Η ώρα των Μουνιόθ, Φιλίποφ. Σύγκριση Ολυμπιακού με ΠΑΟΚ

Δυο σημαντικές εκκρεμότητες έμειναν για να ολοκληρωθούν τα ρόστερ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ και όπως όλα δείχνουν θα υπάρχει ισορροπία και τη διαφορά θα την κάνει η δουλειά του Μουνιόθ και του Φιλίποφ αντίστοιχα.

Η ώρα των Μουνιόθ, Φιλίποφ. Σύγκριση Ολυμπιακού με ΠΑΟΚ

Ο Ολυμπιακός λοιπόν κατέκτησε τα δυο πρωταθλήματα, λόγω καλύτερου ρόστερ, αφού ο ΠΑΟΚ δεν είχε Σμιτ, Ντρζίζγκα, Αλεξίεφ, που έκαναν τη διαφορά και έπαιρναν τα ματς όταν έκαιγε η μπάλα Φέτος όμως ο ΠΑΟΚ αλλάζει πολιτική και επενδύει σε ξένους κλάσης, αφού ξέφυγε από την «προσωπολατρία» των Χιμένεθ, Σαφράνοβιτς. Το δίδυμο των Μάρσαλ, Ιλίνιχ θεωρητικά είναι καλύτερο των Χουσάι, Γκέργκι και περιμένουμε τον διαγώνιο του κυπελλούχου για να τον κάνουμε σύγκριση με τον Φίνγκερ, που δεν είναι Σμιτ.

Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός υπερτερεί σε δυο θέσεις κλειδιά στον πασαδόρο και τον λίμπερο. Ο Φιλίποφ ήταν η αιτία που ο ΠΑΟΚ κολλούσε μετά τον 20ο πόντο στα ντέρμπι των πλέι οφς, ενώ ο Τερβαπόρτι ανέβασε επίπεδο όταν κρινόταν ο τίτλος, βελτιώθηκε και οδήγησε την ομάδα του στην κορυφή. Και φυσικά δεν γίνεται σύγκριση Κοκκινάκη, Στεφάνου, αφού ο Μένιος εκτός από ποιότητα δίνει στην ομάδα ενέργεια, φρεσκάδα και σιγουριά στην υποδοχή. Μια ηγετική μορφή που θα απογειώσει τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός χτίζει, με Μένιο Κοκκινάκη

Όσον αφορά τους κεντρικούς ο Ολυμπιακός καθυστερεί εγκληματικά, με κίνδυνο να αποδυναμωθεί αν χάσει τον Ανδρέα Ανδρεάδη. Ο Θρακιώτης παίκτης μπορεί αν μιλάει πολύ, να είναι ατίθασος, να φυτρώνει εκεί που δεν τον σπέρνουν, αλλά κακά τα ψέματα ακόμη και σε αυτή την ηλικία είναι ο κορυφαίος Έλληνας κεντρικός. Αν προτάσσουν τον χαρακτήρα του από την αγωνιστική αξία του, βλέπουν το δένδρο και χάνουν το δάσος. Η τριπλέτα Πετρέα, Παπαλεξίου, Βουλκίδη θα είναι αδύναμη απέναντι σε Τακουρίδη-ξένος κεντρικός και όπως έχουμε επαναλάβει οι κεντρικοί δίνουν τα πρωταθλήματα, αφού κάνουν τα μπλοκ όταν το σκορ είναι 23-23 . Οι Παπαλεξίου, Βουλκίδης εξάλλου δύσκολα θα αντέξουν την πίεση του βασικού κεντρικού στον Ολυμπιακό.

Ένα άλλο πλεονέκτημα του Ολυμπιακού είναι το βάθος του ρόστερ. Ο ΠΑΟΚ δεν θα έχει τρίτο αξιόλογο κεντρικό και τρίτο αξιόπιστο ακραίο, όταν ο Ολυμπιακός έχει τετράδα ακραίων Χουσάι, Γκέργκι, Κουμεντάκη, Ριζόπουλο. Ο τελευταίος θα έχει τον ρόλο του Χριστοφιδέλη, αφού θα βοηθάει την ομάδα στην υποδοχή και όχι μόνο. Και φυσικά δεν γίνεται και σύγκριση Στιβαχτή, Ασπιώτη με Τερζή, Μπούτο.

Mε όλα αυτά θέλουμε να τονίσουμε τον ρόλο των δυο προπονητών των Φερνάντο Μουνιόθ, Γιούρι Φιλίποφ, αφού όποιος από τους δυο μοντάρει και προετοιμάσει καλύτερα την ομάδα του θα δώσει και το προβάδισμα για τους τίτλους. Ήρθε η ώρα των προπονητών λοιπόν, εκτός κι αν έχουμε αποχωρήσεις πριν από τις γιορτές…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πασαδόροι: Έμι Τερβαπόρτι(Φινλ), Κώστας Στιβαχτής

Ακραίοι: Ρόλαντ Γκέργκι (Ουγγ), Γκάσμεντ Χουσάι(Αλβ), Ραφαήλ Κουμεντάκης, Δημήτρης Ριζόπουλος

Κεντρικοί: Θόδωρος Βουλκίδης, Γιώργος Πετρέας, Γιώργος Παπαλεξίου

Λίμπερο: Μένιος Κοκκινάκης, Δημήτρης Τζιάβρας

Διαγώνιοι: Μιχάλ Φίνγκερ(Τσεχια), Άκης Ασπιώτης

Προπονητής: Φερνάντο Μουνιόθ

ΠΑΟΚ

Πασαδόροι: Ντίμα Φιλίποφ, Θάνος Τερζής

Διαγώνιοι: Αλέξανδρος Μπούτος

Κεντρικοί: Τάσος Γιάτσης, Γιάννης Τακουρίδης, Χαραλαμπίδης Δημήτρης

Ακραίοι: Στιβ Μάρσαλ (Καν), Nικήτας Εφραιμίδης , Σωτηρίου Σωτήρης, Ντμίτρι Ιλίνιχ (Ρωσ)

Λίμπερο: Δημήτρης Κωνσταντινίδης, Γιώργος Στεφάνου

Προπονητής: Γιούρι Φιλίποφ