Ο Ολυμπιακός χτίζει, με Μένιο Κοκκινάκη

Mετά από δυο κατακτήσεις πρωταθλημάτων και τη συμμετοχή σε ένα ευρωπαϊκό τελικό, το βόλεϊ ανδρών του Ολυμπιακού ετοιμάζει μια νέα ομάδα για πολλούς και διάφορους λόγους.

Ο Ολυμπιακός χτίζει, με Μένιο Κοκκινάκη

Ο Ολυμπιακός με βασικούς τους Αλεξίεφ, Ραουβέρντινκ και εναλλακτικούς τους Ντρζίζγκα, Οιβάνεν, Σμιτ, Τερβαπόρτι έφτασε δυο φορές στην κορυφή, αλλά το χρήμα και η ηλικία έφεραν αποχωρήσεις. Ο Αλεξίεφ και ο Ραουβέρντινικ μεγάλωσαν και προτίμησαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, για να είναι κοντά στην οικογένεια τους, κάτι που προδίκαζε ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να παρέμβει. Από εκεί και πέρα ο Πολωνός πασαδόρος Ντρζίζγκα βρήκε πρόταση 200.000 δολαρίων στην Ρωσία και φυσικά έφυγε για άλλες πολιτείες, ενώ κάτι ανάλογο συνέβη και με τον Γκάβιν Σμιτ που πήγε στην Κορέα αντί 400.000 δολαρίων.

Με το δόγμα «ουδείς αναντικατάστατος», ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τη δημιουργία μιας νέας ομάδας εδώ και καιρό, αφού αυτή είναι η μοίρα των ελληνικών κλαμπ τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης. Πέρασαν οι εποχές, όπου ο Ολυμπιακός μπορούσε να φέρει παίκτες, όπως ο Ιβάν Μίλκοβιτς και να πρωταγωνιστήσει σε Τσάμπιονς Λιγκ, διεκδικώντας συμμετοχή σε φάιναλ φορ, ακόμη και το τρόπαιο. Γι αυτό πρέπει πλέον κάθε χρόνο να βρίσκει σχήματα που θα τον φέρνουν στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος και σε προχωρημένες φάσεις των ευρωπαϊκών κυπέλλων. Υπάρχει και το αξεπέραστο εμπόδιο της μη ύπαρξης γηπέδου 3.000 θέσεων που δεν επιτρέπει στον Ολυμπιακό να δηλώσει συμμετοχή στην κορυφαία διοργάνωση, το Τσάμπιονς Λιγκ. Υπάρχει κάποια υπόσχεση ότι θα παραχωρηθεί το στολίδι του Τροκαντερού, αλλά αν δεν το δούμε, δεν μπορούμε απλά να προδικάζουμε.

Με αυτά τα δεδομένα και με κανόνα «πενίας τέχνας κατεργάζεται» ο Ολυμπιακός στήνει μια νέα ομάδα και τη χτίζει πάνω σε ένα δικό του παιδί τον Μένιο Κοκκινάκη, γέννημα θρέμμα του Ολυμπιακού, με ένα μικρό διάλειμμα δυο χρόνων στη Γαλλία. Και δεν είναι υπερβολή ότι μια μεγάλη ομάδα στήνεται σε ένα λίμπερο, αφού υπάρχουν πολλά παραδείγματα, με τους Γάλλους Ενό, Γκρεμπένικοφ και τον Βραζιλιάνο Σέρτζιο.

O Mένιος Κοκκινάκης έχει ιδιοδεκτικότητα, μυϊκή συναρμογή, τεχνογνωσία του σπορ (κάνει καλύτερους τους συμπαίκτες του), αντιληπτική ικανότητα μέσα στο αγωνιστικό επεισόδιο. Αυτό που θα τον κάνει καλύτερο είναι οι ηγετικές του ικανότητες μέσω της συναισθηματικής νοημοσύνης!

Μην απορείτε που γράφουμε πρωτόγνωρα πράγματα, αλλά οι μεγάλες ομάδες ξεκινούν από το λίμπερο και ο Ολυμπιακός εξασφάλισε τον καλύτερο για τα τρία επόμενα χρόνια. Ο Κοκκινάκης ως ακραίος με υποδοχή έφτασε το ταβάνι του και δεν μπορεί να το… τρυπήσει λόγω του ύψους του. Μπορεί όμως να το ξεπεράσει ως λίμπερο και να γίνει εκ των κορυφαίων του κόσμου, αρκεί να μπει στο πετσί του ρόλου του, κάτι δεν ισχύει προς το παρόν , αφού στην Εθνική παίζει ως ακραίος επειδή απουσιάζει ο Θανάσης Πρωτοψάλτης. Ελπίζουμε με την επιστροφή του, ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Ανδρεόπουλος να προσαρμοσθεί στα νέα δεδομένα και να εμπιστευθεί τον Μένιο Κοκκινάκη, που θα προσφέρει πολλά και στην Εθνική με βάση τις ικανότητας του.

Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια βρήκε δυο νέους ξένους ακραίους τον Αλβανό Χουσάι, τον Ούγγρο Γκέργκι και τον Ράφα Κουμεντάκη που θα συνθέσουν την τριπλέτα των ακραίων, με ίδιες πιθανότητες συμμετοχής στην εξάδα. Για τρίτο συνεχόμενο χρόνο εξάλλου παρέμεινε ο ίδιος προπονητής, ο Ισπανός Μουνιόθ που ξέρει πολύ καλύτερα το ελληνικό πρωτάθλημα, τους παίκτες του και τους αντιπάλους. Απομένει να μείνουν οι κεντρικοί Πετρέας, Ανδρεάδης, Σμαραγδής και να αποκτηθούν δυο διαγώνιοι, αφού ο πολύτιμος Νίκος Ζουπάνι μετακόμισε στη Γαλλία.