέντη ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον ΑΟ Θήρας. Ο Γιώργος Καραμπέτσος στέλνει τον Νεκτάριο Χαλβατζή -ποιον άλλον;- να το μεταφέρει στις δυο ομάδες που βρίσκονται σε απόγνωση, αφού όλη τη χρονιά δεν τους έδειξε ποτέ η τηλεόραση. Mπράνκο Κοβάτσεβιτς και Μπράνκο Γκάιτς κάνουν την καρδιά τους πέτρα και συμφωνούν να παιχθεί όλη η χρονιά στο τάι μπρέικ, προκειμένου να μάθουν οι τηλεθεατές ότι υπάρχει και πρωτάθλημα βόλεϊ γυναικών. Φτάνουν στο 2-2, αλλά εκείνη την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνει τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης και η μετάδοση διακόπτεται στο 1-1!

Στον αγώνα Πανιώνιος-Άρτεμις Κορυδαλλού, ο γιατρός δεν εμφανίζεται και η ομάδα της Νέας Σμύρνης απειλείται με δεύτερο μηδενισμό και υποβιβασμό. Άδικα ο Χρυσοχόου προσπαθεί να πείσει τους διαιτητές να περιμένουν κι άλλο. Ετοιμάζονται να κλείσουν το φύλλο αγώνα, ώσπου ξαφνικά εμφανίζεται ασθμαίνων ένας ψηλός με πράσινη ποδιά, ζητάει συγγνώμη για την αργοπορία «είχα έκτακτο χειρουργείο» και το ματς αρχίζει. Στο δεύτερο σετ λιποθυμά μια αθλήτρια και ο γιατρός δεν ξέρει τι να κάνει, της δίνει το φιλί της ζωής, συνέρχεται και το παιχνίδι τελειώνει χωρίς άλλα προβλήματα. Το βράδυ γλεντάνε τη νίκη του Πανιωνίου στον «Βαλέσα» ο Τάκης Χρυσοχόου, οι παίκτριες και ο Στάθης Νικολούζος χωρίς την πράσινη ποδιά!

Ξεκινάνε οι εθνικές ομάδες και ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος καλεί τον Δημήτρη Τζούριτς, μέσω του Μάριου Γκιούρδα. Ο μάνατζερ γυρίζει απογοητευμένος στον Ρέντη και λέει στον ομοσπονδιακό «δυστυχώς πρέπει να κάνει αποθεραπεία, θα είναι κοντά μας, αλλά όταν έρθει η ώρα των αγώνων θα πάει στην Ιταλία να ενσωματωθεί στην προετοιμασία της ομάδας του» και ο Ανδρεόπουλος λέει ανακουφισμένος «επιτέλους μας το είπε από την αρχή και δεν θα έχουμε αγωνία έως το τέλος».

Χαλάει τα σχέδια ο Ρουμελιώτης

Στα πλέι άουτ ο Ηρακλής παίζει με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, αφού δεν υλοποίησε την 104η απειλή του περί αποχώρησης από το πρωτάθλημα και στο ιστορικό πέταλο των ρίψεων βρίσκονται πάνω από 2.000 άτομα. Οι διαιτητές ζητούν την αποχώρηση των υπεράριθμων, αλλά η διοίκηση επιμένει «αυτό δεν έγινε ποτέ. Ακόμη και στο ιστορικό ματς Ηρακλής - Φοίνικας, δεν τόλμησαν να το ζητήσουν οι Καραμπέτσος-Γεροθόδωρος και πήραμε το πρωτάθλημα, παρότι οι μισοί παίκτες μας ήταν για νοσοκομείο. Δεν το έπραξαν οι κορυφαίοι και το απαιτείτε εσείς οι μηδαμινοί». Τελικά το ματς ξεκινά, αλλά στο τρίτο σετ ο Νίκος Ρουμελιώτης (μεταγραφή Ιανουαρίου) πέφτει κάτω σφαδάζοντας την ώρα που επιχειρούσε σερβίς και το ματς διακόπτεται. Έξαλλος ο Λάκης φωνάζει «το έχει ξανακάνει με τον Άρη. Πρόβαρε πολλές φορές τον ρόλο του και τον παίζει με επιτυχία».

Όλα τα παραπάνω αποτελούν τον Καζαμία 2020, μια στήλη που καθιέρωσε η εφημερίδα εδώ και πολλά χρόνια, με μεγάλες επιτυχίες στις προβλέψεις της. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους, ιδιαίτερα σε αυτούς που σχολιάζουμε, γιατί αυτούς που αναφέρουμε, τους αγαπάμε περισσότερο. Αγάπη…