Τα υπέρ και τα κατά του Ολυμπιακού, χωρίς Αλεξίεφ, Σμιτ, Ραούβερντινκ, Στεφάνου

O Στέφανος Λεμονίδης συγκρίνει τον εφετινό με τον περσινό Ολυμπιακό και αποκαλύπτει τα υπερ και τα κατά της ομάδας της περιόδου 2019-20

Τα υπέρ και τα κατά του Ολυμπιακού, χωρίς Αλεξίεφ, Σμιτ, Ραούβερντινκ, Στεφάνου

Δυο δυνατά παιχνίδια έδωσε ο Ολυμπιακός στο Παρίσι, κέρδισε τη Βερόνα, έχασε από τη Ναντ και ο Φερνάντο Μουνιόθ έδειξε ποιους εμπιστεύεται για το πρωτάθλημα και την Ευρώπη.

Αν και έχουμε μικρό δείγμα 4 φιλικών αγώνων, ο Ισπανός προπονητής θα πορευτεί όπως και πέρυσι με πασαδόρο τον Έμι Τερβαπόρτι, ενώ θέση διαγώνιου παίρνει ο Τσέχος Μίχαλ Φίνγκερ, με τον Ασπιώτη σε ρόλο Ζουπάνι, αφού του δόθηκε αρκετός χρόνος συμμετοχής. Tις θέσεις των βασικών ακραίων φαίνεται να κερδίζουν ο Αλβανός Χουσάϊ και ο Ούγγρος Γκέργκι, με τον Κουμεντάκη να μένει όπως και πέρυσι τρίτος, αν και ο Γκέργκι δεν είναι τόσο ποιοτικός στην επίθεση όσο ο Αλεξίεφ. Είναι πάντως καλύτερος υποδοχέας, ενώ ο Ολυμπιακός θα είναι πολύ καλύτερος από πέρυσι στον τομέα της πρώτης μπαλιάς με τον Κοκκινάκη, αντί του Στεφάνου. Ο Κοκκινάκης μάλιστα δίνει ενέργεια στην ομάδα και είναι σαν δεύτερος προπονητής στον αγωνιστικό χώρο.

Στις θέσεις των κεντρικών φαίνεται να κερδίζει μια θέση βασικού ο Βουλκίδης, αρκεί να βελτιωθεί στο μπλοκ, αφού είναι καλός σε επίθεση και σερβίς, ενώ ο Πετρέας θα παραμείνει στην εξάδα με εναλλακτική λύση στα δύσκολα τον έμπειρο Ανδρεάδη.

Ο Ολυμπιακός όπως έδειξε στα πρώτα φιλικά είναι πολύ καλύτερος σε σχέση με πέρυσι στο σερβίς, αφού απειλούν και με καλά ποσοστά οι Χουσάϊ, Φίνγκερ, Boυλκίδη, Γκέργκι, Πετρέας με Jump σέρβις και ο Τερβαπόρτι με φλότινγκ σέρβις. Εκεί που αναμένεται να υστερήσει ο Ολυμπιακός είναι η κόντρα επίθεση, καθώς δεν υπάρχουν οι κορυφαίοι σε αυτόν τον τομέα Γκάβιν Σμιτ και Τοντόρ Αλεξίεφ.